Η Ιερά Μονή Διονυσίου απειλεί με… έξωση τις κατασκηνώσεις για άτομα με αναπηρία στην Κασσάνδρα!

Την ώρα που η ελληνική κοινωνία συνταράσσεται από το σκάνδαλο της Μονής Βατοπεδίου, μία ακόμη «ιερή» διεκδίκηση ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Πρόκειται πιο συγκεκριμένα για την παρακείμενη Μονή του Αγίου Διονυσίου, η οποία με αγωγή της από τον Αύγουστο του 2006 διεκδικεί από το Ελληνικό Δημόσιο έκταση 8.000 στρεμμάτων στην Κασσάνδρα της Χαλκιδικής, η οποία επρόκειτο να εκδικαστεί στις 17 Σεπτεμβρίου. Σε αυτήν την έκταση περιλαμβάνονται 26 στρέμματα, όπου εδώ και μισόν αιώνα περίπου λειτουργούν οι κατασκηνώσεις όπου παραθερίζουν άτομα με αναπηρία.
Σύμφωνα μάλιστα με την καταγγελία της Παρέμβασης Αναπήρων Πολιτών, η κυβέρνηση σιωπά και δεν υπερασπίζεται διά των αρμοδίων υπουργών Υγείας και Πρόνοιας και Εσωτερικών τη νομιμότητα. Αξίζει να σημειωθεί εδώ ότι με τον Ν. 2646/1998 η έκταση των 26 στρεμμάτων όπου λειτουργούν οι κατασκηνώσεις υπάγεται στην κυριότητα του υπουργείου Υγείας.
«Είναι δυνατόν, ενώ οι υπεύθυνοι της Μονής είναι ταγμένοι να υπηρετούν τον Θεό και τον συνάνθρωπο, να προτάσσουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια, διεκδικώντας μια περιοχή που θεωρείται “φιλέτο” για την ανάπτυξη επιχειρηματικών δραστηριοτήτων στον τουρισμό;», αναρωτιούνται και καλούν τόσο τον Οικουμενικό Πατριάρχη όσο και τον Αρχιεπίσκοπο «να πάρουν θέση για το συγκεκριμένο ζήτημα», καταδικάζοντας με τρόπο σαφή και κατηγορηματικό συμπεριφορές που προσβάλλουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια».
«Καλούμε την κυβέρνηση και τη νομαρχιακή αυτοδιοίκηση», καταλήγει η Παρέμβαση Αναπήρων Πολιτών, «να επιβάλουν την αυτονόητη νομιμότητα και να διασφαλίσουν την ανεμπόδιστη λειτουργία των κατασκηνώσεων. Σε διαφορετική περίπτωση θα πρόκειται για πράξη συναλλαγής, έχοντας μάλιστα ως άλλοθι και προμετωπίδα το “καλό” των ατόμων με αναπηρία, που καταλήγει στην παραχώρηση εκτάσεων που ανήκουν στον ελληνικό λαό σε αδίστακτους ιδιώτες που καλύπτουν με το ράσο τα επιχειρηματικά τους συμφέροντα».


Σχολιάστε εδώ