Τα… κοράκια «χτύπησαν» στις Σπέτσες!

Συγκεκριμένα, την 16η Ιουλίου 2008 βγήκε σε πλειστηριασμό στον Δήμο Σπετσών το 1/2 εξ αδιαιρέτου ενός οικοπέδου με εμβαδόν 629,00 τ.μ., εντός σχεδίου πόλεως και το 1/2 εξ αδιαιρέτου ενός διπλανού οικοπέδου, εμβαδού 850,45 τ.μ. Η αξία και των 2 αυτών οικοπέδων είναι πάρα πολύ μεγάλη, δεδομένου του ότι η εμπορική τιμή ανά τετραγωνικό μέτρο στις Σπέτσες είναι από τις υψηλότερες στην Ελλάδα.

Τα ακίνητα τα ήθελε διακαώς ο πρόεδρος και μεγαλομέτοχος εισηγμένων στο ΧΑΑ κατασκευαστικών εταιρειών, ο οποίος για να τα πάρει σε χαμηλή τιμή, εμφανίσθηκε στο δημαρχείο των Σπετσών με μπλοκ επιταγών, από τον προσωπικό του κιόλας τραπεζικό λογαριασμό (!) και, «μοίρασε» παρουσία μάλιστα του υπαλλήλου του πλειστηριασμού, 6 τραπεζικές του επιταγές συνολικού ποσού 70.000 ευρώ στους υπόλοιπους συμμετέχοντες, για να φύγουν και να μείνει μοναδικός διεκδικητής ο ίδιος! Ήδη άλλος πλειοδότης που δεν συμμετείχε στην παράνομη αυτή δοσοληψία έχει ασκήσει ανακοπή κατά του πλειστηριασμού στα Δικαστήρια του Πειραιά, όπου περιγράφει αναλυτικά τον τρόπο που έγινε ο χρηματισμός.

Άραγε θα ευαισθητοποιηθεί ο κ. Εισαγγελέας Πειραιά και η Υπηρεσία Ειδικών Ελέγχων για να ερευνήσουν τη συγκεκριμένη υπόθεση, όπου τα αδικήματα της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος «βγάζουν κυριολεκτικά μάτια»;


Σχολιάστε εδώ