άλλες τυπολογίες

Κέρδη προ φόρων ύψους 401.977 ευρώ εμφανίζει η εκδοτική εταιρεία της «Αξίας», Infotainment, το 2007, έναντι κερδών προ φόρων 345.465 ευρώ το 2006. Ο κύκλος εργασιών της εταιρείας ανήλθε σε 3.326.419 ευρώ το 2007, έναντι 2.608.124 ευρώ το 2006, ενώ οι συνολικές ζημίες μειώνονται σε 203.712 ευρώ. Η εταιρεία διοργάνωσης εκθέσεων Infosuccess, με πρόεδρο τον Α. Πίκουλα, έχει κέρδη προ φόρων 80.358 ευρώ το 2007 έναντι κερδών προ φόρων 179.608 ευρώ το 2006. Ο τζίρος της εταιρείας μειώθηκε κατά πολύ, στα 98.385 ευρώ, έναντι 1.608.549 ευρώ το 2006. Οι σωρευμένες ζημίες της εταιρείας έφτασαν στα 192.031 ευρώ


Ασφαλιστικό, λειτουργία του νέου ασφαλιστικού ταμείου και καθεστώς συμβασιούχων στην κρατική τηλεόραση είναι οι άμεσες προτεραιότητες της ΠΟΕΣΥ. Το ΔΣ της Ομοσπονδίας αναμένει προτάσεις από τις Ενώσεις για την 1η Οκτωβρίου, ημέρα κατά την οποία προβλέπεται η έναρξη του νέου Ταμείου. Ήδη κατατέθηκε πρόταση από την ΕΣΠΗΤ για απεργία την ημέρα εκείνη. Επίσης η Ομοσπονδία ζητά συνάντηση με τους υπουργούς Εσωτερικών και Επικρατείας για τους συμβασιούχους οι οποίοι βιώνουν δραματικές καταστάσεις στην ΕΡΤ. Είναι ενδεικτικό ότι παρόλο που συνεχίζουν να δουλεύουν τον Σεπτέμβριο το πιθανότερο είναι ότι δεν θα πληρωθούν για έναν ολόκληρο μήνα! Οι συμβάσεις τους δεν έχουν ακόμη υπογραφεί.


Μπορεί τα τηλεπαιχνίδια του τύπου «Βρες τη λέξη» να επέστρεψαν, αλλά τουλάχιστον ένα μέλος του ΕΣΡ βρήκε το κουράγιο να κάνει ένα βήμα παραπάνω. Ο καθηγητής Γιάννης Παπακώστας έστειλε επιστολή στον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ζητώντας την παρέμβασή του, ώστε να προφυλαχθούν οι τηλεθεατές. Το παιχνίδι για το οποίο γίνεται λόγος ονομάζεται «Call for cash» και περιλαμβάνει «απλοϊκές» και «αφελείς ερωτήσεις» που κανένας από τους τηλεθεατές που βγαίνουν στον αέρα δεν μπορεί να βρει. Το ερώτημα είναι τι γίνεται με αυτούς που περιμένουν στην αναμονή για να συμμετάσχουν στο παιχνίδι, πληρώνοντας σε γραμμές υψηλής χρέωσης και ποια είναι η ευθύνη των καναλιών, των ιδιοκτητών των γραμμών και της αρμόδιας υπηρεσίας που χορηγεί τις σχετικές άδειες.


Προσεχώς με τρεις αποκωδικοποιητές. Η μετάβαση στην ψηφιακή τηλεόραση θα φέρει έναν ακόμη δέκτη στα σπίτια μας. Εκτός από τους αποκωδικοποιητές της NetMed και τον ψηφιακό δέκτη της ΕΡΤ, ο Hellas Sat HD σχεδιάζει να μεταδώσει πρόγραμμα υψηλής ευκρίνειας στις αρχές του επόμενου έτους. Η εταιρεία, έχοντας την άδεια του ΕΣΡ, περιμένει εντός του προβλεπόμενου από τον νόμο διαστήματος του εξαμήνου την υπογραφή της σύμβασης με το ελληνικό Δημόσιο.


