Ακόμα και αποζημίωση 200.000 ευρώ πήρε ως θύμα τρομοκρατικής επίθεσης!

Ο τέως πλέον υπουργός στο κείμενο της παραίτησης που υπέβαλε στον πρωθυπουργό ένιωσε την ανάγκη να αναφερθεί στις τρεις τρομοκρατικές ενέργειες που έγιναν εναντίον του.

Παρέλειψε, όμως, να αναφέρει ότι τουλάχιστον σε μία από αυτές εισέπραξε μια γερή αποζημίωση, που έφθασε στις 200 χιλιάδες ευρώ!

Αυτό τουλάχιστον αναφέρεται στη δήλωση «πόθεν έσχες», την οποία υπέβαλε το 2004, μόλις δηλαδή είχε αναλάβει υπουργός Δημόσιας Τάξης και αφορούσε προφανώς τον προηγούμενο χρόνο όπου ήταν βουλευτής.

Στη δήλωση αυτή, στην οποία μάλιστα παραλείπει εντελώς να αναφέρει τη συμμετοχή του σε επιχειρήσεις (σ.σ.: σπουδαίος έλεγχο φαίνεται ότι έκαναν οι ορκωτοί λογιστές που την έλεγξαν), ο κ. Βουλγαράκης περιλαμβάνει στα εισοδήματά του –τα οποία είναι ιδιαίτερα «φουσκωμένα», αφού τόσο ο ίδιος όσο και η σύζυγός του αναφέρουν, χωρίς να έχουν υποχρέωση, και έσοδα από την (τότε) τρέχουσα χρονιά- κι ένα ποσό 195.605,07 ευρώ από «αποζημίωση για τρομοκρατική ενέργεια που εισπράχθηκε το 2003».

Αν δεν ήταν τόσο άπληστος ο κ. Βουλγαράκης και είχε ελάχιστη ευαισθησία θα είχε δώσει τα χρήματα αυτά στις οικογένειες των αστυνομικών που έχασαν τη ζωή τους κυνηγώντας τους τρομοκράτες. Αυτό θα τον έκανε να ξεχωρίζει ως πολιτικό. Προτίμησε όμως να πλουτίσει…

Με την ίδια αιτιολογία η γυναίκα του δηλώνει ότι εισέπραξε άλλα 4.465 ευρώ, ποσό που προφανώς αντιστοιχεί σε αυτοκίνητο ιδιοκτησίας της με 1.600 κ.ε. και έτος κτήσης το 1999, το οποίο, όπως αναφέρεται στη σελίδα των οχημάτων, «καταστράφηκε από εμπρησμό (τρομοκρατική επίθεση)».

Επειδή πολλά λέγονται για υπέρογκες αποζημιώσεις που δίνονται –όχι φυσικά από τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρείες, αλλά- από δημόσιο «κορβανά» σε κάποιους που ξέρουν το «παραθυράκι» ενός νόμου που ισχύει εδώ και λίγα χρόνια και προβλέπει αποζημίωση για θύματα τρομοκρατικών επιθέσεων (γκαζάκια κ.λπ.), μπορεί ο κ. Βουλγαράκης, που πέρασε από το υπουργείο Δημόσιας Τάξης, να μας πει ποιοι και πόσα χρήματα πήραν όλα αυτά τα χρόνια;


Σχολιάστε εδώ