ΔΙΑΔΡΟΜΟΙ

// Πολλά ακούμε και ακόμα περισσότερα διαβάζουμε για τη Μονή Βατοπεδίου. Αλλά είναι απολύτως βέβαιο ότι δεν έχει ακόμα γραφτεί η πάσα αλήθεια για την πολύκροτη υπόθεση. Γιατί μη μου πείτε ότι σε κάποιες περιπτώσεις δεν διακρίνετε εμπάθεια για κάποιους από τους πρωταγωνιστές…Αλήθεια, σε ποια τράπεζα έχουν καταθέσει τα χρήματα της Μονής οι μοναχοί; Θα είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον να ξέραμε… Και κάτι ακόμα, ο Τήλε-μοναχός της Μεγίστης Λαύρας ξέρει τίποτα από λογαριασμούς; Της δικής του Μονής εννοείται. Θα περιμένουμε εναγωνίως για μιαν απάντηση.

// Ανασχηματισμός; Μπα. Μάλλον όχι στην παρούσα φάση. Προφανώς ο κ. Καραμανλής θέλει να επιβεβαιώσει το «ΠΑΡΟΝ» που έχει επανειλημμένως γράψει ότι πριν από την κατάθεση του προϋπολογισμού δεν πρόκειται να γίνουν αλλαγές στην κυβέρνηση.

// Πληροφοριοδότης της στήλης μού λέει ότι ο πρωθυπουργός έχει ήδη έτοιμες τις κινήσεις του. Θα ξεκινήσει από το εσωκομματικό πεδίο, θα ακολουθήσει η Βουλή και τέλος θα ολοκληρώσει με ουσιαστικές κινήσεις σε επίπεδο κοινωνικών παροχών. Α, να σας πω ακόμα ότι αυτές τις παροχές τις είχε έτοιμες να τις εξαγγείλει στη ΔΕΘ, αλλά τελευταία στιγμή αποφάσισε ότι το κλίμα θα χάλαγε την έκπληξη και έκοψε την ομιλία του στη μέση!

// Τώρα σε ό,τι αφορά την πρώτη του κίνηση η ίδια πηγή μου λέει ότι θα προκαλέσει ανοιχτά τους εσωκομματικούς του αντιπάλους, αλλά και όλους όσοι παρουσιάζονται ως κριτές και επικριτές του κυβερνητικού έργου και επιχειρούν να βάλλουν εναντίον του διά της πλάγιας οδού ή άλλως «βαράω το σαμάρι για να ακούσει το γαϊδούρι». Και θα τους προκαλέσει να ξεκαθαρίσουν τη θέση τους εδώ και τώρα! Για να δούμε…

// Η δεύτερη κίνηση είναι, θα λέγαμε, περισσότερο θεσμικού χαρακτήρα, αφού έχει αποφασίσει να συγκρουστεί με τον κ. Παπανδρέου στη Βουλή. Μάλιστα λέγεται ότι στις προθέσεις του κ. Καραμανλή είναι να ρωτήσει ευθέως τον Αρχηγό της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης εάν θέλει να αναμετρηθούν σε επίπεδο πραγματικής πολιτικής ή σε επίπεδο κουτσομπολιού. Και εκεί ο κ. Καραμανλής θα ανοίξει όλα τα μεγάλα θέματα!

// Η τρίτη κίνηση έχει μάλλον περισσότερο ενδιαφέρον για τους πολίτες, αφού όπως μαθαίνουμε θα αφορά εξαγγελίες οι οποίες πιθανότατα θα συνοδευτούν με τον περιβόητο ανασχηματισμό και φυσικά με τη μετακίνηση του κ. Αλογοσκούφη και την τοποθέτηση στο κρίσιμο πόστο του υπουργείου Οικονομικών του κ. Αντώνη Σαμαρά. Μάλιστα και η Ντορα το ξέρει. Άλλωστε ο κ. Καραμανλής μίλησε προχθές και με τον Μητσοτάκη. Να σας ενημερώσω ότι ο επίτιμος είχε ένα μικρό ατύχημα και έχει για μέρες τώρα δεμένο με ελαστικό επίδεσμο το χέρι του! Γκαντεμιά… Την παθαίνουν τελικά και οι γκαντέμηδες.

Ένας Πολίτης


Σχολιάστε εδώ