«Όπισθεν ολοταχώς» του Αρχιεπισκόπου

Σε άμεση αναδίπλωση υποχρεώθηκε ο Αρχιεπίσκοπος μετά την παρέμβαση της ΕΣΗΕΑ στο θέμα της κατάργησης της ενημέρωσης των εκκλησιαστικών συντακτών.
Ο Μακαριώτατος ανακοίνωσε ότι την ενημέρωση για τις αποφάσεις της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου θα την κάνει ο Αρχιμανδρίτης Τιμόθεος Άνθης, ο οποίος είναι εξουσιοδοτημένος να απαντά σε ερωτήσεις των δημοσιογράφων και αν χρειάζεται λεπτομερέστερη ενημέρωση, αυτή θα γίνεται από τον Μητροπολίτη Μυτιλήνης κ. Ιάκωβο, μέλος της ΔΙΣ, συνεπικουρούμενων και των δύο από τον εκπρόσωπο Τύπου της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Χάρη Κονιδάρη.
Όταν χρειαστεί, ενημερώνει τους δημοσιογράφους ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος, που υποσχέθηκε ότι θα φροντίσει να υπάρχει τακτική συνάντησή του με τους συντάκτες. Επίσης, στις ετήσιες συνεδριάσεις της Ιεραρχίας της Ελλάδος θα ορίζεται κάθε φορά Μητροπολίτης εξουσιοδοτημένος να απαντά και στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων.
Εξάλλου, όσον αφορά τον Ραδιοφωνικό Σταθμό της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο Μακαριώτατος ήταν καθησυχαστικός, λέγοντας ότι όχι μόνο δεν θα κλείσει, όπως διαδίδεται, αλλά, αντίθετα, θα επεκταθεί, ενώ διαβεβαίωσε ότι δεν υπάρχει καμία σκέψη για απολύσεις!
Ωστόσο ο διάλογος που, σύμφωνα με πληροφορίες, έγινε κατά την επίσκεψη είναι ενδεικτικός των προθέσεων του Αρχιεπισκόπου. «Εγώ είμαι παπάς», είπε, «δεν είμαι για να κάνω δηλώσεις». Η απάντηση του προέδρου της ΕΣΗΕΑ Πάνου Σόμπολου ήταν: «Είστε Αρχιεπίσκοπος, ηγέτης της Εκκλησίας και θα πρέπει να μιλάτε».


Σχολιάστε εδώ