Με στήριξη Μαξίμου ο Πάρης Γεωργακόπουλος για ΕΠΟ
Ο Πάρης Γεωργακόπουλος αναδείχθηκε νικητής στις άτυπες εσωκομματικές εκλογές που έγιναν την περασμένη Δευτέρα και έτσι θα είναι αυτός ο αντίπαλος του Βασίλη Γκαγκάτση και όχι ο Διονύσης Ψωμιάδης, ο οποίος αναδείχθηκε τελευταίος στις εκλογές αυτές.
Εκτός της υψηλόβαθμης στήριξης που θα έχει από την κυβέρνηση ο Πάρης Γεωργακόπουλος, που είναι γόνος οικογένειας δικαστικών και πολιτικός μηχανικός (λέγεται ότι υπήρξε και παράκαμψη του Γιάννη Ιωαννίδη στο θέμα), την υποψηφιότητα αυτή θα τη στηρίξει και ο Παναθηναϊκός.
Ήδη ο πρόεδρός του Νίκος Πατέρας έχει αρχίσει εδώ και καιρό να μιλά για τον κ. Γεωργακόπουλο και την ανάγκη στήριξης που υπάρχει για να αλλάξει η κατάσταση στην ΕΠΟ. Πρέπει να σημειωθεί ότι στις άτυπες εσωκομματικές εκλογές που έγιναν την περασμένη Δευτέρα έλαβαν μέρος 15 Ενώσεις Ποδοσφαιρικών Σωματείων, οι οποίες αποτελούν τον σκληρό πυρήνα της αντιπολίτευσης στην ΕΠΟ και οι οποίες προέρχονται και από τον χώρο του ΠΑΣΟΚ και δεν είναι αμιγώς Ενώσεις της Νέας Δημοκρατίας. Στις εκλογές ψήφισαν 14 Ενώσεις, αφού η ΕΠΣ Μακεδονίας κρίθηκε ότι δεν έπρεπε να ψηφίσει λόγω της συμμετοχής του Διονύση Ψωμιάδη. Ο Πάρης Γεωργακόπουλος πήρε 8 ψήφους, ο πρώην πρόεδρος των Ολυμπιακών Αερογραμμών και της ΠΑΕ Αιγάλεω Δημήτρης Κούκης πήρε 4 ψήφους και ο Διονύσης Ψωμιάδης μόλις 2. Έτσι, τόσο ο Διονύσης Ψωμιάδης όσο και ο Δημήτρης Κούκης, αλλά και ο Βίκτωρας Μητρόπουλος που είχε εκφράσει την επιθυμία να είναι υποψήφιος πρόεδρος, αλλά δεν μετείχε στην εκλογική διαδικασία, πρόκειται να αποσυρθούν και να στηριχθεί ο Πάρης Γεωργακόπουλος, ο οποίος εκτιμάται ότι μπορεί να συγκεντρώσει ικανό αριθμό Ενώσεων από τις 54 που ψηφίζουν για να κερδίσει τις εκλογές απέναντι στον Βασίλη Γκαγκάτση που είναι ισχυρός και βεβαίως παραμένει το μεγάλο φαβορί για να επανεκλεγεί.
Πηγές προσκείμενες στην αντιπολίτευση εκτιμούν ότι ο κεντρικός πυρήνας των 15 Ενώσεων έχει ήδη φθάσει τις 22. Για να κερδίσει μια παράταξη τις εκλογές θα πρέπει να λάβει 28 ψήφους, δηλαδή 28 Ενώσεις (κάθε Ένωση από τις 54 έχει μία ψήφο) και η αντιπολίτευση εκτιμά ότι μπορεί να φθάσει σε αυτό το νούμερο και να κερδίσει τις εκλογές για να αλλάξει μετά από χρόνια μια διοίκηση που είχε συνδεθεί ευθέως με την παράγκα όταν πρωτοεξελέγη, αλλά και στη συνέχεια. Πολλές πάντως Ενώσεις, και άσχετα με τις εκλογές, αντιμετωπίζουν τεράστια οικονομικά προβλήματα και μάλιστα κινδυνεύουν να χάσουν ακόμη και τα γραφεία που στεγάζονται λόγω των δανείων που έχουν πάρει και τα οποία αδυνατούν να αποπληρώσουν.
Οι Ενώσεις των Τρικάλων, της Πέλλας, αλλά και της Λάρισας, έχουν πάρει δάνεια υποθηκεύοντας τα γραφεία τους, τα οποία δάνεια δεν μπορούν να αποπληρώσουν, αφού όπως λένε η κεντρική διοίκηση της ΕΠΟ τους δίνει ελάχιστα χρήματα σε σχέση με άλλες Ενώσεις. Στην ίδια κατάσταση βρίσκεται και η Ένωση της Μακεδονίας, αλλά τουλάχιστον αυτή δεν κινδυνεύει να χάσει τα γραφεία της.