Στο πόδι οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι για τα «νυχτερινά»

Συνεχόμενες προειδοποιητικές στάσεις εργασίας έχουν αρχίσει από την προηγούμενη Πέμπτρη οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι της χώρας, απαιτώντας ίση μεταχείριση όλων των εργαζομένων του Δημοσίου και υλοποίηση των υποσχέσεων που έδωσε δημόσια ο υπουργός Δικαιοσύνης. Ταυτόχρονα εκφράζουν την αντίθεσή τους στην αλλαγή εποπτείας του ειδικού λογαριασμού του υπουργείου Δικαιοσύνης. Μεταξύ των αιτημάτων που είχε εκθέσει με υπόμνημά της προς τον υπουργό Δικαιοσύνης η Ομοσπονδία Σωφρονιστικών Υπαλλήλων Ελλάδας από τις 20 Αυγούστου, ήταν και η διευθέτηση του θέματος των νυχτερινών. Η έγκαιρη δηλαδή διασφάλιση των απαραίτητων κονδυλίων για την κάλυψη της νυχτερινής βάρδιας και των εξαιρέσιμων ημερών.
«Σας υπενθυμίζουμε», σημείωνε η ΟΣΥΕ στο υπόμνημά της, «ότι από τον Σεπτέμβριο μήνα, εφόσον δεν αλλάξει η κατάσταση, η ήδη έκρυθμη κατάσταση στις φυλακές θα επιδεινωθεί από το γεγονός ότι δεν θα υπάρχει προσωπικό για τις νυχτερινές βάρδιες, Κυριακές και αργίες».
Στη συνέχεια έκανε λόγο για πρωτοφανή στην ιστορία των φυλακών απόφαση του υπουργείου που θα σημάνει την πλήρη αποδιοργάνωση των φυλακών της χώρας, με δεδομένη μάλιστα την έλλειψη προσωπικού, που αγγίζει το 50%, την ώρα που οι κρατούμενοι έχουν ξεπεράσει πλέον τους 12.000, αριθμός πολλαπλάσιος της δυναμικότητας των ελληνικών φυλακών.
«Ποιος θα έχει την ευθύνη για τους 12.000 ανθρώπους που κρατούνται και ποιος θα φροντίσει για τις ανάγκες τους κατά τη διάρκεια της νύχτας;», αναρωτιούνται, υπενθυμίζοντας με νόημα ότι «έκνομες ενέργειες στον χώρο των φυλακών, όπως απόπειρες απόδρασης κ.ά., έχουν λάβει χώρα βραδινές ώρες καθημερινών και απογευματινές ώρες αργιών, τότε δηλαδή που εργάζεται το απολύτως απαραίτητο προσωπικό».


Σχολιάστε εδώ