Παράνομο λιμάνι έφτιαξε στον Άγιο Αιμιλιανό ο Μυτιληναίος!

Ο πολυπράγμων επιχειρηματίας, με έντονη παρουσία σε ποικίλους τομείς της οικονομίας και στον οποίο η ΔΕΗ χαρίζει 80 εκατ. ευρώ τον χρόνο, έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του την ισχύουσα νομοθεσία περί αιγιαλού και παραλίας (ως κοινού τοις πάσι πράγματος) και κατασκεύασε «νύχτα» τον ιδιωτικό του λιμένα για την εξυπηρέτηση και τον ελλιμενισμό της θαλαμηγού του και όσων φυσικά τον επισκέπτονται.

Η «σκαστή» παρανομία του επιχειρηματία προκαλεί τους πάντες, αγνοώντας νόμους, αρχές και Σύνταγμα και ασχημονώντας χωρίς αιδώ εις βάρος του περιβάλλοντος. Πρόκειται μάλιστα για συρροή παραβιάσεων, κάτι που προϋποθέτει και προεξοφλεί την ύπαρξη και άλλων «συνεργατών».

Η φύση και το μέγεθος του έργου απαιτούν ειδικές θεμελιώσεις, εξειδικευμένη κατασκευή «ξυλοτύπων» και, οπωσδήποτε, ικανό χρόνο. Η κατασκευή, σύμφωνα με μαρτυρίες, άρχισε και ολοκληρώθηκε τον χειμώνα, όπως ακριβώς ήταν σχεδιασμένη και προδιαγεγραμμένη. Όπως δε είναι «φυσικό» σε τέτοιες περιπτώσεις, ουδεμία αρμόδια αρχή αντελήφθη το παραμικρό. Δεν εντόπισαν… ίχνος παρανομίας ούτε το τοπικό Αστυνομικό Τμήμα ούτε το αρμόδιο Λιμεναρχείο ούτε η Πολεοδομία ούτε κανένας άλλος. Η σκυροδέτηση δε χιλίων κυβικών μέτρων περίπου αξίζει να σημειωθεί ότι έγινε μέσα μία ημέρα. Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε…

Ω του θαύματος, λίγες ημέρες μετά τη σκυροδέτηση του λιμενοβραχίονα, για μια ακόμη φορά εκ των υστέρων, «αποκάλυψε» την παρανομία ο δήμαρχος Κρανιδίου, του οποίου μάλιστα η μόνιμη κατοικία βρίσκεται απέναντι ακριβώς από την έπαυλη του επιχειρηματία. Τους χωρίζει δηλαδή ο δρόμος. Συμπτωματικά, γείτονες. Ιδού, λοιπόν, ένα ακόμη κραυγαλέο σκάνδαλο στο οποίο εμπλέκονται και δημόσιοι λειτουργοί.

Στο ήδη βεβαρημένο κλίμα των ημερών, με τα σκάνδαλα να διαδέχονται το ένα το άλλο, η ανάγκη άμεσης εισαγγελικής παρέμβασης και η κινητοποίηση όλων των εποπτικών και ελεγκτικών μηχανισμών για την αποκατάσταση της νομιμότητας είναι «εκ των ων ουκ άνευ». Αναμένουμε και θα παρακολουθήσουμε τα αντανακλαστικά των αρχών. Έστω κι αν τα περί μηδενικής ανοχής ηχούν πλέον παράταιρα.


Σχολιάστε εδώ