επί του πιεστηρίου

Μαύρα τα μαντάτα από την Κύπρο. Η μοίρα την έχει σημαδέψει να μην ησυχάζει ποτέ. Από παιδί της θα το βρει και πάλι. Και μάλιστα αριστερό, για να μην πούμε κομμουνιστή. Ο Δημ. Χριστόφιας, αν δεν συνειδητοποιήσει, αν δεν χωνέψει πού τον πάνε, θα είναι ο νεκροθάφτης, ο μοιραίος άνθρωπος της Μεγαλονήσου, του χρυσοπράσινου φύλλου ριγμένου στο πέλαγος, όπως λέει ο ποιητής… Μόνο που δεν πρόκειται να περάσει εύκολα η διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας, η νέα χειρότερη κατοχή, με το τουρκικό φέσι πλέον να το έχουμε πλέον νομιμοποιήσει.

Ο κυπριακός λαός, οι Ελληνοκύπριοι, δεν πρόκειται να ανεχθούν λύση που δεν φέρνει πίσω τους πρόσφυγες και επιτρέπει την παραμονή εποίκων και στρατού κατοχής.

Το ΟΧΙ τούτη τη φορά θα είναι σκληρότερο, πιο βροντερό από αυτό με τον Τάσσο. Κι αν επιχειρήσουν να φιμώσουν τον λαό, να μην κάνουν δημοψήφισμα γιατί το φοβούνται, τότε να μην αποκλείουν τίποτα, ακόμη και εμφύλιο διχασμό. Και την ευθύνη θα την έχει ο Χριστόφιας και όλοι όσοι έχουν συναινέσει μαζί του… Η λύση που προωθεί, και έχει φυσικά δεσμευτεί ο Χριστόφιας, είναι χιλιάδες φορές χειρότερη από τη σημερινή κατάσταση.

Προ του κλεισίματος, τα φαρμακεία πήραν τα χρήματα που τους χρώσταγαν τα Ταμεία. Τώρα όμως απειλούν να κόψουν να δίνουν φάρμακα στα νοσοκομεία οι φαρμακοβιομηχανίες. Εκεί τα χρέη του Δημοσίου φθάνουν σε δισεκατομμύρια. Μόνο σε μια γνωστή μεγάλη φαρμακοβιομηχανία πέντε χρόνια τώρα της χρωστάει το κράτος 150.000.000 ευρώ (!) και ο Αλογοσκούφης αρνείται να πληρώσει! Μόνο με απεργία θα πάρουν τα λεφτά τους, όπως γράψαμε και στο προηγούμενο φύλλο.

Νόμιμα τα βρήκε όλα ο κ. Καραμανλής. Νόμιμη και η συμμετοχή της συζύγου του υπουργού κ. Βουλγαράκη στην εταιρεία που έφτιαξε με τον άντρα της; Και ο νόμος που λέει ξεκάθαρα ότι απαγορεύεται κάτι τέτοιο πήγε… περίπατο; Ισχύει για όλους τους άλλους συμβολαιογράφους και όχι για την κυρία Κατερίνα επειδή έχει σύζυγο υπουργό; Και έτσι βαφτίσατε, όπως οι καλόγεροι του Αγίου Όρους ψάρι το κρέας, την παρανομία νόμιμη, που ούτε καν νομότυπη δεν είναι;

Πάντως ο συμβολαιογραφικός κόσμος βοά, κ. Καραμανλή, και για την κάλυψη που προσφέρατε στην κ. Πελέκη. Τώρα πια ποιος θα κατηγορήσει συμβολαιογράφο που θα κάνει τα ίδια που έκανε η σύζυγος του κ. Βουλγαράκη;

Αυτή η ιστορία με το μπλοκάκι δεν είναι έτσι όπως οι λαϊκίζοντες και οι ψηφοθήρες βουλευτές της ΝΔ την παρουσιάζουν. Έχει δύο όψεις, η μια από τις οποίες κάθε άλλο παρά έχει να κάνει με τη γενιά των 700 ευρώ! Πρόκειται για εκείνους που έχουν όχι μόνο δύο δουλειές, αλλά και 4 και 5 και περισσότερες. Και δεν θέλουν να φαίνονται σε μισθολόγια, που σημαίνει ότι δεν θέλουν ασφάλιση γιατί ήδη από την πρώτη –κύρια– εργασία τους ασφαλίζονται.

Υπάρχει βέβαια και ένα ποσοστό πολιτών που αναγκάζονται να χρησιμοποιούν μπλοκάκι είτε διότι δεν έχουν μόνιμη απασχόληση είτε γιατί εκεί όπου απασχολούνται εργάζονται για λίγες ώρες, και ασφαλώς έχουν πραγματική ανάγκη και δεν πρέπει να μπαίνουν στο ίδιο τσουβάλι με τους –και εδώ– μεγαλοπρονομιούχους.