Στα… χάι του είναι ο πρόεδρος του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου, ο καλός συνάδελφος Γιώργος Ταμπακόπουλος.
Και πώς να μην είναι όταν από το περίπτερο στη ΔΕΘ του Κρατικού Πρακτορείου Ειδήσεων που διευθύνει με επιτυχία πέρασαν ο πρωθυπουργός, όλοι οι πολιτικοί αρχηγοί, υπουργοί και 74 (παρακαλώ) βουλευτές απ’ όλα τα κόμματα.
Ήταν μια απόδειξη της κοινής αναγνώρισης για την καλή και αντικειμενική πληροφόρηση-ενημέρωση που προσφέρει το ΑΠΕ.


Ο εφοπλιστής Νίκος Βαφειάς με ποσοστό 2% στο Alter. Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του μετοχολογίου του σταθμού ο εφοπλιστής έχει το 2%, ενώ σημειώνεται πως εδώ και πολλά χρόνια η Marfin έχει ένα ποσοστό κοντά στο 5%. Στο νέο διοικητικό συμβούλιο της Ελεύθερης Τηλεόρασης συμμετέχουν ο Κώστας Γιαννίκος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος, ο Ανδρέας Γ. Κουρής αντιπρόεδρος, Γιώργος Κουρής, μέλος, Βασίλης Κοσμόπουλος, μέλος, Χρυσαυγή Πεχλιβανίδου, μέλος, Άννα Κοντοδήμου μέλος, Μανόλης Ξενάκης – Βαλέττας, μέλος. Η θητεία του ανωτέρω διοικητικού συμβουλίου είναι μέχρι τις 30.6.2013. Ο εφοπλιστής έχει ταυτόχρονα και ποσοστό 2,1% στην ΙΜΑΚΟ.


Υπηρεσίες WEB TV και από το NovaΣΠΟΡ FM. Στη σελίδα www.sport-fm.gr οι επισκέπτες μπορούν να δουν τα σχόλια των δημοσιογράφων του σταθμού, ενώ φιλοξενείται καθημερινά και το «Ραντάρ» του Κώστα Νικολακόπουλου («Φως»), του κορυφαίου συντάκτη του ρεπορτάζ του Ολυμπιακού.


Μεγάλη εντύπωση προκάλεσε η επιλογή του Mega να ανεβάσει στην ιστοσελίδα του το νέο του πρόγραμμα της ζώνης υψηλής τηλεθέασης. Τα blog που γράφουν για την τηλεόραση πήραν φωτιά από τα σχόλια για τις ημέρες και τις θέσεις που προγραμμάτισε το κανάλι τις σειρές του.


Τη νέα υπηρεσία Tele-Phone, μέσω του teletext των τηλεοπτικών σταθμών Mega, Star, Sport TV και Extra3, προωθεί η MediaText. Η υπηρεσία παρέχει στο τηλεοπτικό κοινό τη δυνατότητα να πραγματοποιεί υπεραστικές και διεθνείς κλήσεις σε 40 προορισμούς με χρέωση έως 60 φορές οικονομικότερη, χωρίς επιπλέον πάγια ή άλλα έξοδα.


Μήνυμα του προέδρου της ΕΙΙΡΑ, Π. Κωστόπουλου, προς τους νέους ραδιοφωνικούς σταθμούς. Ζήτησε να μη γίνεται διοχέτευση των αστάθμητων στοιχείων της έρευνας της ΑΕΜΑΡ, που διενεργεί η Focus, τα οποία εμφανίζουν ποσοστά που δεν αναλογούν στην πραγματική ακροαματικότητα των σταθμών, όπως συνέβη την περασμένη βδομάδα. Για τα αποτελέσματα της έρευνας διατύπωσε τα πρώτα παράπονά του ο City.


Έτοιμος λίαν συντόμως να εκπέμψει πρόγραμμα υψηλής ευκρίνειας (High Definition) θα είναι ο ΣΚΑΪ, μέσω του HellasSat. Ήδη η εκπομπή «Γυρίσματα» καταγράφεται και αποθηκεύεται σε High Definition.


