Η Σκιώδης κυρία ΥΕΘΑ…

-Την κ. Βάσω Παπανδρέου εννοούμε, φυσικά, την οποία ο πρόεδρος κ. Γ. Α. Παπανδρέου έχει χρίσει Σκιώδη Υπουργό Άμυνας (ΣΥΕΘΑ).

-Ορθώς υπέβαλε προ εβδομάδος καυτή ερώτηση στον κ. Μεϊμαράκη για την απαράδεκτη και επιχειρησιακά ολέθρια καθυστέρηση των διαδικασιών προμήθειας των πυρομαχικών νέων αρμάτων…

-Βιάστηκε να το κάνει. Οι άνθρωποι του ΥΕΘΑ δεν έχουν συνέλθει ακόμη από το θερινό λιοπύρι, την ανεμελιά και τη ραστώνη.

-Εν τω μεταξύ μάθαμε ότι η κ. Παπανδρέου, περί το τέλος του μήνα, θα κάνει περιοδεία σε Μονάδες της βορείου Ελλάδας. Πιστεύουμε ότι δεν θα παραλείψει να καμαρώσει τα νέα άρματα LEO (που το ΠΑΣΟΚ αγόρασε, εξάλλου), κατάλληλα μόνο για εμποροπανηγύρεις, παρελάσεις και επίδειξη την ημέρα των ΕΔ. Εντελώς ξαρμάτωτα, χωρίς πυρομαχικά.

-Με την ευκαιρία, ας ρωτήσει, εμπιστευτικά, κάποιον αξιωματικό των ΤΘ για τις δυνατότητες των αρμάτων των απέναντι, το βεληνεκές των πυρομαχικών που χρησιμοποιούν κ.ά. Είμαστε βέβαιοι ότι θα ανατριχιάσει…

-Και κάτι άλλο: Προσέξτε αυτούς που θα ζητήσουν να σας συνοδεύσουν μήπως είναι της αυλής αυτών που εσείς η ίδια χαρακτηρίσατε «συντρόφους-λαμόγια, που πλούτισαν αρπάζοντας το δημόσιο χρήμα…» Λαμογιάκια δηλαδή… Προσοχή!

Κι ένας καφές στην Πάχη…

-Μετά την επίσκεψή της στις Μονάδες της βορείου Ελλάδας και την αντίληψη «ιδίοις όμμασι» της γυμνότητας των αρμάτων, προτείνουμε κάτι άλλο στην κ. ΣΥΕΘΑ.

-Να επισκεφθεί για έναν καφέ την Πάχη Μεγάρων (έχει και ωραίο ψάρι για το μεσημέρι). Δίπλα είναι το αεροδρόμιο της Αεροπορίας Στρατού.

-Δεν χρειάζεται να μπει μέσα. Από τον δρόμο φαίνονται παρκαρισμένα και κατασκονισμένα στον ήλιο 12 ελικόπτερα APACHE, οι πιο εξελιγμένες επιθετικές ιπτάμενες μηχανές. Σαπίζουν περί τους 15 μήνες εκεί, άγνωστο γιατί δεν τα παραλαμβάνουμε.

-Έχετε ιδιαίτερη υποχρέωση να κάνετε αυτήν την κίνηση. Ήσασταν μέλος του ΚΥΣΕΑ της 25.11.02, που με εισήγηση του κ. Παπαντωνίου αποφασίσατε την προμήθεια αυτών των ελικοπτέρων. Υπερκοστολογημένων, βέβαια, κατά τα ειωθότα. Οφείλετε να δείξετε ιδιαίτερο ενδιαφέρον γιʼ αυτά και να ρωτήσετε τον κ. Μεϊμαράκη προς τι αυτή η αδιαφορία. Αμήν…

Επιτέλους…

-Περί το τέλος του προηγούμενου μήνα, παραλήφθηκε από την ΠΑ το πρώτο αεροσκάφος ιπτάμενο ραντάρ ΑΣΕΠΕ ΕΜΒ-145 ΕRΥΕ. Τα άλλα 3 βλέπουμε…

-Θα μας πει κάποιος αν επεβλήθησαν ποινικές ρήτρες στην εταιρεία για την 4ετή καθυστέρηση; Θα μας πει;

-Απλώς υπενθυμίζουμε ότι η Τουρκία επέβαλε πρόστιμο 180 εκατ. δολ. στην BOEING για καθυστέρηση παράδοσης παρόμοιου αεροσκάφους κατά 6 μήνες…Τατούλης και στην άμυνα…

-Ο αιρετικός, εκδηλωμένος λίγο όψιμα, κ. Τατούλης, βουλευτής Αρκαδίας της ΝΔ, ορμάει και στα αμυντικά!

