Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΤΡΑΜ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩΝΕΙ ΤΟ «Π»

Δεν υπάρχει σενάριο, με την κατάσταση όπου βρίσκεται ο Όμιλος ΟΣΕ, να πουληθεί ο Προαστιακός, όπως μας διαβεβαιώνει ο πρόεδρος της Τραμ ΑΕ κ. Νίκος Σταθόπουλος, με επιστολή που μας έστειλε σε απάντηση ρεπορτάζ του «Π», στην οποία σημειώνει τα εξής:
«Κύριε Διευθυντά
Με έκπληξη διάβασα το άρθρο της έγκριτης εφημερίδας σας περί πωλήσεως του Προαστιακού. Παρότι, το σενάριο αυτό είναι, με την κατάσταση του ομίλου ΟΣΕ, απολύτως φανταστικό για οποιονδήποτε επενδυτή δημόσιο ή ιδιωτικό, η συσχέτιση του ονόματος μου με υποχρεώνει να σας γνωρίσω ότι:
1. Όλη η καριέρα εξελίχθηκε εκτός Ελλάδος ως ακαδημαϊκός για πάνω από 20 χρόνια. Ανήκω στο Εθνικό Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας στη Γαλλία (CNRS), που είναι ο μεγαλύτερος δημόσιος ερευνητικός οργανισμός στον κόσμο. Ως ακαδημαϊκός δεν συσχετίζομαι αιωνίως με τις επιχειρήσεις ή τους οργανισμούς με τους οποίους, υπό την επιστημονική μου ιδιότητα, έχω συνεργαστεί. Επίσης δεν είχα ποτέ, ως μηχανικός ή ως σύμβουλος, καμία επαγγελματική δραστηριότητα στην Ελλάδα. Οι ισχυρισμοί ότι υπήρξα σύμβουλος του κ. Βερελή είναι απολύτως φανταστικοί.
(Σημ. “Π”: Τα περί συμβούλου του κ. Βερελή ή της RATP αναφέρονται σε δήλωση της ΔΑΚΕ, επομένως τα παραπάνω εκεί θα πρέπει να απευθυνθούν).
2. Η εταιρεία RATP επιλέχθηκε με διαγωνισμό για το έργο του προαστιακού στο τέλος του 2003 και μου ανέθεσε την διεύθυνση του έργου που εξελίχθηκε από τις αρχές του 2004 έως το τέλος του 2006. Ο ορισμός μου στο Διοικητικό Συμβούλιο της Προαστιακός έγινε τον Μάιο του 2004. Το έργο ολοκληρώθηκε εντός των προβλεπόμενων προθεσμιών με την αμοιβαία έγγραφη ικανοποίηση των ενδιαφερομένων (ΟΣΕ, Προαστιακός, RATP).
3. Μετά την αποπεράτωση του έργου, επανήλθα στον οργανισμό μου, το Εθνικό Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας, όπου και σήμερα ανήκω. Ανέλαβα δε την προεδρία της ΤΡΑΜ ΑΕ, με άδεια άνευ αποδοχών, εγκεκριμένη, όπως για κάθε ακαδημαϊκό, από τον οργανισμό μου».


Σχολιάστε εδώ