Μεγαλώνει ο τηλεοπτικός ανταγωνισμός και στη ζώνη του Σαββατοκύριακου. Ο χαρακτήρας του διημέρου αλλάζει και τα κανάλια, εκμεταλλευόμενα την κακή οικονομική κατάσταση των Ελλήνων, βγάζουν καινούργια προγράμματα για να πάρουν τηλεθέαση και φυσικά περισσότερες διαφημίσεις. Πολλές εκπομπές αλλά και τηλεπαιχνίδια εντάσσονται στο πρόγραμμα όλων των καναλιών τόσο στην πρωινή ζώνη όσο και στην απογευματινή.


Μία εβδομάδα αργότερα από τα ιδιωτικά κανάλια θα βγει το νέο πρόγραμμα της ΕΡΤ στον αέρα. Το πρόβλημα των δυο κρατικών καναλιών είναι ο συνωστισμός προσώπων που δεν μπορούν πια να τα βολέψουν στη ΝΕΤ και πρέπει να αποδεχθούν ότι θα βγαίνουν με εκπομπές στην ΕΤ-1. Το πρώτο κανάλι υποτίθεται ότι θα είναι το ψυχαγωγικό-πολιτιστικό της κρατικής τηλεόρασης, εκεί θα μεταδίδονται όλες οι ξένες σειρές αλλά και οι τρεις ελληνικές που έχει εγκρίνει για φέτος η ΕΡΤ.


Προσφυγή στο πειθαρχικό της ΕΣΗΕΑ όσο και στα δικαστήρια κατέθεσε η δημοσιογράφος Μαρία Γερογιάννη για το ντοκιμαντέρ της βιογραφίας του Κ. Καραμανλή. Το ντοκιμαντέρ παρουσίασε ο Γιώργος Μαλούχος, ο οποίος σήμερα εργάζεται στον «Ελεύθερο Τύπο». Η Μαρία Γερογιάννη υποστηρίζει πως είχε αναλάβει το ραδιοφωνικό σενάριο της εκπομπής, κάνοντας ένα μέρος του αρχικού μοντέλου και πως στη συνέχεια για το τηλεοπτικό ντοκιμαντέρ χρησιμοποιήθηκαν αυτούσια αποσπάσματα από τη ραδιοφωνική του εκδοχή.


Και στη Θεσσαλονίκη ανεβαίνει ο City 99,5. Αναζητεί συχνότητα στην πόλη, όπως και στην υπόλοιπη χώρα. Η παρουσίαση του προγράμματός του θα γίνει την επόμενη Τετάρτη, σε κεντρικό μαγαζί στην Αθήνα.


Ανέστειλε την έκδοσή του το αθλητικό περιοδικό της «Καθημερινής» «Sport+». Το περιοδικό κυκλοφορούσε με τη συνεργασία του «L’ Equipe Magazine».


Αναβολή στην εκδίκαση της αγωγής της Έλλης Στάη σε βάρος του Αιμίλιου Λιάτσου. Νέα ημερομηνία εκδίκασης η 8η Ιανουαρίου.


Αλλάζει εικόνα από σήμερα το Mega. Κατά τη διάρκεια της πρώτης προβολής της σειράς «Μυστικά της Εδέμ» θα προβληθούν τα νέα σήματα του Mega στο σκέλος του προγράμματος. Αντιθέτως, δεν θα αλλάξει το σήμα του δελτίου.


Κέρδισε τη δίκη εναντίον της ΕΣΗΕΑ ο Κώστας Κέκης, σύμφωνα με πληροφορίες. Ο εντεταλμένος σύμβουλος της ΕΡΤ είχε στραφεί εναντίον της ΕΣΗΕΑ, για την αποφάσεις του πρωτοβάθμιου και δευτεροβάθμιου πειθαρχικού οργάνου περί διαγραφής του για 6 μήνες, επειδή είχε καταθέσει σε δίκη εναντίον 6 συμβασιούχων που εργάζονταν στην ΕΡΤ. Στη δίκη του Κ. Κέκη δεν κατέθεσε ως μάρτυρας κάποιο μέλος του ΔΣ της ΕΣΗΕΑ, αλλά, όπως αποφασίστηκε, ένα μέλος του πειθαρχικού συμβουλίου.


