Πόλεμος «οικογενειών» στα media!

Κοντομηνάς – Ρουσόπουλος – Μπόμπολας: Ο ιδιοκτήτης του Alpha θεωρεί υπεύθυνο προσωπικά τον υπουργό Επικρατείας για την ενεργοποίηση της υπόθεσης των καταγγελιών Τσοτσορού σε βάρος του, με στόχο να επηρεαστεί η συμφωνία με το RTL, την ίδια ώρα που η Μ. Ζαχαρέα βρίσκεται στο ανταγωνιστικό Alter. Όμως και ο Alpha φιλοξενούσε ως τον Δεκέμβριο του 2007 την ίδια την παρουσιάστρια, αναθέτοντας στον πρώην συνέταιρό της Γιώργο Χουλιάρα τη γενική διεύθυνση του καναλιού.

Ο Δ. Κοντομηνάς δημιουργεί μια συμμαχία με δύο ορκισμένους εχθρούς του Ρουσόπουλου, τον Γ. Μπόμπολα και τον Θ. Αναστασιάδη. Η φράση της Μ. Ζαχαρέα από τον Real, «Καλύτερα σύζυγος υπουργού, παρά σύζυγος κομιστού», ήταν μάλλον ατυχής, διότι για πρώτη φορά ενέπλεξε η ίδια τον Θ. Ρουσόπουλο, προκαλώντας ταυτόχρονα και την οργή του Θ. Αναστασιάδη, ο οποίος το θεώρησε προσωπική επίθεση εναντίον της οικογένειάς του. Είναι ενδεικτικό πως, σύμφωνα με το «Ποντίκι», φωτορεπόρτερ του «Θέματος» ήταν έξω από το σπίτι της δημοσιογράφου για να φωτογραφήσει αν έχει ή όχι αστυνομική συνοδεία, ενώ η εφημερίδα στο παρελθόν είχε ενοχλήσει και τους γέρους γονείς του Θ. Ρουσόπουλου.

Ο υπουργός Επικρατείας με επιμονή υπερασπίζεται, όπως και ο πρωθυπουργός, καλύπτοντας τη Μ. Ζαχαρέα, το δικαίωμα των γυναικών στην εργασία. Όμως η αμοιβή της Μ. Ζαχαρέα ως παρουσιάστριας είναι αρκετά υψηλή, όπως και των άλλων δημοσιογράφων αυτής της κατηγορίας. Εκείνο όμως που είναι δύσκολα κατανοητό ήταν η συμμετοχή της στην Platform 8. Φαίνεται πως υπήρξε μια «επένδυση» στη ματαιοδοξία και την ανασφάλεια των προσώπων, από τρίτους, χωρίς να ληφθεί υπ’ όψιν η πολιτική πραγματικότητα και το δόγμα περί «σεμνότητας και ταπεινότητας». Ο «επιχειρηματικός» αυτός «γάμος» δικαίως προκάλεσε ένταση. Και οδήγησε στην παραίτηση της Μάρας από την εταιρεία.

Σ’ ένα άλλο επίπεδο, ο Ν. Χατζηνικολάου καταλόγισε από τον Real ευθύνη στον Γ. Μπόμπολα -με τον οποίο στο παρελθόν είχε συνεργαστεί επί μακρόν στο Mega, είτε ως παρουσιαστής είτε ως διευθυντής- για τα σε βάρος του δημοσιεύματα του «Θέματος».

Γ. Κουρής – Γ. Αλαφούζος: Το Alter φιλοξένησε πέρυσι την εκπομπή Τριανταφυλλόπουλου με τις καταγγελίες της πρώην γραμματέως του Α. Αλαφούζου και η «Καθημερινή» είχε αλλεπάλληλα δημοσιεύματα για την υπόθεση των τιμολογίων του Alter.

Και δεν θα πρέπει να ξεχνάει κανείς τις πολύ καλές σχέσεις Ψυχάρη και Γ. Κουρή, οι οποίοι έχουν καλή επικοινωνία με την κυβέρνηση. Συνεπώς ο πόλος διευρύνεται.

Λαμπράκης – Μπόμπολας: Στάση επιφυλακής και για τις δύο πλευρές. Πέρυσι τέτοια εποχή ήταν ακόμη ενεργός η υπόθεση της συγχώνευσης, αλλά η πρόταση για το κλείσιμο του «Goal» έστειλε τη συμφωνία στην… «Εξέδρα». Το τελευταίο διάστημα πάντως είναι αισθητά βελτιωμένες οι σχέσεις της Μεταμόρφωσης Χαλανδρίου

(Πήγασος) με το Νέο Φάληρο («Καθημερινή»).

Αλαφούζος – Κυριακού: Η αποκάλυψη του ΣΚΑΪ πως ουδέποτε ο Ζακ Ρογκ είπε πως η Ελλάδα κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στο ντόπινγκ ήταν το σημείο αναφοράς του ΣΚΑΪ, σε ραδιόφωνο και τηλεόραση, επαναφέροντας την κόντρα στο προσκήνιο.

Οι αγωγές: Ο Νίκος Χατζηνικολάου, από τον Real, προανήγγειλε την κατάθεση αγωγής

ύψους 5 εκατ. ευρώ εναντίον του «Θέματος».

Αγωγή εναντίον της εφημερίδας αναμένεται να καταθέσει και η Ελένη Καλογεροπούλου, αλλά και η Μ. Ζαχαρέα.


Σχολιάστε εδώ