Στα μουλωχτά πήραν οι Πελέκηδες το φιλέτο της Εθνικής Τράπεζας στην Πανεπιστημίου με… πλειστηριασμό όπου μετείχαν μόνον αυτοί!

Ο τρίτος εξ ημών απεφοίτησα το 1993 από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, είμαι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών διπλωμάτων (!) στο Ευρωπαϊκό και Διεθνές Δίκαιο από το Πανεπιστήμιο της Λουβέν και το Ευρωπαϊκό Κέντρο Δημόσιας Διοίκησης του Μάαστριχτ. Από το έτος 1995 είμαι δικηγόρος Αθηνών. Ασκώ το επάγγελμά μου με ιδιαίτερη επιμέλεια (!) και ήθος (!) και χαίρω εκτιμήσεως (!) από συναδέλφους και πελάτες. Τον Σεπτέμβριο του 2007 ήμουν υποψήφιος βουλευτής Αιτωλοακαρνανίας με τη Νέα Δημοκρατία, όπου μετά από προεκλογική εκστρατεία μόλις τριών εβδομάδων συγκέντρωσα περίπου 13.000 σταυρούς προτιμήσεως!».

Επειδή ακριβώς όλο το… σόι της κ. Βουλγαράκη-Πελέκη υιοθετεί πλήρως το «σεμνά και ταπεινά» του πρωθυπουργού και η μετριοπάθεια… περισσεύει (σ.σ.: τέτοιους κομπασμούς δεν έκανε ούτε ο… Νέρωνας για τον εαυτό του!) δεν θα προσθέσουμε τίποτα. Τα λένε όλα άλλωστε οι άνθρωποι μόνοι τους για… λογαριασμό τους.

Οι υιοί και η θυγατέρα Πελέκη τονίζουν επίσης ότι το δημοσίευμά μας που ανέφερε ότι πήραν το ακίνητο από την Εθνική Τράπεζα λαμβάνοντας μέρος μόνοι τους στον διαγωνισμό, είναι ψευδές και συκοφαντικό. Συγκεκριμένα λένε μεταξύ άλλων:

«Πράγματι, τον Μάρτιο του 2006 αγοράσαμε διά της ανωνύμου εταιρείας ΔΑΛΚΑ Επενδύσεις Ακινήτων ΑΕ, στην οποία μοναδικοί μέτοχοι είμαστε οι τρεις ενάγοντες, (σημ. «Π»: Παράνομα δηλαδή κι εδώ η συμβολαιογράφος κυρία Κατερίνα μετέχει σε εταιρεία ως μέτοχος παρότι απαγορεύεται ρητά από τον Κώδικα Συμβολαιογράφων. Ο Εισαγγελέας πού είναι;) τον γ΄ όροφο του κτιρίου επί της οδού Πανεπιστημίου αρ. 10 στην Αθήνα, ιδιοκτησίας της Εθνικής Τράπεζας. Το συνολικό εμβαδόν του ορόφου ανέρχεται σε 668 τ.μ. (και όχι 750) και αγοράστηκε εν συνεχεία πλειοδοτικού διαγωνισμού που διενήργησε η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος την 15 Μαρτίου 2006.

Σε εκτέλεση του κανονισμού αυτού δημοσιεύθηκε πρόσκληση για συμμετοχή στον πλειοδοτικό διαγωνισμό στην εφημερίδα “Ημερησία” την 17/2/2006, στην εφημερίδα “Ελευθεροτυπία” την 20/2/2006 και στην εφημερίδα “Το Βήμα” την 21/2/2006, όπου ρητώς ανεγράφετο ότι η ελάχιστη τιμή προσφοράς ανήρχετο σε 2.021.700 ευρώ.

Στον διαγωνισμό εμφανίστηκαν από κοινού και υπέβαλαν προσφορά μόνο ο 1ος και ο 3ος εξ ημών, οι οποίοι προσέφεραν ως τίμημα το ποσόν των 2.025.000 ευρώ, πλέον των εξόδων μεταβιβάσεως, δηλούντες δε ταυτοχρόνως ότι η μεταβίβαση θα εγένετο προς εταιρεία συμφερόντων μας την οποία και θα υποδεικνύαμε».

