«Το πιο μεγάλο σκάνδαλο είναι η αντιλαϊκή πολιτική»

Καθώς η αντιλαϊκή επίθεση στο εισόδημα και στα λαϊκά δικαιώματα κλιμακώνεται, ο καβγάς για τα σκάνδαλα ανάμεσα στη ΝΔ και στο ΠΑΣΟΚ μόνο κακοπαιγμένη θεατρική παράσταση θυμίζει. Και το χειρότερο είναι ότι πρόκειται για θέατρο που παίζεται στην πλάτη της εργατικής τάξης και των υπόλοιπων λαϊκών στρωμάτων.
Όχι βεβαίως ότι σκάνδαλα δεν υπάρχουν. Το αντίθετο. Στο σάπιο ως το μεδούλι καπιταλιστικό σύστημα η διαφθορά είναι τεράστια και εκτείνεται σε όλους τους τομείς. Η διασύνδεση αστικών κομμάτων και βουλευτών ή υπουργών τους με επιχειρηματικούς ομίλους είναι περισσότερο από δεδομένη. Όμως, ο καβγάς που γίνεται όχι μόνο δεν επιδιώκει να αποκαλύψει, αλλά τελικά έχει στόχο να συγκαλύψει την ουσία των περισσοτέρων υποθέσεων. Εξ αντικειμένου τη συγκαλύπτει και η διαχειριστική πολιτική του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ.
Είναι χαρακτηριστικό το παράδειγμα που αφορά την υπόθεση της Μονής Βατοπεδίου: Ο περιορισμός του σκανδάλου στη διάσταση της προσωπικής εμπλοκής και διαφθοράς κυβερνητικών στελεχών και συγγενικών τους προσώπων συγκαλύπτει το πλαίσιο -πολιτικό και νομικό- που παραδίδει τον δασικό και γενικά τον φυσικό πλούτο στην εκμετάλλευση από μοναστήρια και επιχειρηματικούς ομίλους με στόχο το κέρδος. Αποκρύπτονται οι τεράστιες ευθύνες των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ για τις εκχωρήσεις χιλιάδων στρεμμάτων γης, ανάμεσά τους δασών, ορεινών όγκων, παραλιών.
Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να αποπροσανατολιστούν. Τα μεγαλύτερα σκάνδαλα είναι αυτά που έχουν τη βούλα της νομιμότητας. Είναι οι μισθοί και οι συντάξεις πείνας, το γεγονός ότι χιλιάδες εργαζόμενοι δουλεύουν σε δύο και τρεις δουλειές μερικής απασχόλησης για να πάρουν ψίχουλα, ότι χιλιάδες παιδιά μένουν έξω από τους παιδικούς σταθμούς και τα νηπιαγωγεία.
Είναι επιτακτική ανάγκη η εργατική τάξη, τα λαϊκά στρώματα της πόλης και της υπαίθρου γρήγορα να συνειδητοποιήσουν ότι η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν αλλάζουν, ότι το εκμεταλλευτικό σύστημα ούτε εξανθρωπίζεται ούτε «καθαρίζεται». Δεν φτάνει να νικηθούν η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, πρέπει να νικηθεί η πολιτική του κεφαλαίου και κάθε μορφής διαχείρισή της. Η εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα πρέπει να αποκτήσουν εμπιστοσύνη στη δύναμή τους και να οργανώσουν την πάλη τους περνώντας στην αντεπίθεση. Χτίζοντας τη δική τους συμμαχία μπορούν να βάλουν εμπόδια στην αντιλαϊκή επέλαση, να επιβάλουν το δίκιο τους με τη δική τους εξουσία.


Σχολιάστε εδώ