Εμπιστεύονται για το μέλλον τους οι πολίτες με το ίδιο ποσοστό (39,3) Καραμανλή – Γιώργο!

ΤΟ ΚΛΙΜΑ των ημερών φαίνεται να αποτυπώνεται σε μια δημοσκόπηση της RASS που έγινε αυτές τις ημέρες για λογαριασμό –σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουμε– μεγάλου Οργανισμού του Δημοσίου. Καταγράφονται όλα τα δεδομένα της περιόδου και ιδιαίτερα όπως αυτά διαμορφώθηκαν μετά τη συνέντευξη του πρωθυπουργού στη ΔΕΘ: Τα στοιχεία της πρόθεσης ψήφου, της συσπείρωσης και της παράστασης νίκης παρατίθενται στο κύριο θέμα (σελ. 10).
ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ «υπάρχει ή όχι αισιοδοξία για το μέλλον της χώρας», το 33,8% λέει ότι υπάρχει, ενώ το 69,1% δηλώνει απαισιόδοξο, ενώ στην ερώτηση «αν υπάρχει βελτίωση ή επιδείνωση της ζωής» το 22,5% των ερωτηθέντων απαντά «ναι» και «μάλλον ναι» και το 74,5% απαντά «όχι»…
ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ το εισόδημα, το 13,5% των ερωτηθέντων απαντά ότι «του φθάνει και του περισσεύει», το 40,9% ότι «του φθάνει μόνο για να καλύψει τις ανάγκες του», το 30,8% ότι «του φθάνει για να καλύψει τα απαραίτητα και υπάρχουν δυσκολίες», ενώ το 14,6% δηλώνει ότι «δεν φθάνει το εισόδημά του για τα απαραίτητα ως προς το ζην και υπάρχουν μεγάλες δυσκολίες».
ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ που αφορά τη διακυβέρνηση της χώρας το 22% απαντά ότι είναι «πολύ» και «αρκετά ικανοποιημένο», ενώ το 78% ότι είναι «λίγο ικανοποιημένο» και «καθόλου ικανοποιημένο», και σε ό,τι αφορά τον τρόπο που χειρίζεται τα θέματα ο πρωθυπουργός το 34,7% δηλώνει πως «συμφωνεί» και το 64,1% ότι «διαφωνεί».
ΓΙΑ ΤΟ «τι θα ήταν καλύτερο για τον τόπο» όσον αφορά τη διακυβέρνησή του, το 19,8% δηλώνει ότι «θα ήταν καλύτερο να ενισχυθεί η ΝΔ», το 18,8% ότι «θα ήθελε να ενισχυθεί το ΠΑΣΟΚ», ενώ ένα μεγάλο ποσοστό, το 39,4%, «θέλει την ενίσχυση των μικρών κομμάτων», και το 17,2% «επιθυμεί νέο κόμμα»…
ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ «ποιον εμπιστεύεστε για το μέλλον το δικό σας και της οικογένειάς σας» το 39,3% δηλώνει «τη ΝΔ και τον Καραμανλή», το 39,3% «το ΠΑΣΟΚ και τον Γ. Παπανδρέου», ενώ το 20,7% δηλώνει ότι «δεν εμπιστεύεται κανέναν»…
ΤΟ 28,8% ΔΗΛΩΝΕΙ ότι θα ήταν καλύτερα τα πράγματα «αν στην κυβέρνηση ήταν το ΠΑΣΟΚ και ο Γ. Παπανδρέου» το 39,5% ότι «θα ήταν χειρότερα» και το 26,2% ότι «δεν θα ήθελε ούτε το ένα ούτε το άλλο».
ΣΤΗΝ ΕΡΩΤΗΣΗ αν «συμφωνείτε με τις πρόωρες εκλογές» το 62,9% των ερωτηθέντων δηλώνει ότι «δεν συμφωνεί», ενώ το 61,4% δηλώνει «ναι» στον ανασχηματισμό… και ακόμη το 34,4% δηλώνει ότι «θα έπρεπε ο πρωθυπουργός να καταδικάσει τις συμπεριφορές των συνεργατών του», το 27% απαντά ότι «κακώς τους στήριξε», το 24,9% ότι «ήταν υποχρεωμένο να το κάνει» και το 11,4% ότι καλώς τους στήριξε.
ΤΕΛΟΣ, να σημειώσουμε ότι το 77% των ερωτηθέντων χαρακτηρίζει τα φορολογικά μέτρα «άδικα» και το 19,5% «αναγκαία», ενώ απαντώντας στην ερώτηση «ποιο κόμμα κατά τη γνώμη σας κάνει καλύτερη αντιπολίτευση» το 36,3% απαντά «ο ΣΥΡΙΖΑ», το 17,2% απαντά «ο ΛΑΟΣ», το 14,5% απαντά «το ΚΚΕ» και τέλος το 13,1% απαντά «το ΠΑΣΟΚ»!


Σχολιάστε εδώ