Δηλαδή οι ίδιοι οι αδελφοί Πελέκη συμφωνούν ότι πήραν το συγκεκριμένο ακίνητο στον πλειστηριασμό της Εθνικής, όπου εμφανίστηκαν μόνοι τους!

Το ίδιο ακριβώς που λέμε κι εμείς. Αυτά τα… ψέματα και τις… συκοφαντίες γράφουμε. Γιατί ψέμα είναι να γράφεις ότι έγινε κάτι που δεν έγινε! Ψέμα είναι να λες ότι στον διαγωνισμό μετείχαν μόνο οι συγκεκριμένοι και να μετέχουν άλλοι… 15! Ψέμα δεν είναι αν πεις ότι το ακίνητο ήταν 750 τ.μ. και είναι 650 τ.μ. Ούτε ότι το τίμημα ήταν μικρότερο από το κανονικό. Αυτά είναι λεπτομέρειες. Η ουσία είναι ότι οι συγγενείς του Βουλγαράκη αγόρασαν ένα ακίνητο σ’ έναν πλειστηριασμό στον οποίο μετείχαν μόνοι τους! Αφού λοιπόν αυτήν την ουσία, που είναι η μόνη αλήθεια, την ομολογούν οι ίδιοι οι μηνυτές μας, τι άλλη χρείαν έχομεν μαρτύρων;

Τους έκανε πλάτες ο Αράπογλου

Στην πώληση – σκάνδαλο ευθύνες τεράστιες έχει ο διοικητής της Εθνικής Τράπεζας κ. Αράπογλου, γιατί δεν προστάτευσε τα συμφέροντα της τράπεζας που διοικεί. Ακόμη και σε στημένες δημοπρασίες τηρούνται τουλάχιστον τα προσχήματα. Και εδώ ωμά ο κ. Αράπογλου επέτρεψε, συναίνεσε προφανώς, να γίνει η… διαδικασία του πλειστηριασμού μ’ ΕΝΑΝ συμμετέχοντα!

Για ποιον λόγο, κύριε Αράπογλου, δεν ακυρώσατε τον πλειστηριασμό για να τον επαναπροκηρύξετε δίνοντας μεγαλύτερη δημοσιότητα ώστε να υπάρξουν περισσότεροι ενδιαφερόμενοι, οπότε είναι βέβαιο ότι η τιμή θα ανέβαινε και κερδισμένη θα ήταν η Εθνική;
Μόλις την περασμένη Πέμπτη «ανακάλυψε» η «Ελευθεροτυπία» την αγορά του ακινήτου της Εθνικής Τράπεζας στην Πανεπιστημίου από την οικογένεια της συζύγου του Βουλγαράκη, την οποία το «Π» είχε αποκαλύψει τον Ιούνιο, δηλαδή τρεισήμισι μήνες πριν! Για το δημοσίευμά μας αυτό μάλιστα μας έκαναν αγωγή με την οποία μας ζητούν αποζημίωση 1.050.000 ευρώ (σ.σ.: τόσα τους χρειάζονται άραγε για να… ξοφλήσουν το δάνειο;).

Μεταξύ άλλων η συντάκτρια της «Ε» Αριστέα Μπουγάτσου εμφάνιζε ως… αποκλειστικότητα την αποκάλυψη. Έγραφε συγκεκριμένα:

