Ο ΝΟΜΟΣ ΤΗΣ ΣΙΩΠΗΣ

Οι οπαδοί του Παναθηναϊκού φοβούνται μήπως πολύ σύντομα βρεθούν και αυτοί στη θέση των οπαδών του Ολυμπιακού και κάτσουν στο εδώλιο με τις κατηγορίες της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, αφού βρίσκεται σε εξέλιξη δικαστική έρευνα.
Το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών που παρέπεμψε στη δίκη, που ξεκίνησε προχθές, 27 άτομα με τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας (κατηγορούνται εννέα από τους 27), της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης και της κατοχής και χρήσης εκρηκτικών (κατηγορούνται οι εννέα και άλλοι 11, συνολικά 20) και οι υπόλοιποι για κατοχή και χρήση ναρκωτικών και φωτοβολίδων που είναι πλημμελήματα, αναφέρει στο τέλος ότι θα πρέπει να γίνει νέα έρευνα για ενδεχόμενη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και στους οπαδούς του Παναθηναϊκού. Αυτός είναι και ο λόγος μένουν κλειστά στόματα και επικρατεί ο νόμος της σιωπής.
Έδειξαν τον δολοφόνο
Μια σιωπή που βέβαια την «έσπασαν» ο πατέρας και ο αδερφός του θύματος, οι οποίοι ήταν οι δύο πρώτοι μάρτυρες κατηγορίας μιας δίκης που ξεκίνησε ουσιαστικά προχθές στο τριμελές εφετείο κακουργημάτων και η οποία αναμένεται να διαρκέσει πολλές ημέρες, ίσως και μήνες. Τα δύο μέλη της οικογένειας του δολοφονηθέντος Μιχάλη είπαν στο δικαστήριο ποιον θεωρούν δολοφόνο. Αναφέρθηκαν στον προφυλακισμένο στον Κορυδαλλό Βασίλη Ρουμπέτη. «Έχω μάθει ότι ο Ρουμπέτης, ο λεγόμενος Ράμπο, σκότωσε τον Μιχαλάκη», είπε στην κατάθεσή του ο Χρήστος Φιλόπουλος, ο μεγάλος αδελφός του Μιχάλη Φιλόπουλου, ενώ ο πατέρας στη δική του κατάθεση είπε: «Ένας φίλος του Μιχάλη, ο Αντωνίου, έφερε μαζί με τον Μπίρμπα και άλλον έναν στο σπίτι το βράδυ που δολοφονήθηκε ο Μιχάλης ένα σημείωμα που έγραφε το όνομα του Ρουμπέτη.
Ο Μπίρμπας μου είπε ότι ήταν στα επεισόδια και τον Μιχάλη τον σκότωσαν 200 άτομα. Είναι κλειδί στην υπόθεση ο Μπίρμπας. Στο χαρτί που μου έδωσαν έγραφε ένα όνομα, Βασίλης Ρουμπέτης, ψηλός, 25 ετών, και μου είπαν ότι αυτός σκότωσε τον Μιχάλη. Έψαξα και βρήκα για αυτόν, ήταν ο μόνος που γνώριζε τον Μιχάλη γιατί δούλευαν μαζί στα ψυγεία «Ευρώπη» και αυτό το έμαθα πριν τέσσερις ημέρες. Ο Μπίρμπας μου έδωσε μετά και ένα κινητό που είχε καταστρέψει την κάρτα SIM και μου είπε ότι ήταν του Μιχάλη, αλλά δεν ήταν. Το κινητό του Μιχάλη το πήρα τελικά από το νοσοκομείο. Έμαθα ότι στη συμπλοκή βρισκόταν και κάποιος Σακάτης, ο οποίος χτύπησε τον Μιχάλη με σιδερόβεργα. Η μάνα του Σακάτη πήγε στην Ασφάλεια και είπε ότι ο γιος της το έκανε. Μου είπαν ότι πρωτοστάτησε και ο Κουντούρης που χτύπησε τον Μιχάλη με μαχαίρι. Σε κάποιους φιλάθλους που πήγαν να βοηθήσουν τον Μιχάλη, ο Κουντούρης τους είπε φύγετε, θα μπλέξετε. Στη συμπλοκή, τον Μιχάλη τον χτύπησε και ο Ανδρόνικος. Μου είπαν ακόμη ότι στα επεισόδια ήταν και ο Μπεκάκος, αλλά και ο Ψικάκος, ο οποίος είναι αυτός που ακούγεται στο βίντεο να λέει «Έτσι γ… τα μανιατάκια».
Πρέπει να σημειωθεί ότι στο δικαστήριο προσκομίστηκε η ταυτοποίηση της φωνής του Ψικάκου με αυτήν που ακούγεται στο βίντεο.


Σχολιάστε εδώ