Επιτυχία του Μ. Μαυρομμάτη

> Με συνολικό ποσό 6.000.000 ευρώ επιχορηγούνται αθλητικές δράσεις για την περίοδο 2008-ʼ09 μετά την έγκριση της γνωμοδότησης και των τροπολογιών που κατατέθηκαν στην Επιτροπή Πολιτισμού, Παιδείας και Αθλητισμού, ΜΜΕ και Πολυγλωσσίας. Στο πλαίσιο αυτό εγκρίθηκαν οι τροπολογίες του ευρωβουλευτή της ΝΔ Μανώλη Μαυρομμάτη, με τις οποίες ζητεί κονδύλι ύψους 2.000.000 ευρώ για τη διοργάνωση τριήμερου πανευρωπαϊκού συνεδρίου των 27 εθνικών οργανισμών αντι-ντόπινγκ, με τη συμμετοχή του Παγκόσμιου Οργανισμού Ντόπινγκ Κοντρόλ (WADA) και της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (ΔΟΕ). Το συνέδριο θα φιλοξενείται κάθε χρόνο σε μια διαφορετική ευρωπαϊκή πόλη.

> Στην Κομισιόν φέρνει με ερώτηση-παρέμβασή του ο ευρωβουλευτής του ΣΥΝ Δημήτρης Παπαδημούλης τον σκανδαλώδη αποχαρακτηρισμό της παραλίας του Σίμου στην Ελαφόνησο, που ανήκει στο προστατευόμενο δίκτυο Natura 2000 και απειλείται πλέον με τσιμεντοποίηση, ζητώντας από την Επιτροπή να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην προχωρήσουν τα σχέδια περιβαλλοντικής υποβάθμισης της περιοχής.

> Το 2009 το Συμβούλιο θα συμμετάσχει ενεργά στη γενική διαδικασία αξιολόγησης της ευρωπαϊκής συνεργασίας στον τομέα της νεολαίας και σε αυτό το σημείο είναι σημαντικό να υπάρχει συνέχεια των δράσεων, ενώ η Επιτροπή καλείται να συντάσσει τακτικά κάθε τρία χρόνια έκθεση σχετικά με τη νεολαία. Αυτά, μεταξύ άλλων, προκύπτουν από απάντηση της Κομισιόν στην ευρωβουλευτή της ΝΔ Μαρία Παναγιωτοπούλου-Κασσιώτου, με αφορμή την υιοθέτηση από την Ευρωβουλή της Γραπτής Δήλωσης για την Προώθηση Ευρωπαϊκών Πολιτικών για τη Νεολαία. Σε άλλο σημείο, η προεδρία χαιρετίζει την προώθηση της διασυνοριακής κινητικότητας των νέων και προτείνει τη διεύρυνση των επιτυχημένων προγραμμάτων Erasmus και Leonardo στο πλαίσιο της διά βίου μάθησης.

wΤις αρνητικές επιδράσεις των energy drinks και της καφεΐνης στην υγεία των ανηλίκων και των εγκύων γυναικών αναφέρει σε απάντησή της προς τους ευρωβουλευτές της ΝΔ Μανώλη Μαυρομμάτη και Μανώλη Αγγελάκα η αρμόδια για θέματα υγείας Επίτροπος Ανδρούλα Βασιλείου. Τονίζει δε ότι «για τα παιδιά που κανονικά δεν καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες τσαγιού ή καφέ και ενδέχεται να καταναλώνουν ενεργειακά ποτά αντί των αναψυκτικών, η κατανάλωση μπορεί να επιφέρει παροδικές αλλαγές στη συμπεριφορά, όπως υπερδιέγερση, ευερεθιστότητα, νευρικότητα ή άγχος».

wΚαταψηφίστηκε από την Επιτροπή Γεωργίας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου η τροπολογία γερμανού ευρωβουλευτή, με την οποία ζητούσε τη διαγραφή από τον κοινοτικό προϋπολογισμό του 2009 των επιδοτήσεων καπνού. Ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Γιάννης Γκλαβάκης εξέφρασε την ικανοποίησή του για το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας, διότι οι ευρωπαίοι καπνοκαλλιεργητές βγαίνουν κερδισμένοι, ενώ δεν έκρυψε και την απογοήτευσή του, δηλώνοντας ότι «ορισμένοι ευρωβουλευτές αδυνατούν να καταλάβουν ότι αν σταματήσει η παραγωγή καπνού στην Ευρωπαϊκή Ένωση, το μόνο που θα καταφέρουμε είναι να αυξήσουμε ακόμα περισσότερο την εισαγωγή καπνών από τρίτες χώρες». Ο κ. Γκλαβάκης, ολοκληρώνοντας, τόνισε ότι «στην Ελλάδα η καπνοκαλλιέργεια γίνεται σε περιοχές όπου δεν υπάρχουν εναλλακτικές δυνατότητες απασχόλησης. Η μείωση ή η διακοπή των επιδοτήσεων θα οδηγήσει στην εγκατάλειψη της καλλιέργειας, στην ανεργία και στην ερήμωση αυτών των περιοχών».

wΚατά τη διάρκεια συζήτησης στο Ευρωκοινοβούλιο για την Ευρωζώνη, παρεμβαίνοντας ο ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαργαρίτης Σχοινάς αναφέρθηκε στις συνεχείς επί τα χείρω διορθώσεις των οικονομικών στοιχείων της Ευρωζώνης από την Κομισιόν, τονίζοντας ότι «οι πολίτες απαιτούν να μάθουν τον χρονικό ορίζοντα όπου μπορούν να αναμένουν καλύτερες μέρες». Ο κ. Τρισέ απάντησε λέγοντας ότι: «Δεν θέλω να είμαι απαισιόδοξος ούτε ιδιαίτερα αισιόδοξος, αλλά αυτές οι εκτιμήσεις μου συνιστούν μια ρεαλιστική εκδοχή του μέλλοντος».

wΜε αφορμή την αύξηση των εμπορικών δραστηριοτήτων σχετικά με τα εκπαιδευτικά προϊόντα, η ευρωβουλευτής της ΝΔ Μαρία Παναγιωτοπούλου-Κασσιώτου έθεσε θέμα ευρωπαϊκής πολιτικής για την προστασία των καταναλωτών ως προς την ποιότητα και τις τιμές.

wΕπιτυχίες των ευρωβουλευτών του ΠΑΣΟΚ κ. Μ. Ματσούκα και Ευαγ. Τζαμπάζη, που δραστηριοποιούνται συστηματικά στον κοινωνικό τομέα. Έτσι:

– Το σύνολο των τροπολογιών που κατέθεσε η κ. Ματσούκα για την ενίσχυση της καταπολέμησης της αδήλωτης εργασίας υιοθετήθηκε από την Επιτροπή Απασχόλησης και Κοινωνικών Υποθέσεων, κατά τη σχετική ψηφοφορία της περασμένης Τετάρτης.

– Η καταπολέμηση της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού ήταν το αντικείμενο των προτάσεων της κ. Τζαμπάζη. Μεταξύ της δέσμης των επτά (7) προτάσεων της ευρωβουλευτού, περιλαμβάνεται και η πρόταση με την οποία τα κράτη μέλη παροτρύνονται να ιδρύσουν υπηρεσίες με σκοπό τη διασφάλιση πρόσβασης σε στέγαση, για ομάδες που αντιμετωπίζουν διακρίσεις, ενώ προτείνεται παράλληλα η συλλογή συγκρίσιμων δεδομένων για τον αριθμό αστέγων και ατόμων που στερούνται στέγασης.


Σχολιάστε εδώ