-Δηλώνει ότι στα του υπουργείου Άμυνας κυριαρχεί η ΟΜΕΡΤΑ και δεν το αφήνει έτσι.

-Αναφέρει ότι ζήτησε πληροφορίες για εκπλήρωση υποχρέωσης αντισταθμιστικών συγκεκριμένου εξοπλιστικού προγράμματος και του απάντησαν: Ο φάκελος είναι ογκώδης και απόρρητος!

-Σωστά του απάντησαν. Κάθε φάκελος ΑΩ είναι ογκώδης από τις λοβιτούρες και οι πληροφορίες είναι απόρρητες. Είναι προσιτές μόνο στα λαμόγια και τους μιζαδόρους.

-Μόνο που ο κ. Τατούλης ξύπνησε αργά… Πολύ αργά… Αρθρογραφεί επίσης επί του θέματος αργά…

-Σε άρθρο-διαμαρτυρία στην «Ε» (26.2.08) με τίτλο «Να απομονώσουμε (σ.σ.: ποιοι;) τους βουλευτές λομπίστες», υπονοώντας νυν υφυπουργό, ουδείς του απάντησε.

Σουζάνες…

-Πού τις θυμηθήκαμε;

-Με αφορμή το «πνίξιμο» του φακέλου της υπόθεσης Παυλίδη που δεν εστάλη «πάραυτα» από τον Άρειο Πάγο στη Βουλή, όπως επιτάσσει το, κατά τʼ άλλα, κατάπτυστο (και κατά τον Επίτιμο ακόμη) άρθρο 86 του Συντάγματος, συνάδελφος άλλης στήλης συγκρίνει την υπόθεση με αυτή του «πνιξίματος» του σκανδάλου των πυροβόλων ΣΟΥΖΑΝΑ, επιρρίπτοντας ευθύνες, μάλιστα, στην τ. πρόεδρο της Βουλής κ. Μπενάκη.

-Κάπου έχει γίνει λάθος. Το αρχείο μου λέει ότι ο φάκελος, όντως, εστάλη την 5.5.05 από τον Άρειο Πάγο στη Βουλή, με πρόταση ποινικής δίωξης υπουργού και συν αυτώ.

-Η κ. Μπενάκη, από την προεδρική της έδρα, ανακοίνωσε, ως ώφειλε, στο «Σώμα» (ίσως εκείνη την ώρα να βρισκόντουσαν 5-6 στην αίθουσα) τη λήψη και το παρακάλεσε να κάνει τα δέοντα για συγκρότηση Εξεταστικής Επιτροπής. (Σύμφωνα με το άρθρο 86 πρέπει 30 τουλάχιστον βουλευτές να υπογράψουν την πρόταση.)

-Όλοι, μα όλοι, οι βουλευτές (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, ΣΥΝ, ΚΚΕ) έκαναν το… παπί.

-Ο φάκελος αναπαυόταν σε κάποιο συρτάρι επί 16 μήνες, δίπλα από το βήμα της Βουλής, απʼ όπου οι κ. Καραμανλής και Παπανδρέου εκτόξευαν, υποκριτικά, κατάρες κι εξορκισμούς κατά της διαφθοράς.

-Τον Οκτώβριο του 2006 επεστράφη στον Άρειο Πάγο με την ένδειξη «Αδίκημα παραγράφηκε για πολιτικούς…»

-Μία από τις πιο βρώμικες υποθέσεις των εξοπλισμών 1996-2004, με τη βρωμερότερη πλευρά της, τα αντισταθμιστικά, που γνωστό αρχιλαμόγιο της ΓΔΕ τα προώθησε σε εταιρεία «φιλαρακίων» του, της οποίας αργότερα ανέλαβε διευθυντής. Δεν βρέθηκε κανείς να κοιτάξει αυτό το άθλιο παρακλάδι του σκανδάλου ΣΟΥΖΑΝΑ…


Σχολιάστε εδώ