Κυριακή με τον… πρωινό καφέ

// Είχε την περασμένη Κυριακή η «Καθημερινή» ένα ρεπορτάζ του Τάσου Τέλογλου με τίτλο «Από τα πορτοκάλια και την Ιντρακόμ στα μαύρα ταμεία» που εμπλέκει στελέχη του ΠΑΣΟΚ που είχαν συνεργασία με τον Κόκκαλη. Επειδή έχει ενδιαφέρον παραθέτουμε ορισμένα σημεία και περιμένουμε αντιδράσεις:
«Ο πληροφοριοδότης της ΣΤΑΖΙ γνώριζε τον κ. Κόκκαλη ʽʽαπό 15ετίαςʼʼ. Σε μία έκθεσή του μερικούς μήνες αργότερα εκτιμούσε ότι ο κ. Κόκκαλης ʽʽλαδώνειʼʼ τον κ. Τόμπρα (σ.σ.: κάτι που ο κ. Κόκκαλης αρνήθηκε διά των δικηγόρων του στην προανάκριση του 2001-2002) που εκτός των άλλων ήταν ο αξιωματικός – σύνδεσμος του κ. Κόκκαλη με την …… (σ.σ.: κείμενο μαυρισμένο στο αντίγραφο που παρέδωσε στον συντάκτη η υπηρεσία αρχείων της πρώην ΣΤΑΖΙ – αναφέρεται κάποια ελληνική υπηρεσία). Ως δεύτερο πρόσωπο – σύνδεσμος με τη συγκεκριμένη υπηρεσία αναφέρεται ο ʽʽδιευθυντής του πολιτικού γραφείου του έλληνα πρωθυπουργούʼʼ. Στις 26.11.1985 η ανατολικογερμανική υπηρεσία αναφέρει ότι ο συνομιλητής διαθέτει πληροφορίες από ʽʽτο περιβάλλον των κ. Παπανδρέου και του επικεφαλής της αντιπολίτευσης Μητσοτάκη…ʼʼ. Σε αυτή τη βάση ο υφυπουργός της Λ.Δ. της Γερμανίας Γκέρχαρντ Μπάιλ αποφασίζει τη χρηματοδότηση του ΠΑΣΟΚ με το 2% του ύψους των προμηθειών ανάμεσα στην εταιρεία RFT και την ΙΝΤΡΑΚΟΜ…»

// Α ρε Βουλγαράκη, αν είχες παραιτηθεί λίγη ώρα μετά την πλήρη κάλυψη που σου πρόσφερε δημόσια στη Θεσσαλονίκη ο Καραμανλής, λέγοντας ότι ʽʽπαραιτούμαι πλέον, μετά τη δήλωση του πρωθυπουργούʼʼ, για να αντιμετωπίσεις χωρίς τα βαρίδια των υπουργικών υποχρεώσεων τις κατηγορίες, θα είχες αλλάξει το εναντίον σου κλίμα ή θα το είχες περιορίσει… Αλλά το μυαλό το έχεις στα… κουβαδάκια στις παραλίες της Μυκόνου, στα κότερα, τα πλούτη και τις off-shore για να φοροδιαφεύγεις…
Όλα έχουν κόστος, Γιώργο… Τώρα πλέον η ζημιά δεν σβήνει… Ο πολιτικός μπορεί να προκαλεί μία φορά, δύο φορές, όχι όμως επ’ άπειρον…

// Μετ’… επαίνων, λέει, έγινε δεκτή η παραίτηση του Βουλγαράκη από τον πρωθυπουργό. Τον ευχαρίστησε για το σημαντικό έργο που πρόσφερε. Ξέρετε τι μου θύμισαν όλα αυτά; Εκείνη την επιστολή που έστειλε ο Ανδρέας στον αείμνηστο Αντώνη Τρίτση όταν τον αναδόμησε από το ΥΠΕΧΩΔΕ, με την περίφημη φράση ότι «έγραψε ιστορία», που πραγματικά έμεινε στην… ιστορία.

// «Το ΠΑΣΟΚ δεν αντέχει άλλη ήττα», είπε σε συνέντευξή της στην κυριακάτικη «Καθημερινή» η αλληθωρίζουσα για την αρχηγία Άννα Διαμαντοπούλου. Δηλαδή, Αννούλα, εννοείς ότι αν χάσετε είναι το τέλος του ΠΑΣΟΚ… Επομένως ό,τι είναι να γίνει πρέπει να γίνει πριν από τις κάλπες! Γιώργο, το ‘πιασες το μήνυμα;

// ΕΙΠΑΝ: Από ομιλία Κώστα Γείτονα στη Βουλή για την ανασυγκρότηση των πυρόπληκτων περιοχών.
«Τα αποκαΐδια στους οικισμούς και τα δάση είναι αδιάψευστοι μάρτυρες της αναποτελεσματικότητας και ανακολουθίας της κυβέρνησης. Οι πυρόπληκτοι, έναν χρόνο μετά, βρίσκονται, κυριολεκτικά, επί ξύλου κρεμάμενοι».

// Λάθος, Γιώργο, η αποχώρηση από τη Χαριλάου Τρικούπη. Τα ιστορικά μνημεία δεν πετιούνται, δεν γκρεμίζονται.
Όταν μάλιστα έχουν ταυτιστεί με την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ και εκεί έζησε ο Ανδρέας.

// Εύσημα της αρμόδιας Διεύθυνσης του Ευρωπαϊκού Κοινωνικού Ταμείου της Ευρωπαϊκής Ένωσης απέσπασε το πρόσφατο νομικό πλαίσιο σχετικό με τις κοινωνικές δομές και ιδιαίτερα το πρόγραμμα «Βοήθεια στο σπίτι».
«Αυτό αποτελεί», γράφει η σχετική επιστολή που απεστάλη στο ΥΠΕΘΟ, «ένα σημαντικό βήμα το οποίο από καιρό αναμέναμε. Πράγματι μόλις εφαρμοστούν οι αποφάσεις, αυτό θα φέρει την επίλυση στο χρόνιο πρόβλημα χρηματοδότησης αυτών των δομών. Αυτό παίζει ρόλο ζωτικής σημασίας στην απασχόληση ικανότατων γυναικών, μια από τις ενέργειες που είναι σε προτεραιότητα στο Ευρωπαϊκό Κοινοτικό Ταμείο». Είχε συνεπώς κάθε λόγο ο αρμόδιος υφυπουργός Γιάννης Παπαθανασίου να είναι ευχαριστημένος. Δεν είναι δα και τόσο πολλοί υπουργοί που παίρνουν τα εύσημα της Κομισιόν…

// Κάηκαν στον χυλό φυσάνε και το γιαούρτι. Τήρησε το γράμμα ο αντιπρόεδρος της Βουλής Τάσος Νεράντζης, στη διαδικασία που προέβλεπε ο Κανονισμός, όταν την ώρα που προήδρευε του Σώματος κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ την πρόταση για ονομαστική ψηφοφορία. Διέκοψε για 10 λεπτά, παρότι οι βουλευτές τού ζήτησαν να αρχίσει αμέσως τη διαδικασία. Ο φόβος φυλάει τα έρμα, που λέει η παροιμία, μετά το μπάχαλο (αταξία κατά το… ευγενέστερον) που έγινε στην ψηφοφορία για την αναθεώρηση του Συντάγματος.


Σχολιάστε εδώ