Πόσα χρήματα ήταν η αμοιβή για την πώληση των δύο ακινήτων;

Ισχυρίζεται ο τέως πλέον υπουργός Ναυτιλίας κ. Γιώργος Βουλγαράκης και ο πεθερός του, κ. Πελέκης, που με την εμφάνισή του στην τηλεόραση και τις απειλές του εξόργισε όλο τον κόσμο με την αλαζονεία του, ότι η σύζυγος του τέως υπουργού ως συμβολαιογράφος των συμβολαίων της Ι. Μονής Βατοπεδίου δεν εισέπραξε ούτε ευρώ, αφού τα συμβολαιογραφικά δικαιώματα του Δημοσίου και των ΝΠΔΔ κατατίθενται εξ ολοκλήρου στον Συμβολαιογραφικό Σύλλογο.
1. Όμως αποφεύγει τρεις ακόμα αλήθειες:
– Η πρώτη, πόσα χρήματα, ως συμβολαιογραφική αμοιβή, έχουν εισπραχθεί από τη μεταπώληση του «ολυμπιακού ακινήτου της Μονής» στην κυπριακή εταιρεία.
– Η δεύτερη, πόσα χρήματα προβλέπεται ότι θα εισπραχθούν, ως συμβολαιογραφική αμοιβή, από τις μεταβιβάσεις των άλλων ακινήτων προς άλλους επενδυτές.
– Η τρίτη, πόσα χρήματα θα εισπραχθούν από τα αντίγραφα που συνήθως εκδίδονται.
Άρα, το να είσαι συμβολαιογράφος μιας Ι. Μονής που είναι μια μεγάλη «εταιρεία επενδύσεων και εκμετάλλευσης ακινήτων» είναι μια ακόμα μεγαλύτερη «επιχείρηση συμβολαιογραφείου».
2. Ακριβώς το ίδιο ισχύει και για τους συμπράττοντες δικηγόρους, οι οποίοι έχουν αυτές τις εντολές παράστασης στα σχετικά συμβόλαια.
Και ακόμα:
3. Υπάρχουν και ποινικές ευθύνες για όλους τους συμπράττοντες στη σύνταξη και υπογραφή των συμβολαίων, στην περίπτωση που στα συμβόλαια δεν προσαρτώνται τα προβλεπόμενα από τον νόμο πιστοποιητικά για τις εκτός σχεδίου εκτάσεις, δασαρχείου κ.λπ.


Σχολιάστε εδώ