MUSIC+ MEDIA

// Μπορεί να μην έχει ξεκινήσει 100% το πρόγραμμά του το MTV, αλλά προς το παρόν μόνο παράπονα και απογοήτευση μαζεύει. Από την προβληματική κάλυψη (μέρος της Αθήνας κι αυτό με παρεμβολές), μέχρι τη διάψευση των ελπίδων για εμπλουτισμό στη μουσική (παίζει ένα σφιχτό playlist, 30-40 κομμάτια, σε επανάληψη), το MTV φαίνεται να είναι κάτι άλλο από αυτό που ήλπιζε το κοινό.

// Ακόμα και η προσπάθεια δημιουργίας εντυπώσεων πέφτει στο κενό και αφήνει προβληματισμένους ακόμα και τους πιο έμπειρους: δελτία Τύπου μιλούν για αποκλειστικά κλιπ τα οποία όμως παίζουν και οπουδήποτε αλλού, ενώ όσον αφορά τη «μουσική εβδομάδα», όμοια της οποίας υποσχόντουσαν ότι κανείς δεν έχει δει, πρόκειται απλά για τη χορηγία υφιστάμενων εκδηλώσεων – πράγμα το οποίο κάνει και το τελευταίο ραδιόφωνο της πόλης, με τη διαφορά όμως ότι δεν λέει πως ανακάλυψε τον τροχό.

// Όλα αυτά, σε συνδυασμό με την αποτυχημένη καμπάνια του σταθμού (παρεμπιπτόντως συντακτικά θα έπρεπε να λέει ΕμΤιΒι Ιζ και όχι Ιτς χίαρ!), έχουν ήδη προκαλέσει τα έντονα παράπονα του Βίκτωρα Ρέστη και δεν αποκλείεται σύντομα να δούμε τη δυναμική παρέμβασή του.

// Νέα εκπομπή μουσική και lifestyle για το νεανικό κοινό ξεκινάει στον Alpha, σε συνεργασία με το Mad TV.
Το «Mad and the city» θα μεταδίδεται κάθε Σαββατοκύριακο, ενώ ετοιμάζονται και άλλες αντίστοιχες κινήσεις…

// Γράψαμε την προηγούμενη εβδομάδα για την υπηρεσία Comes with Music, την οποία ετοιμάζεται να βγάλει η Nokia στην αγγλική αγορά. Αντίστοιχη υπηρεσία ανακοίνωσε (φυσικά) ότι ετοιμάζει και η Sony Ericsson, όμως η πραγματική είδηση είναι ότι όλοι κάνουν ανακοινώσεις λογαριάζοντας χωρίς τον ξενοδόχο.

// Και αυτός είναι η αντίστοιχη ΑΕΠΙ, η οποία δήλωσε ότι δεν έχει συμφωνήσει με καμία από τις δύο εταιρείες για τον τρόπο διανομής των δικαιωμάτων στους καλλιτέχνες της και ως εκ τούτου αδυνατεί προς το παρόν να δώσει οποιαδήποτε άδεια!

// Συνεχίζεται η αποψίλωση της ΕΜΙ. Μετά την πώληση μέρους του καταλόγου της στην Ασία, ανακοίνωσε ότι και το δίκτυο διανομής της θα πουληθεί στο γκρουπ της Warner. Η συμφωνία αφορά στη διανομή όχι μόνο των φυσικών αλλά και των ψηφιακών της προϊόντων.

// Πριν από αρκετό καιρό ο Prince αναστάτωσε τη μουσική βιομηχανία στην Αγγλία αποφασίζοντας να κυκλοφορήσει το τελευταίο του album όχι στα δισκοπωλεία, αλλά ως ένθετο σε κυριακάτικη εφημερίδα.

// Πολλοί αντέδρασαν τότε, όμως τελικά το έκανε και κατάφερε να τοποθετήσει το album του στα χέρια εκατοντάδων χιλιάδων καταναλωτών.

// Όχι ίδια, αλλά σε αντίστοιχο μήκος κύματος, είναι η κίνηση που κάνουν οι Oasis, οι οποίοι, εκτός από το ξύλο που έφαγαν σε συναυλία, θα δώσουν στο επόμενο τεύχος του «NME» τις παρτιτούρες και τους στίχους από τρία κομμάτια τους τα οποία ακόμα δεν έχουν κυκλοφορήσει.

// Καλούν τους αναγνώστες του περιοδικού να κάνουν παραγωγή στα κομμάτια αυτά και να τα ανεβάσουν σε ειδικό microsite που έχουν δημιουργήσει – το καλύτερο θα κερδίσει ένα ειδικό VIP πακέτο από το συγκρότημα.


Σχολιάστε εδώ