Στη Βουλή τα μπόνους εκατομμυρίων

// Επανειλημμένα το «Π» είχε πρωτοσέλιδα καταγγείλει τα προκλητικά μπόνους εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ που δίνει ο κ. Αράπογλου στην κλειστή διοικητική παρέα, μεταξύ των οποίων και του πρώτου τη τάξει γενικού διευθυντή της Εθνικής κ. Θωμόπουλου, που έφερε στη Βουλή ο βουλευτής Μιχάλης Καρχιμάκης υπενθυμίζοντας στον Γ. Αλογοσκούφη τις προκλητικές συμπεριφορές της διοίκησης Αράπογλου, που καταλήγουν σε… κακουργηματικές φορολογικές αδικίες.
// «Ο γενικός διευθυντής της Εθνικής Τράπεζας», τόνισε ο κ. Καρχιμάκης, «την οποία διοικεί ο “εκλεκτός” του υπουργού, πήρε στις 17 Ιανουαρίου ένα “δώρο” 52.775 μετοχών της Εθνικής σε εξευτελιστική τιμή και τις πούλησε λίγες μέρες αργότερα εξασφαλίζοντας κέρδος 855.000 ευρώ. Σε μια μέρα έβγαλε όσα θα πάρει ένας μισθωτός από την εργασία του σε μισό αιώνα. Κι ο κύριος Αλογοσκούφης αυτόν θα τον φορολογήσει με 10%, ενώ τα εισοδήματα των κοινών θνητών θα φθάσουν να φορολογούνται μέχρι και 40%! Έτσι αντιλαμβάνεται την κοινωνική δικαιοσύνη ο υπουργός Οικονομίας: “δώρα” στους ισχυρούς “φίλους” μας και αφαίμαξη των ασθενέστερων». Δεν μπορούμε παρά να συμφωνήσουμε με την παρατήρηση…
// Με ταχύτατους ρυθμούς προχωρά η Ολομέλεια της Επιτροπής Ανταγωνισμού τη «δίκη» της Nestle, παρά την αναβολή της συνεδρίασης της Πέμπτης λόγω της απεργίας των δικηγόρων. Ορίστηκαν, όπως μαθαίνουμε, τέσσερις αλλεπάλληλες συνεδριάσεις μέσα στον Σεπτέμβριο, ύστερα από πιεστικό αίτημα του καταγγέλλοντος Γ. Δρίτσα. Έτσι, η τελική απόφαση για πρόστιμο αναμένεται μέσα στον Οκτώβριο.
// Έρευνα για καρτέλ στα λιπάσματα ζήτησε από την Επιτροπή Ανταγωνισμού ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, για να γλιτώσει από τους αγρότες που διαμαρτύρονται έντονα για τον διπλασιασμό των τιμών. Και εμείς θυμηθήκαμε την τύχη μιας άλλης έρευνας για συναφές θέμα: Πριν από δύο χρόνια είχε γίνει έφοδος στα γραφεία της γερμανικής πολυεθνικής, στο πλαίσιο έρευνας για καρτέλ των βιομηχανιών στα γεωργικά φάρμακα. Όμως, κάποιο… πουλάκι είχε ήδη ενημερώσει αρμοδίως και οι ελεγκτές βρήκαν μόνο άδεια γραφεία και εξαφανισμένα έγγραφα!


Σχολιάστε εδώ