Και με την ευκαιρία, επειδή υπάρχει πολλή υποκρισία και γενικά πολιτικάντηδες θέλουν να πουλάνε φιλευσπλαχνία και… προστασία στους λαθρομετανάστες, σήμερα στη μεγάλη πλειοψηφία ο μετανάστης που έχει άδεια διαμονής και εργασίας αμείβεται όπως οι Έλληνες και ξέρει και να διεκδικεί, ή είναι τόσο περιζήτητος που δύσκολα ένας επιχειρηματίας θα ήθελε να τον χάσει. Ακόμη και οι «παράνομοι» μόνο σε πολύ ακραίες περιπτώσεις δουλεύουν «μισοτιμής». Κι όποιος έχει αντίρρηση ας πάει να κάνει μια βόλτα… Φυσικά από τη στιγμή που δεν έχει «χαρτιά» (άδεια εργασίας) ο νόμος δεν επιτρέπει να ασφαλιστεί και ούτε μπορεί να εμφανίζονται οι αποδοχές του στα βιβλία, γιατί η Εφορία τα απορρίπτει και τα θεωρεί… μαύρα (!) και τα φορολογεί ως κέρδη!

Αυτά γιατί οι γυρίζοντες στα κανάλια και στη Βουλή δείχνουν –αν δεν ψεύδονται για λόγους λαϊκισμού– να μην έχουν σχέση με την πραγματικότητα.

Για δεύτερη φορά ο Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διέψευσε με πράξεις τις καταγγελίες του ΠΑΣΟΚ, ακόμη και του αρχηγού του, ότι είναι εγκάθετος της κυβέρνησης. Με το πόρισμα-φωτιά που έβγαλε ο ίδιος προσωπικά για το μέγα σκάνδαλο με τις… ανταλλαγές χρυσοφόρων φιλέτων που δώρισαν… παραπλανηθέντες υπουργοί στη Μονή Βατοπεδίου, διέψευσε μέσα σε 24 ώρες και τον ίδιο τον πρωθυπουργό κ. Καραμανλή που ισχυρίστηκε στη συνέντευξή του στη Θεσσαλονίκη ότι όλα έγιναν νόμιμα. Τώρα που η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ εκτέθηκε κατά τρόπο πρωτοφανή στον ελληνικό λαό, θα πει τουλάχιστον καμιά συγγνώμη;

Ο Εθνικός Δρυμός της Κεφαλονιάς ο Αίνος με τη μοναδική ελάτη, οχυρώνεται από τον κίνδυνο πυρκαγιάς. Κι αυτό χάρη στη χορήγηση από τον υπουργό Εσωτερικών Προκόπη Παυλόπουλο πίστωσης 625.000 ευρώ για την κατασκευή συστήματος πυροπροστασίας.

Κανάλια, πολιτικοί, δημοσιογράφοι λένε ότι… σπρώχτηκαν πολλοί να αγοράσουν μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητα. Πού το είδαν; Μάλλον για άλλη μια φορά λαϊκίζουν. Μήπως εμείς πέσαμε όλοι πάνω στα τζιπ –και τι τζιπ, τα πιο ακριβά– και στα σπορ και τα καμπριολέ; Ρίξτε μια ματιά στην επαρχία. Πιο ακριβά είναι τα αυτοκίνητα που κυκλοφορούν εκεί απ’ ό,τι στην Αθήνα. Και βέβαια οι κάτοχοί τους δεν είναι μόνο οι λεφτάδες του κάθε τόπου. Το έχουμε πει και έχουμε επανειλημμένα δεσμευτεί. Από τούτη την εφημερίδα τα λέμε όλα, όσο κι αν στενοχωρούν κάποιους…

// Θα είναι μέγα σκάνδαλο και θα αποτελέσει μαύρη σελίδα για τους συμμετέχοντες στο Εκλογοδικείο, αν προχωρήσουν στην έκπτωση βουλευτή της Χαλκιδικής, επειδή ο δικαστικός αντιπρόσωπος δεν μονόγραψε τα ψηφοδέλτια! Και έχουν φτάσει στο εξωφρενικό να ακυρώσουν το ψηφοδέλτιο το δικό του, της γυναίκας του και της κόρης του, επειδή δεν έχουν τη μονογραφή του δικαστικού αντιπροσώπου! Αυτά μόνο στην Ουγκάντα συμβαίνουν. Αν φιλοδοξούν στις δάφνες του Αμίν Νταντά, ας προχωρήσουν σʼ αυτόν τον παραλογισμο… Το μόνο που ίσως τους αποτρέψει είναι ο πρόεδρος του Εκλογοδικείου, ο κ. Παναγιωτόπουλος, πρόεδρος του Συμβουλίου της Επικρατείας, που αποκλείεται να χρεωθεί μια τέτοια παρανομία από δικαστές.

// Έλεγε γνωστός δικηγόρος, βλέποντας την κόρη του να γράφει σαν… πολυβόλο μήνυμα στο κινητό της:
– Ζούμε τη γενιά του αντίχειρα…

Γεια σας


Σχολιάστε εδώ