Είναι αλήθεια ότι «γαλάζιος» δημοσιογράφος σε θέση-κλειδί στο υπουργείο Τύπου, άρχισε περικοπές σε μισθούς συναδέλφων του, αλλά και μεταθέσεις, χωρίς καν να τους ρωτήσει, σε διάφορες υπηρεσίες, ακόμη και στο Ραδιομέγαρο; Μήπως η «τιμωρία» αυτή έχει σχέση με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις; Μήπως;


Επιστολή-καταγγελία στο «Π» αλλά και σε σάιτ έστειλε το πρώην στέλεχος του ΔΟΛ και νυν του Πήγασου, Γιάννης Ντρενογιάννης, υπεύθυνος ταξιδιωτικών εκδόσεων και στα δύο συγκροτήματα. «Μετά την κυκλοφορία του βιβλίου “Η Ελλάδα από ψηλά” από την εφημερίδα “Τα Νέα” το προηγούμενο Σάββατο (13/9) έχω να κάνω μερικές -αποκαλυπτικές πιστεύω- παρατηρήσεις», αναφέρει στον πρόλογό του και υποστηρίζει μεταξύ άλλων πως «σημαντικό τμήμα των κειμένων που παρατίθενται έχει αντιγραφεί αυτούσιο από το διαδίκτυο (internet), χωρίς ουδεμία αναφορά στις πηγές». Ακόμη υποστηρίζει πως «σημαντικό τμήμα των φωτογραφιών έχουν εκδοθεί σε ημερολόγια και λευκώματα των εκδόσεων ΜΙΛΗΤΟΣ και ανήκουν στον φωτογράφο κ. Γιάννη Γιανέλλο και όχι στους φωτογράφους που αναγράφονται πρώτοι», ενώ «υπάρχει σωρεία λαθών και ανακριβειών, όσον αφορά τόσο τα κείμενα όσο και τις δημοσιευμένες φωτογραφίες».


Επιστροφή στα άλμπουμ με τα… χαρτάκια. Η Panini θα κυκλοφορήσει δύο άλμπουμ με αυτοκόλλητα χαρτάκια – για το Champions League τον Οκτώβριο και για το ελληνικό πρωτάθλημα στις αρχές του νέου έτους. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, η Panini πήρε τα δικαιώματα του ελληνικού πρωταθλήματος από τη Super League για 3 χρόνια. Εκπρόσωπός της στην Ελλάδα, που θα έχει την κεντρική διάθεση των άλμπουμ, είναι η Πήγασος ΑΕ (δεν έχει σχέση με την Πήγασος Εκδοτική). Ταυτόχρονα μια άλλη εταιρεία, η Carousel, θα αναλάβει το άλμπουμ για τα 100 χρόνια του Παναθηναϊκού.


Έως και την πρώτη θέση, περνώντας τα «Νέα», κατάφερε να κατακτήσει στο σύνολο των κυκλοφοριών της χώρας το «Έθνος» με την προσφορά των σχολικών βοηθημάτων. Αυτό συνέβη την Τρίτη 9/9, την Τετάρτη 10/9 και την Παρασκευή 12/09.


Μέσα Οκτωβρίου κυκλοφορεί η «Καθημερινή» της Κύπρου στη Λευκωσία. Όπως οι «Τυπολογίες» είχαν αποκαλύψει από καιρό, ο Αλαφούζος φτιάχνει όμιλο ΜΜΕ στην Κύπρο, 50-50 με τοπικό επιχειρηματία. Στόχος εκτός από την εφημερίδα, ένθετα, κανάλι και ραδιόφωνο… Και πολιτική επιδίωξη η υποστήριξη λύσης τύπου Σχεδίου Ανάν, αμερικανική δηλαδή…


Και ραδιοτηλεοπτικές υπηρεσίες από το www.naftemporiki.gr. Η εφημερίδα προσφέρει ένα ηχογραφημένο δελτίο ειδήσεων και επίσης τηλεοπτικά ρεπορτάζ από διάφορα πρακτορεία.


