άλλα δημοτικά

Επιτέλους, το δικό του δημαρχείο αποκτά ο Κορυδαλλός! Ο μοναδικός δήμος του Πειραιά που δεν είχε δική του στέγη και φιλοξενείται επί δεκαετίες σε μισθωμένους χώρους, ακατάλληλους για εργαζομένους και δημότες, επιβαρύνοντας με ενοίκια τον δημοτικό προϋπολογισμό, αποκτά το δικό του «σπίτι». Ήδη ολοκληρώθηκε ο διαγωνισμός για την ανάδειξη αναδόχου και μπαίνουν πλέον στο τελικό στάδιο οι διαδικασίες για την έναρξη κατασκευής, η οποία υπολογίζεται στις αρχές του 2009.


Έπιασαν τόπο οι εκκλήσεις και οι προσπάθειες του προέδρου του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρη Γουρδομιχάλη, που όλο το καλοκαίρι φώναζε πως κάποιος πρέπει να δώσει ένα τέλος στη ρίψη μπαζών και παλαιών αντικειμένων στο Σχιστό. Όργανα της Νομαρχίας Πειραιά σε συνεργασία με άντρες του Αστυνομικού Τμήματος Περάματος έκαναν περιπολίες στην περιοχή και συνέλαβαν έναν ιδιώτη ο οποίος ξεφόρτωνε στο Σχιστό στερεά απόβλητα. Ήδη η υπόθεση παραπέμφθηκε στον Εισαγγελέα. Ευχή όλων οι περιπολίες και οι έλεγχοι στο Σχιστό να συνεχιστούν για να μη γίνει… χωματερή το βουνό, αλλά και να διατηρηθεί εκείνο το λίγο πράσινο που έχει.


Αλήθεια, τι γίνεται με εκείνη την καταγγελία που είχαν κάνει το 2005 οι εργαζόμενοι του Τζάνειου Νοσοκομείου στον τότε υπουργό Νικήτα Κακλαμάνη για την ύπαρξη κυκλώματος που εξέδιδε πλαστά ιατρικά πιστοποιητικά και τα πουλούσε προς 500 ή 1.000 ευρώ το ένα;
Οι εργαζόμενοι είχαν μάλιστα κατονομάσει ως εγκέφαλους του κυκλώματος έναν μεγαλογιατρό, μια υπάλληλο στο Πρωτόκολλο κι έναν δικηγόρο του Πειραιά. Παρ’ όλα αυτά, ουδείς ασχολήθηκε με το θέμα τόσα χρόνια, με αποτέλεσμα οι συγκροτούντες τη συμμορία να κομπάζουν για τις «πλάτες» που έχουν και να απειλούν τους υπαλλήλους που τους κατήγγειλαν!
Ο υπουργός Υγείας Δ. Αβραμόπουλος, που έχει αποδείξει ότι δεν… σηκώνει μύγα στο σπαθί του, ιδιαίτερα σε τέτοια θέματα, τι λέει;


Σχολιάστε εδώ