Το παρασκήνιο της «παραίτησης»

Μέχρι την Πέμπτη το βράδυ ο Καραμανλής δεν φαινόταν διατεθειμένος να τον «αδειάσει», αν και ήταν οργισμένος με τα καμώματά του, ιδιαίτερα με τον προκλητικό τρόπο της ζωής του και την εικόνα πλούτου, χλιδής και δραστηριοτήτων μη αποδεκτών πολιτικά, που εξέπεμπε ο Γ. Βουλγαράκης.

Κι αυτό επειδή δεν ήθελε να περάσει η εικόνα και η αίσθηση ότι άγεται και φέρεται απ’ το κλίμα που είχαν διαμορφώσει τα ΜΜΕ και ότι λειτουργεί υπό καθεστώς «τηλεοπτικού χρόνου». Και συνέδεε την απομάκρυνσή του με μια ευρύτερη κίνηση ανασχηματισμού.

Ωστόσο το κλίμα είχε πλέον βαρύνει απελπιστικά. Όλα έδειχναν ότι και η κυβέρνηση και ο Κ. Καραμανλής προσωπικά εισέπρατταν ένα πολιτικό κόστος που απειλούσε με πολιτική ανατροπή. Η κατάσταση έβαινε εκτός κάθε ελέγχου.

Επιπλέον στο Μαξίμου είχαν φτάσει πληροφορίες, σύμφωνα με τις οποίες επίκεινται νέες αποκαλύψεις εναντίον του Βουλγαράκη και της οικογένειάς του, τις οποίες «δεν θα τις αντέξεις», επισημάνθηκε στον τέως υπουργό.

Αυτές οι επισημάνσεις έγιναν στον Βουλγαράκη απ’ τον ίδιο τον πρωθυπουργό, σε συνάντηση που είχαν την Παρασκευή το πρωί στη Ραφήνα, ύστερα από αίτημα του Βουλγαράκη.

Είχαν ωστόσο προηγηθεί περιγραφές της «άρρωστης» κατάστασης που είχε διαμορφωθεί από μέλη της κυβέρνησης, αλλά και θεσμικό παράγοντα προερχόμενο εκ της ΝΔ, και επισημάνσεις ότι το κλίμα κινδυνεύει να μετατραπεί σε μη αναστρέψιμο. Κάτι που οι στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού δεν το πίστευαν όταν την περασμένη Κυριακή τον έπεισαν να δώσει κάλυψη στον δεινά βαλλόμενο και χειμαζόμενο υπουργό.

Είναι επ’ αυτών χαρακτηριστικό ότι ο Γ. Σουφλιάς στη συνάντηση που είχε με τον Γ. Βουλγαράκη τον συμβούλεψε να μην παραιτηθεί (!), αντίθετα απ’ την Ντόρα Μπακογιάννη που τον προέτρεψε να παραιτηθεί…

Ενώ καταλυτικό ρόλο στην -τελική- εξέλιξη έπαιξαν οι Πρ. Παυλόπουλος και Β. Μεϊμαράκης με τις δημόσιες παρεμβάσεις τους, με τις οποίες εμμέσως πλην σαφώς «έδειξαν» την παραίτηση Βουλγαράκη ως μια αναγκαία κίνηση…

Σε ό,τι αφορά τον διάδοχό του στο υπουργείο, έγκυρες πληροφορίες μας αναφέρουν ότι ενδιαφέρονταν ο Π. Δούκας, καθώς κι ο Γ. Βαρβιτσιώτης για τον γιο του Μιλτιάδη…


Σχολιάστε εδώ