Το MAD πάει στον Alpha.
Η καινούργια τηλεοπτική σεζόν ξεκινάει και ο Αlpha σε συνεργασία με το MAD εντάσσει στο νέο του πρόγραμμα την εκπομπή «Mad and the city», ένα πρωτοποριακό, μουσικό, νεανικό μαγκαζίνο για την πόλη, τη ζωή και όσα συμβαίνουν γύρω μας και είναι αλλιώς… Η Μαίρη Συνατσάκη, ο Δημήτρης Ουγγαρέζος και ο Αλέξανδρος Συμηριώτης θα είναι οι οικοδεσπότες της νεανικής εκπομπής «Mad and the city».


Άπιαστος είναι φέτος ο Γιώργος Αυτιάς. Μέχρι και 7 μονάδες διαφορά από τον δεύτερο. Φαίνεται ότι γύρισε από τις διακοπές μ’ άλλον αέρα.
Καλή συνέχεια.


Μετά οι αγωγές μάς φταίνε… Κι όλοι, με πρώτη την ΕΣΗΕΑ, ζητάνε τη νομοθετική κατάργηση των αγωγών, που έχουν γίνει βιομηχανία με στόχο την προληπτική φίμωση, την τρομοκράτηση των απείθαρχων δημοσιογράφων ώστε να… συνετιστούν, υπό την απειλή να τους πάρουν το σπίτι ή ό,τι άλλο έχουν στ’ όνομά τους.
Όμως τη σκυτάλη την έχουμε πλέον πάρει εμείς. Με τελευταία σοδειά την αγωγή του Χατζηνικολάου και της Μάρας Ζαχαρέα κατά του «Πρώτου Θέματος» (λέγε με Μπόμπολα) απ’ το οποίο ζητάνε από 5.000.000 ο καθένας, και του Θέμου κατά του Χατζηνικολάου, που για να… ισοφαρίσει και να μην έχει μείον το ταμείον, του ζητάει 10.000.000! (Άραγε σε… μαύρες σακούλες τα θέλει;)
Κατόπιν αυτών, πώς να πείσουμε την πολιτική εξουσία ότι πρέπει οι αγωγές να καταργηθούν, αφού θα μας πουν ότι εσείς οι ίδιοι τις νομιμοποιείτε;
Τι να σου κάνει μετά ο Σόμπολος;
ΥΓ.: Μετά το σχόλιο του Θέμου με τίτλο «Ο απατεώνας, το τσόκαρο και ο λούστρος» υπάρχει άραγε πιο κάτω από τον πάτο για το… υψηλότατο επίπεδο της δημοσιογραφίας στην Ελλάδα, κύριοι της ΕΣΗΕΑ;


