στα Ενδότερα των ομάδων

=Πήρε μπροστά ο Γιάννης Χρυσικόπουλος. Κέρδισε τα 15… πρωτοσέλιδα που του αναλογούσαν σύμφωνα με το περίφημο απόφθεγμα του Άντι Γουόρχολ.

=Ο γενικός διευθυντής του Ολυμπιακού λειτούργησε ουσιαστικά ως «αντ’ αυτού», δηλαδή, ως δυνάμει Σωκράτης Κόκκαλης. Φυσικά με επιθυμία του τελευταίου, ώστε να μη βγει ακόμα ο πρόεδρος απέναντι στα στελέχη και τους μετόχους της ΠΑΕ Παναθηναϊκός.

=Η εμφάνιση της περασμένης Τρίτης, ωστόσο, ενδέχεται να ‘ναι η τελευταία για τον Χρυσικόπουλο. Το άφησε, άλλωστε, να εννοηθεί και ο ίδιος.

=Με τη φράση του «δεν ξέρω αν θα ασχοληθώ εγώ με τις μεταγραφές». Λόγια που δεν βγήκαν τυχαία από το στόμα του και αποτελούν προάγγελο εξελίξεων στην ΠΑΕ Ολυμπιακός.

=Φυσικά ήδη έχει αρχίσει η αναδιάρθρωση της εταιρείας. Με την είσοδο νέων ανθρώπων στο ΔΣ, όπως ο Σωκράτης Κόκκαλης, επονομαζόμενος και «Σωκράτης Τζούνιορ» και ο Δημήτρης Θεοδωρίδης, γιος του Σάββα.

=Οι Θεοδωρίδηδες έχουν δημιουργήσει οικογενειακή παράδοση στον Ολυμπιακό. Αρχικά ασχολήθηκε ο Σάββας, στη συνέχεια ο Θόδωρος και τώρα ο Δημήτρης.

=Όσον αφορά στις άλλες εξελίξεις για την ΠΑΕ Ολυμπιακός, θα δρομολογηθούν από τον Ιανουάριο. Μετά τις εκλογές στις Ομοσπονδίες και στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

=Επί της ουσίας, πάντως, έχουν ήδη δρομολογηθεί εδώ και περίπου 4 μήνες. Από τότε που αποφάσισε ο Σωκράτης Κόκκαλης να απομακρύνει από την ΠΑΕ τον Πέτρο και να αναζητήσει τη λύση σε παλιούς συνεργάτες και μόνιμους φίλους.

=Επειδή αναφέρομαι στον Ολυμπιακό, μου ήρθε στο μυαλό ο Κίντελ Γουντς. Ο Αμερικανός που έκανε πέρσι αισθητή την παρουσία του στην Ελλάδα για τις μπουνιές που έπαιξε με τον Ντέγιαν Τομάσεβιτς και για τη χρήση χασίς.

= Τον πήρε, λοιπόν, ο Σάκοτα στην Μπολόνια και βρέθηκε ο άνθρωπος σε απόγνωση. Μέσα σε 20 μέρες ο Αμερικανός πρόλαβε να πιαστεί στα χέρια με έναν ταξιτζή και να στείλει στο νοσοκομείο τον Ζαχάριεφ, έναν πιτσιρικά μόλις 18 ετών!

=Είναι φοβερή περίπτωση η μάνα του Ντιόγκο, η Κλαούντια. Έχει δείξει μέσα σε 20 μέρες ότι γνωρίζει άριστα την επικοινωνία και φροντίζει καθημερινά να προβάλλει με τον καλύτερο τρόπο τον… κανακάρη της!

=Ακόμα και ο Κόκκαλης έχει εντυπωσιαστεί από την Κλαούντια. Η οποία, ωστόσο, μπορεί να στενοχωρήσει τον πρόεδρο του Ολυμπιακού, διότι του διεμήνυσε ήδη ο γιος της θα αποχωρήσει από την Ελλάδα το ερχόμενο καλοκαίρι.

=Γι’ αυτό, βέβαια, έσπευσε ο πρόεδρος των «ερυθρολεύκων» να βάλει τόσο μεγάλη ρήτρα. Διότι έχει αντιληφθεί ότι η Κλαούντια δεν μιλάει στον αέρα.

=Μόνο τυχαία, άλλωστε, δεν άρχισαν να σκάνε τα δημοσιεύματα στο εξωτερικό για το ενδιαφέρον μεγάλων ομάδων. Η μητέρα του Ντιόγκο γνώριζε από πριν το ενδιαφέρον των Άγγλων και των Ιταλών, αλλά προτίμησε πρώτα τον Ολυμπιακό ως σκαλοπάτι για την καριέρα του μικρού.

=Φυσικά με σοβαρές οικονομικές απολαβές, διότι όλα μπορούν να συμβούν από τη μια μέρα στην άλλη και η Κλαούντια ήθελε να εξασφαλίσει και τον γιο της και τον εαυτό της. Αλλά επί της ουσίας ετοιμάζει ήδη τον Ντιόγκο για άλλες πολιτείες.