«Άλλη μια αγοραπωλησία στην οποία εμπλέκονται στενοί συγγενείς του υπουργού Ναυτιλίας Γ. Βουλγαράκη, αυτήν τη φορά με ακίνητο-φιλέτο της Εθνικής Τράπεζας, αποκαλύπτει σήμερα η “Ε”. Η επένδυση αφορά το ακίνητο των 668 τ.μ. στον τρίτο όροφο στην οδό Πανεπιστημίου 10. Το ακίνητο αυτό ανήκε στην Εθνική Τράπεζα μέχρι το 2006, όταν με πλειστηριασμό αποφάσισε να το πουλήσει, δημοσιοποιώντας την πρόθεσή της σε τρεις εφημερίδες. Η Εθνική Τράπεζα, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε εκτιμήσει ότι η εύλογη αξία του συγκεκριμένου ακινήτου ήταν 1.700.000 ευρώ. Πρόκειται για το κτίριο πάνω από τον “Ζολώτα” και την Εθνική Τράπεζα, στη γωνία Βουκουρεστίου και Πανεπιστημίου. Στη διαγωνιστική διαδικασία που πραγματοποιήθηκε προσήλθε μόνο ένας ενδιαφερόμενος! Πρόκειται για την ανώνυμη εταιρεία ΔΑΛΚΑ Επενδύσεις Ακινήτων (DALKA Real Estate Investments SA), νεοσύστατη τότε, με μέλη του διοικητικού της συμβουλίου τους: Διονύσιο Πελέκη (πατέρα της συζύγου του κ. Βουλγαράκη), Χάιδω Πελέκη (μητέρα) και Δημήτριο Πελέκη (αδελφό της κ. Αικ. Πελέκη). Ο πλειστηριασμός του ακινήτου της Εθνικής Τράπεζας ξεκίνησε από τα 2 εκατ. ευρώ. Η μοναδική μετέχουσα του διαγωνισμού, δηλαδή η εταιρεία ΔΑΛΚΑ, απέκτησε το ακίνητο αντί 2.025.000 ευρώ, εξασφαλίζοντας το τίμημα από δάνειο που συνήψε με άλλη τράπεζα».

Όταν είχαμε αποκαλύψει αυτή τη σκανδαλώδη ιστορία στο φύλλο της 1ης Ιουνίου η κυρία του πολυπράγμονα υπουργού Ναυτιλίας και τα δύο αδέλφια της μας έκαναν αγωγή, στην οποία η αλαζονεία και η έπαρση σε δικαστικό έγγραφο δεν έχουν προηγούμενο. Θαυμάστε τους:

«Όλοι οι ενάγοντες είμαστε τα τέκνα των Διονυσίου και Χάιδως Πελέκη. Ο πατέρας μας είναι γνωστός επιτυχημένος (!) δικηγόρος των Αθηνών, μεταξύ των κορυφαίων (!) της γενιάς του, με υψηλό κύρος (!) και ηθικό ανάστημα! Η μητέρα μας αναπτύσσει ιδιαίτερη κοινωνική δράση (!), είναι επιθεωρήτρια (!) του Σώματος Εθελοντριών (!) Αδελφών του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού (!), γενική γραμματέας του Συλλόγου Προστασίας του Αγέννητου Παιδιού (!) και εμψυχώτρια (!) και αρωγός (!) πολλών κοινωνικών και φιλανθρωπικών δράσεων (όπως έκανε και στη Μονή Βατοπεδίου).

Ο πρώτος εξ ημών απεφοίτησα αριστεύσας (!) και πρωτεύσας (!) από τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών το 1987. Είμαι κάτοχος δύο μεταπτυχιακών διπλωμάτων (!) στο Δημόσιο και στο Φορολογικό Δίκαιο του Πανεπιστημίου Paris II.

Τώρα, στα… μουλωχτά, όπως δόθηκε το φιλέτο της Πανεπιστημίου, στο ακριβότερο σημείο, απέναντι από το παλιό «Zonar’s» (σήμερα το «ATTICA»), προκύπτει θέμα ΑΠΙΣΤΙΑΣ. Και όπως ο κ. Αλογοσκούφης δήλωσε στη Βουλή ότι αναστέλλονται όλες οι σκανδαλώδεις διοικητικές πράξεις που έγιναν για να… διευκολυνθεί η παράδοση των φιλέτων στη Μονή Βατοπεδίου, θα πρέπει να ζητήσει την ακύρωση της πώλησης, για να γίνει νέος διαγωνισμός, παραπέμποντας τους υπεύθυνους στον Εισαγγελέα.

Τον λόγο έχει και ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Σανιδάς.


Σχολιάστε εδώ