Απίστευτη παρανομία του πρύτανη ΕΜΠ

Συγκεκριμένα, περί τα τέλη περίπου του Νοεμβρίου το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων διαβίβασε προς τον πρύτανη εισαγγελική παραγγελία διώξεως δύο καθηγητών του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών, του Ι. Ερμόπουλου (για ψευδορκία) και του Ι. Βάγια (για πλαστογραφία) προκειμένου να ασκηθεί από τον πρύτανη κ. Μουντζούρη πειθαρχική δίωξη.

Μετά τρεις περίπου μήνες επανήλθε με νέο έγγραφό του το υπουργείο ζητώντας πληροφορίες από τον πρύτανη για το αν απηύθυνε πειθαρχική δίωξη κατά των προαναφερθέντων καθηγητών, χωρίς και αυτήν τη φορά να σταλεί εκ μέρους του πρυτάνεως οποιαδήποτε απάντηση στο υπουργείο (που όπως αποδεικνύεται συστηματικά αγνοεί!).
Περί τα τέλη Μαΐου 2008 ο αρμόδιος για την ανώτατη εκπαίδευση υφυπουργός Παιδείας Σπύρος Ταλιαδούρος αποστέλλει στον πρύτανη νέο αυστηρότερο έγγραφο με το ίδιο ερώτημα, εάν δηλαδή έχει ασκηθεί πειθαρχική δίωξη, ζητώντας άμεση ενημέρωση.

Οι πληροφορίες μας από το υπουργείο είναι ότι ο πρύτανης δεν έχει προχωρήσει μέχρι σήμερα σε πειθαρχική δίωξη κατά των ανωτέρω καθηγητών, εκ των οποίων ο δεύτερος στις 14 Ιουλίου καταδικάστηκε από το 11ο Τριμελές Πλημμελειοδικείο σε 18μηνη φυλάκιση και στέρηση, για έναν χρόνο, των πολιτικών δικαιωμάτων (έχοντας μάλιστα μάρτυρα υπεράσπισης τον πρύτανη του ΕΜΠ), ο δε πρώτος αθωώθηκε… λόγω μη υπάρξεως δόλου!

Κατόπιν των παραπάνω θλιβερών για το ΕΜΠ γεγονότων ο αρμόδιος υπουργός θα πρέπει να παραπέμψει τον πρύτανη στο Πειθαρχικό Συμβούλιο για το αδίκημα της σοβαρής και κατ’ επανάληψιν παράβασης καθήκοντος βάσει του άρθρου 259 του ΠΚ.


Σχολιάστε εδώ