Ξαφνικές «αγάπες» Βενιζέλου – Αλογοσκούφη

Εκείνος, μάλλον αμήχανος από την ειλικρίνεια (;) του γαλάζιου υπουργού, απέφυγε να σχολιάσει τα λεγόμενα και του ζήτησε να πάνε παράμερα για να συζητήσουν «ένα πανεπιστημιακό θέμα». Δεν ξέρουμε αν όντως ήταν αυτό το πανεπιστημιακό θέμα που έφερε κοντά τους δύο… καθηγητάδες, αλλά δεν ήταν λίγοι εκείνοι που σχολίαζαν τη μεταξύ τους αβρότητα που επικράτησε όλες αυτές τις ημέρες που μαίνονταν στο Κοινοβούλιο σκληρές κόντρες.
Σχολιάστηκε επίσης η γενικότητα της κριτικής προς την κυβέρνηση που έκανε ο Βενιζέλος, όπως και το άγχος του να δείξει τις αρχηγικές του επιθυμίες, στρεφόμενος διαρκώς και αδιαλείπτως κατά του Κώστα Καραμανλή. Δεν πέρασε, τέλος, απαρατήρητη η αντιφατικότητα των επιχειρημάτων του, αφού από τη μια ζητούσε να γίνουν άμεσα εκλογές και από την άλλη καλούσε τον πρόεδρο της Βουλής να ζητήσει από τον Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γ. Σανιδά την άμεση διαβίβαση στο Κοινοβούλιο του φακέλου για τη Μονή Βατοπεδίου, ώστε να κινηθεί ο νόμος περί ευθύνης υπουργών.
Ο επιφανής συνταγματολόγος γνωρίζει περισσότερο από οποιονδήποτε άλλον ότι με το Σύνταγμα, που φέρει και τη δική του έντονη σφραγίδα, όπως αρέσκεται να λέει, η απόφαση για την προκήρυξη των εκλογών το πρώτο αποτέλεσμα που παράγει είναι το «κουκούλωμα» των τυχόν υπουργικών ευθυνών.


Σχολιάστε εδώ