Θριαμβευτές οι «Φίλοι του Βόλεϊ» με επικεφαλής τον Προσαλίκα

Το βόλεϊ, επιτέλους, από το περασμένο Σάββατο γύρισε σελίδα. Μπορεί να χρειάστηκε να περάσουν περίπου τέσσερις δεκαετίες μέχρι να αντιληφθούν τα σωματεία ότι απαιτείται να ψηφίσουν κάτι το καινούργιο, κάτι το φρέσκο, κάτι το ανατρεπτικό, αλλά το έπραξαν. Η κίνηση «Φίλοι του Βόλεϊ», που ηγήθηκε ο συμπαθής στη νέα γενιά Στέλιος Προσαλίκας και γύρω του συσπειρωθήκαν οι σπουδαίες προσωπικότητες του αθλήματος, θριάμβευσε στις εκλογές της ΕΟΠΕ, στέλνοντας στο χρονοντούλαπο της ιστορίας το καθεστώς του Θανάση Μπελιγράτη, που κρατούσε την προεδρική καρέκλα από το 1993, αλλά έκανε κουμάντο στην ΕΟΠΕ από το 1970!

Η παράταξη του Προσαλίκα κατάφερε να εκλέξει εννέα μέλη (Αγγελάκη, Μπεργελές, Προσαλίκας, Ζέτου, Καλπακτσόγλου, Δασκαλάκης, Μαυρομάτης, Καλουδιώτη, Κυριακίδης, Κούτρας) από τα 21 συνολικά που απαιτούνται για το νέο ΔΣ. Από τον συνδυασμό του Μπελιγράτη εκλέχθηκε το άλλοτε δεξί του χέρι, ο Αχιλλέας Μαυρομάτης, ο διευθυντής του γραφείου του πρώην υφυπουργού Αθλητισμού Γιώργου Λιάνη.

Συνολικά εκλέχθηκαν 10 μέλη και το Πρωτοδικείο όρισε τα άλλα 11, προκειμένου να συγκροτηθεί προσωρινή διοίκηση μέχρι να γίνουν οι συμπληρωματικές εκλογές. Η καλή μέρα φαίνεται από το πρωί, λένε. Και το τι θα επακολουθήσει στις εκλογές της ΕΟΠΕ φάνηκε από την εκλογή του προέδρου της γενικής συνέλευσης, όπου πέρασε του Προσαλίκα και ορίστηκε ο Νίκος Παπαδόπουλος του Άρη.

Η πρόταση του Μπελιγράτη, που πρότεινε τον αντιδήμαρχο Ν. Σμύρνης Άγγελο Σουρβίνο έφαγε… μαύρο. Τα δύσκολα για τους νικητές των εκλογών ξεκίνησαν από την επομένη. Όσοι μιλούν… ελληνικά, και όχι μόνο, πιάνουν τον Προσαλίκα και τους συνεργάτες του και τους ανακοινώνουν ότι έχουν να λαμβάνουν από την ΕΟΠΕ.

Ο πρόεδρος του συνδέσμου διαιτητών βόλεϊ Αθήνας Γιώργος Γεωργουλέας συναντήθηκε με τον Προσαλίκα και φρόντισε να του ξεκαθαρίσει ότι οι ρέφερι έχουν να λαμβάνουν το αστρονομικό ποσό των 800.000 ευρώ.

Εκτιμάται ότι η «μαύρη τρύπα» στην ΕΟΠΕ ξεπερνάει τα επτά εκατομμύρια ευρώ, ενώ είναι ηλίου φαεινότερο ότι ο Προσαλίκας θα ζητήσει να γίνει διαχειριστικός έλεγχος της ΕΟΠΕ από ορκωτούς λογιστές, προκειμένου να έχει, γραπτώς, το τι δαπανήθηκε και πού από το 1993 και μετά.


Σχολιάστε εδώ