Από τον Δεκέμβρη του 2007 έψαχνε για αγοραστή ο Εφραίμ

Έκτοτε η Μονή έδωσε το ακίνητο σε μεσίτες για να βρουν αγοραστές! Αρχικά τις διαδικασίες τις έκανε ο μοναχός Ευδόκιμος, ο οποίος είχε συμφωνήσει με τη μεσιτική εταιρεία «Αικ. Λάιου και ΣΙΑ» να πουλήσει τα ακίνητα. Η εταιρεία αυτή, σύμφωνα με αγωγή που κατέθεσε εναντίον της εταιρείας του Πολέμη που τελικά αγόρασε το ακίνητο, βρήκε τον συνεργάτη του Γιακούμπ, κ. Τζαννή, που εκείνη την εποχή ήθελε να αγοράσει την «Ευρωκλινική», με τον οποίο έκανε τις επαφές για την πώληση των ακινήτων αντί 41 εκατ. ευρώ.
Τελικά τις επαφές με τον εκπρόσωπο της εταιρείας του Πολέμη τις συνέχισε ο μοναχός Αρσένιος, ο οποίος και έκλεισε τη συμφωνία παρακάμπτοντας τη μεσιτική εταιρεία, η οποία αξιώνει προμήθεια 820.000 ευρώ.
Όπως αναφέρει η μεσιτική εταιρεία στην αγωγή της οι κύπριοι επενδυτές είχαν ζητήσει επαφές και με χρηματοπιστωτικά ιδρύματα για να δανειοδοτηθούν για την αγορά των ολυμπιακών ακινήτων και στο πλαίσιο αυτό είχαν συναντηθεί με στελέχη της Eurobank και τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλο της Cosmote Ευάγγελο Μαρτιγόπουλο, ο οποίος εμφανίστηκε ως εκπρόσωπος ξένων funds που διαχειρίζονται ποσά άνω των 100.000.000 ευρώ. Μαζί με τον Μαρτιγόπουλο στην εκπροσώπηση των funds αυτών φέρεται αναμεμειγμένος και ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Vodafone –γνωστός από το σκάνδαλο των υποκλοπών– Γιώργος Κορωνιάς!
Τελικά –λέγεται– ότι ο Πολέμης από το fund αυτό πήρε χρηματοδότηση για την αγορά των ακινήτων!
Διπλή τράμπα!
Σύμφωνα εξάλλου με άλλες πληροφορίες, 88 οικόπεδα της λίμνης Βιστωνίδας, που είχαν δοθεί ως αντάλλαγμα στο κράτος για την αποξήρανση της λίμνης, όταν αυτή δεν αποξηράνθηκε τελικά επιστράφηκαν στη Μονή Βατοπεδίου και περιλαμβάνονται στα ανταλλάγματα για τα ολυμπιακά ακίνητα. Δηλαδή το κράτος ξαναπήρε τα… δικά του οικόπεδα για να παραχωρήσει τα ολυμπιακά ακίνητα!
Ποιο είναι άραγε το… αντάλλαγμα για την… ανταλλαγή αυτή και ποιος το… καρπώθηκε;


Σχολιάστε εδώ