• Μουρμούρες στον ΔΟΛ για τη σχέση του Β. Ρέστη με τον οργανισμό. Ο εφοπλιστής έχει την υποστήριξη του Σταύρου Ψυχάρη, όμως, σύμφωνα με πληροφορίες, ο Χ. Λαμπράκης έχει ενοχληθεί από τον τρόπο που καταγράφεται η είσοδος του Β. Ρέστη στον ΔΟΛ και στα υπόλοιπα ΜΜΕ.
• Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος είναι ο εκπρόσωπος της εκδοτικής-ιντερνετικής εταιρείας «Ζούγκλα GR». Ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος έχει θέση πρόεδρου και διευθύνοντος συμβούλου, με την Αλέξανδα Καπελετζή, τη σύζυγο του Μάκη Σεριάτου, στη θέση του αντιπροέδρου. Μέλος της εταιρείας και ο δικηγόρος του Μάκη Γιώργος Αγιοστρατίτης.
• Ενδιαφέρον της οικογένειας Τσάκου για επενδύσεις στα ΜΜΕ. Τα media είναι ο νέος τόπος επενδύσεων των εφοπλιστών…
• Νέο πρόσωπο στον ΣΚΑΪ TV ο Ανδρέας Μπούσιος με θέση συμβούλου. Ο Α. Μπούσιος είχε, πριν από λίγο καιρό, θέση διευθυντή σύνταξης στον Alpha.
• Το ποσό των 120.000 ευρώ πλήρωσε, σύμφωνα με πληροφορίες ο Alpha, για να κατοχυρώσει τις συχνότητες του, στην ΕΕΤΤ. Την απόφαση αυτή επέβαλαν κατ’ ουσίαν οι Γερμανοί του RTL, θέλοντας να είναι ο σταθμός συνεπής σε όλες του τις υποχρεώσεις, λίγο πριν από τη μεταβίβαση των μετοχών. Προηγουμένως οι ιδιωτικοί τηλεοπτικοί σταθμοί είχαν άτυπα συμφωνήσει πως δεν θα πλήρωναν για την κατοχύρωση των συχνοτήτων, αφού με τη μετάβαση στην επίγεια ψηφιακή TV αποκτούν πολύ περισσότερα δικαιώματα στις συχνότητες.
• Πότε θα μείνουν χωρίς τηλέφωνα οι εφημερίδες και τα κανάλια; Το ερώτημα δεν είναι διόλου ρητορικό. Οι τελευταίες εξελίξεις στις τηλεπικοινωνίες και τη σχέση του ΟΤΕ με τις άλλες εταιρείες έχουν, εκτός από χιλιάδες έλληνες πολίτες, κι άλλα θύματα: τα ΜΜΕ. Τα περισσότερα από αυτά, για να μειώσουν το κόστος, είχαν συνάψει συμφωνίες με τις τηλεπικοινωνιακές εταιρείες για την παροχή τηλεφωνίας και internet. Τώρα που ο ΟΤΕ κόβει τα κυκλώματα, για χρέη, αυτών των εταιρειών, άρχισαν τα προβλήματα και στις εφημερίδες με τα τηλέφωνα. Οι δυσκολίες απειλούν να γίνουν βραχνάς στα ΜΜΕ στα οποία ήδη χτύπησε καμπανάκι.
• Ατόπημα από τα «Νέα». Η εφημερίδα διαφήμιζε την έκδοσή της για τον Στέλιο Καζαντζίδη, αναφέροντας στους συγγραφείς πρώτο τον Λευτέρη Παπαδόπουλου και μετά τον μακαρίτη Πάνο Γεραμάνη, όταν όλοι γνωρίζουν πως ο Πάνος ήταν ο άνθρωπος που βρέθηκε πιο κοντά στον μεγάλο έλληνα τραγουδιστή.
• Εκτός «παραθύρων» ο Γ. Βλάχος, χωρίς να διαφαίνεται κάποιος λόγος. Ο δημοσιογράφος, που μαζί με τον Δ. Βερύκιο «έβγαλε τα κάστανα από τη φωτιά» με τη Μονή Βατοπεδίου, βρέθηκε τελικά εκτός του συστήματος των «παραθύρων» από την περασμένη βδομάδα, την ώρα που οι άλλοι σχολιαστές κρατούσαν χαμηλούς τόνους και δεύτερο ρόλο. Είναι άξια απορίας η στάση αυτή, που πιστώνεται αναπόφευκτα στον Δ. Κοντομηνά.
• Μια ακόμη μεταβίβαση την εβδομάδα που έρχεται. Η Χ. Κ. Τεγόπουλος θα υπογράψει την πώληση του 75% της εφημερίδας «Χρυσή Ευκαιρία» στην Global Finance. Είναι η απαρχή μιας νέας εποχής για το συγκρότημα Τεγόπουλου, που θα κληθεί να καλύψει το κενό της εφημερίδας που έφερνε το ποσό των 8 εκατ. ευρώ κάθε χρόνο στα ταμεία της. Πιο πιθανό επόμενο βήμα η πώληση του κτιρίου του Νέου Κόσμου και η αγορά νέου, μικρότερου, κοντά στην Αττική Οδό.


41 ΗΜΕΡΕΣ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΨΗΦΙΑΚΗ TV


Σχολιάστε εδώ