Πρόστιμο για τις γλάστρες!

Πριν από περίπου έναν μήνα τα αστυνομικά όργανα επέβαλαν πρόστιμο 400 ευρώ, επειδή ο ιδιοκτήτης μιας ταβέρνας έβαλε γλάστρες μπροστά από το κατάστημά του. Δεν διαπίστωσαν όμως κανένα πρόβλημα στην «ταπείνωση» ενός κτιρίου των αρχών του περασμένου αιώνα και στη μετατροπή του σε ταβέρνα, μόλις 100 μέτρα από αυτήν για την οποία εξέδωσαν το πρόστιμο.

Πρόκειται για ένα νεοκλασικό κτίριο που πιθανολογείται πως κατασκευάστηκε το 1905, ιδιοκτησίας μέχρι πρότινος της ΚΕΔ. Αποτελούνταν από δύο ορόφους στην πρόσοψη και προς την παραλία και από έναν όροφο στην πλατεία, με μεγάλα παράθυρα και ένα μεγάλο μπαλκόνι. Είναι ένα κτίριο που χρησιμοποιούνταν από τη γαλλική εταιρεία που εκμεταλλευόταν το σμυρίγλι. Στον Λυώνα αυτό το κτίριο… εξαφανίστηκε, ενώ στη γειτονική Μουτσούνα, που ανήκει στην πολιτική επικράτεια του Μ. Γλέζου, ένα αντίστοιχο συντηρείται ακόμη.

Το κτίριο στον Λυώνα παραχωρήθηκε από την ΚΕΔ στον Δήμο Δρυμαίας, ο οποίος με τη σειρά του το χαρακτήρισε πλατεία! Στη συνέχεια στρώθηκε πάνω στο κτίριο τσιμεντένια ταράτσα, με πέργκολα και νάιλον προστατευτικά για τον άνεμο, τοποθετήθηκαν τραπεζάκια και κατασκευάστηκε τσιμεντένια σκάλα στην πρόσοψη! Και από κτίριο του σμυριγλιού, έγινε… πλατεία, που χρησιμοποιείται αποκλειστικά ως χώρος για την ταβέρνα που βρίσκεται δίπλα.

Το πλέον εντυπωσιακό είναι πως όλα αυτά τα χρόνια οι αστυνομικές αρχές δεν είδαν τα όσα συνέβησαν, όπως και η δημοτική αρχή ή η ΚΕΔ, παρά τα στοιχεία που συγκέντρωσε ο Συνήγορος του Πολίτη. Και παρά τις επώνυμες καταγγελίες στον Εισαγγελέα Νάξου και τις αναφορές του ιδιοκτήτη της άλλης ταβέρνας που τιμωρήθηκε για τις γλάστρες, εδώ και δύο χρόνια δεν υπάρχει πόρισμα. Αν δεν μπορεί να αποδοθεί δικαιοσύνη στα μικρά ζητήματα, τότε τι να περιμένουμε για τα μεγάλα;


Σχολιάστε εδώ