=Ντόρος έγινε για το πριμ που θέσπισε ο Λάμπρος Σκόρδας για την περίπτωση να δωροδοκηθεί κάποιος παίκτης του Άρη. Πρόκειται για μία ασυνήθιστη κίνηση στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

=Κάποιοι, πάντως, ανησύχησαν από την κίνηση του Σκόρδα. Φοβούνται μήπως και τελικά υπάρξει κάποια απροσδόκητη καταγγελία που μπορεί να τραντάξει συθέμελα το ελληνικό ποδόσφαιρο, έστω και αν αποδειχθεί φούσκα.

=Η ξαφνική περιπέτεια του Βαγγέλη Μάντζιου με την υγεία του έπεισε και τους τελευταίους αμφιταλαντευόμενους στον Παναθηναϊκό ότι απαιτείται η απόκτηση ενός κεντρικού επιθετικού τον Ιανουάριο. Αν και κάποιοι θεωρούν ότι είναι προτιμότερο να γίνει σέντερ φορ ο Σαλπιγγίδης και να αποκτηθεί ένας ακραίος.

=Πολλά θα εξαρτηθούν και από τις συζητήσεις με τον διεθνή επιθετικό για την επέκταση του συμβολαίου του. Κάτι που θα γίνει μετά την ολοκλήρωση των υποχρεώσεων στον όμιλο.

=Κάτι που ορισμένοι εντός του «τριφυλλιού» το θεωρούν λανθασμένη τακτική. Διότι θεωρούν ότι με δύο τρεις καλές εμφανίσεις του «Σάλπι» στο Τσάμπιονς Λιγκ η αξία του θα εκτοξευθεί! Μαζί με τις απαιτήσεις του παίκτη!

=Στον Παναθηναϊκό, πάντως, θα μπορούσαν να βρουν λύση στην επίθεση με τον Δημήτρη Παπαδόπουλο. Αλλά αν και ο Χεν Τεν Κάτε σκέφθηκε κάποια στιγμή να τον επαναδραστηριοποιήσει, εν τέλει μέτρηση η γνώμη των διοικούντων.

= Η περίπτωση του «Παπ» θυμίζει την παλιά ιστορία του Πάρη Γεωργακόπουλου. Ο άλλοτε μέσος του «τριφυλλιού» αποχώρησε από την ενεργό δράση ύστερα από την κόντρα του με τον Γιώργο Βαρδινογιάννη.

=Στο πέρασμα του χρόνου, πάντως, ενδεχομένως να σβήστηκαν οι παλιές διαφορές. Κάτι που θα φανεί σύντομα, από τη στάση των «πρασίνων» για τις εκλογές της ΕΠΟ.

=Αν τον στηρίξουν, τότε η κόντρα του Πάρη με τον «καπετάνιο» θα ‘χει οριστικά διαγραφεί. Στην αντίθετη περίπτωση, δηλαδή εάν ο Παναθηναϊκός πάει στην πλευρά Γκαγκάτση, θα αποδειχθεί ότι τα χάσματα με την οικογένεια Βαρδινογιάννη σπάνια γεφυρώνονται.

=Όπως, άλλωστε, συνέβη και με τον Σωτήρη Κυργιάκο. Και γι’ αυτόν έμεινε κλειστή η πόρτα της Παιανίας, αν και πολλοί επιχείρησαν να τον βοηθήσουν να επιστρέψει στον Παναθηναϊκό.

=Στις Σέρρες ο Πέτρος Θεοδωρίδης αισθάνεται πιο ισχυρός από ποτέ. Γι’ αυτό θα ασκήσει έντονες πιέσεις για να γίνουν όλα όπως τα θέλει στο γήπεδο του Πανσερραϊκού.

=Το μόνο ερώτημα για τα «λιοντάρια» αφορά στο μέλλον του Γιάννη Παπακώστα. Ο τεχνικός της ομάδας δείχνει επτάψυχος, διότι κάθε φορά που φτάνει στην άκρη του γκρεμού στο τέλος καταφέρνει και τη γλιτώνει.

= ήρεμος εμφανίζεται ο Μαρίνος Ουζουνίδης. Αν και αρχικά αμφισβητήθηκε έντονα από τους φίλους της Λάρισας, οι τελευταίες προσθήκες στο ρόστερ και η συνεχής βελτίωση στα πρόσφατα φιλικά καθησύχασαν τον προπονητή των «βυσσινί».

=Έχει αντιληφθεί ο Ουζουνίδης, άλλωστε, ότι ο Κώστας Πηλαδάκης θα τον στηρίξει έμπρακτα για να πετύχει στο έργο του. Όπως λένε στη Λάρισα, ο πρόεδρος της ΠΑΕ θέλει να δείξει ότι ο Δώνης ήταν δικό του δημιούργημα.

=Υπάρχουν, ωστόσο, άλλοι πέντε προπονητές στη Σούπερ Λίγκα που δεν αισθάνονται στέρεο το έδαφος κάτω από τους πάγκους τους. Ίσως, μάλιστα, να έχουμε ρεκόρ απολύσεων μετά τους σημερινούς αγώνες.


Σχολιάστε εδώ