Θύματα 8 στην «ηλεκτρική καρέκλα» του Alpha

Παρόμοια συμπεριφορά στην αντικατάσταση στελεχών παρατηρείται στον «Ελεύθερο Τύπο», από μια επιχειρηματία που επίσης κάνει τα πρώτα της βήματα στα media.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης (19/ 8/2003) ήταν ο πρώτος που αποχώρησε από τη θέση του διευθυντή ειδήσεων του Alpha, για να δώσει τη θέση του στον Νίκο Χατζηνικολάου.

Ο τελευταίος, ο οποίος έφτασε να κατέχει το αξίωμα του προέδρου, έφυγε στις 25/1/2007 και τον ακολούθησε ο σημερινός γενικός διευθυντής ειδήσεων της ΕΡΤ Δημήτρης Μιχαλέλης, στις 5/2/2007.

Επόμενος διευθυντής ήταν ο Βασίλης Πελέκης, ως στις 26/7/2007, ο οποίος παρέδωσε στον Βασίλη Θωμόπουλο, που παραιτήθηκε δύο φορές, στις 15/9/2007 και στις 20/3/2008. Τη σκυτάλη από τον Βασίλη Θωμόπουλο πήρε ο Βασίλης Χιώτης, ο οποίος παρέμεινε ως τις 21/12/2007, ενώ επόμενος παραιτηθείς γενικός διευθυντής ειδήσεων είναι ο Γιάννης Παπουτσάνης. Ο τελευταίος, σύμφωνα με πληροφορίες, είχε δύο σοβαρές διαφωνίες. Το πρώτο ζήτημα ήταν ο δημοσιογραφικός χειρισμός των μεγάλων θεμάτων της επικαιρότητας, με αφορμή βέβαια και τη Μονή Βατοπεδίου.

Το δεύτερο ήταν οι αντιφατικές προσεγγίσεις ως προς τα πρόσωπα που προορίζονταν για την παρουσίαση του δελτίου, τα σκηνικά κ.ά.

Το νέο σχήμα διοίκησης -πριν από την έλευση των Γερμανών- περιλαμβάνει τον εκδότη των εφημερίδων «City Press» και «Free Sunday», Γιώργο Κύρτσο, στη θέση του διευθυντή στρατηγικού σχεδιασμού, τον Βασίλη Παπαδρόσο ως γενικό διευθυντή ενημέρωσης και τον Γιώργο Κακούση ως διευθυντή του ραδιοφωνικού σταθμού.


Σχολιάστε εδώ