Πού θα μετακομίσει η ΔΕΘ;

Η εξαγγελία αυτή του πρωθυπουργού έρχεται σε αντίθεση τόσο με τις αποφάσεις Παπαγεωργόπουλου για μεταφορά της ΔΕΘ στην περιοχή των Λαχανόκηπων του Δήμου Θεσσαλονίκης, όσο και με την επιλογή του Γιώργου Αλογοσκούφη ο οποίος είχε ανακοινώσει ότι θα εκσυγχρονίσει τις εγκαταστάσεις της ΔΕΘ στον σημερινό χώρο και ότι το έργο αυτό θα είναι το πρώτο ΣΔΙΤ. (Θα παραχωρούσε δηλαδή τη ΔΕΘ σε ιδιώτη.)

Μετά την εξαγγελία Καραμανλή ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος επιχείρησε να αποκρύψει τη διαφοροποίησή του ανακοινώνοντας ότι θα λάβει πρωτοβουλία για να οργανωθεί διάλογος ανάμεσα στους εκπροσώπους των φορέων της πόλης σχετικά με τον καθορισμό του τόπου μεταφοράς των εγκαταστάσεων της ΔΕΘ.

Το ΠΑΣΟΚ, από τη δική του την πλευρά, διατύπωσε την κριτική του φωνή στη μέχρι τώρα αναποφασιστικότητα της κυβέρνησης και υποστήριξε ότι ο χώρος της νέας ΔΕΘ έχει χωροθετηθεί από το 1999 (Σίνδος) όταν άρχισε να ετοιμάζεται ο φάκελος για τη διεκδίκηση της EXPO 2008, το οποίο αποτελούσε το μεγάλο αίτημα της πόλης που χάθηκε στα θολά νερά του Σηκουάνα, ύστερα από την εγκατάλειψή του από την κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

Θέλοντας να προλάβει κάθε σκέψη για μεταφορά της ΔΕΘ είτε στους Λαχανόκηπους του Δήμου Θεσσαλονίκης είτε στην περιοχή της Αμερικάνικης Γεωργικής Σχολής στην ανατολική Θεσσαλονίκη, ο βουλευτής Β΄ Θεσσαλονίκης του ΠΑΣΟΚ Χάρης Τσιόκας πήρε την πρωτοβουλία να συγκαλέσει σύσκεψη των 7 δημαρχων του Δυτικού Τομέα του νομού. Το βασικό και κοινό μήνυμα των δημάρχων είναι ότι στη δυτική περιοχή της Θεσσαλονίκης δεν πρόκειται να αποδεχτούν καμιά άλλη πρόταση πέραν αυτής της Σίνδου (Δήμος Εχεδώρου). Για να δούμε τι θα δούμε…


Σχολιάστε εδώ