ΔΙΑΤΙ να το ΚΡΥΨΩΜΕΝ άλλωστε

ΑΝΗΣΥΧΟΥΝ ορισμένοι στην κυβέρνηση για ενδεχομένως απρόοπτες εξελίξεις σε δικαστικό επίπεδο στην υπόθεση με τις αγοραπωλησίες της Μονής Βατοπεδίου. Οι φόβοι τους εστιάζονται στην… εκτίμηση ότι ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου κ. Σανιδάς, υπό το βάρος των επικρίσεων του ΠΑΣΟΚ ότι με τους (μέχρι πρότινος) χειρισμούς του διευκόλυνε την κυβέρνηση, ίσως στο ζήτημα αυτό εξαντλήσει τις προβλέψεις του νόμου. Προκειμένου, πέραν των άλλων, να προστατεύσει και την υστεροφημία του. Στην περίπτωση αυτή, σημειώνουν κυβερνητικά στελέχη, «θα πάει κόσμος φυλακή». Κρατικοί αξιωματούχοι, δικηγόροι, συμβολαιογράφοι (τονίζουν ιδιαίτερα αυτό το τελευταίο). Και μπορεί να μην κινδυνεύουν να διωχθούν υπουργοί, αν ασκηθεί δίωξη εναντίον της συζύγου του κ. Βουλγαράκη, η οποία έκανε τα συμβόλαια για τις αγοραπωλησίες, το κόστος θα είναι σημαντικό για τον (πρώην πλέον) υπουργό Ναυτιλίας και κατ’ επέκταση για την κυβέρνηση.

ΛΟΙΠΟΝ, αν υπήρχαν λίγες, ελάχιστες πιθανότητες μετεκλογικής συνεργασίας της Ν. Δημοκρατίας με τον ΛΑΟΣ, αυτές εξατμίσθηκαν μετά τα γεγονότα με τη «νοθεία» στη Συνταγματική Αναθεώρηση. Στη Ρηγίλλης διατείνονται ότι υφίσταται «δίαυλος επικοινωνίας» του Γ. Καρατζαφέρη με τη Χαρ. Τρικούπη με κοινό στόχο την αποδυνάμωση της Ν. Δημοκρατίας. Κομματικοί παράγοντες κάνουν ένα βήμα πιο πέρα και σημειώνουν ότι «ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ έχει ενταχθεί στο σύστημα που επεξεργάζεται και επιδιώκει την ανατροπή της σημερινής κυβέρνησης». Λένε πολλά και υπαινίσσονται ακόμη περισσότερα. Επισημαίνουν μάλιστα με έμφαση το γεγονός ότι στο ζήτημα της «νοθείας» ο κ. Καρατζαφέρης … «κατάντησε ουρά του Παπανδρέου». Κατόπιν όλων αυτών, υποθέτω, θα κοπεί η φόρα και σε όσα στελέχη της Ν. Δημοκρατίας επιδίδονταν μέχρι πρότινος σε… ασκήσεις προσέγγισης στελεχών του ΛΑΟΣ.

ΚΟΝΤΡΑ… υπηρεσιών έβγαλε στον αέρα η υπόθεση με την τουρκική ακταιωρό που βρέθηκε να «αδειάζει» λαθρομετανάστες στα ελληνικά χωρικά ύδατα. Από το υπουργείο Εξωτερικών ζητούσαν επίμονα από το Λιμενικό να τους δώσει λεπτομερή στοιχεία για το συμβάν (γεωγραφικό στίγμα, συγκεκριμένη ώρα κ.λπ.), προκειμένου να προχωρήσουν στο σχετικό διάβημα. Οι λιμενικοί πρόβαλλαν δικαιολογίες (αστείες, σύμφωνα με διπλωμάτες) και δεν έδιναν τα στοιχεία. Με… συνέπεια το διάβημα της κυβέρνησης προς την Άγκυρα να καθυστερήσει δύο 24ωρα. Στη συνέχεια από το υπουργείο Εξωτερικών έκαναν… διάβημα και στον κ. Βουλγαράκη.

ΣΕ… εκατόμβη υπουργών είναι πιθανό να εξελιχθεί η Β΄ Αθηνών στις προσεχείς εθνικές εκλογές. Σύμφωνα με μυστικές δημοσκοπήσεις που έγιναν τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου οι Μιχ. Λιάπης και Φ. Πάλλη-Πετραλιά βρίσκονται χαμηλά. Προβλέπεται ότι στις εκλογές η Νέα Δημοκρατία θα χάσει στη συγκεκριμένη περιφέρεια στην καλύτερη περίπτωση τρεις βουλευτές, στη χειρότερη πέντε. Με βάση τις ίδιες έρευνες οι Μεϊμαράκης και Σπηλιωτόπουλος διατηρούν τις δυνάμεις τους, ενώ μικρή φθορά παρουσιάζουν οι Π. Καμμένος, Π. Παναγιωτόπουλος.

Η φημολογία ότι «είναι θέμα ωρών η παραίτηση του Βουλγαράκη» ξεκίνησε –Τετάρτη πρωί– από τον Ν. Χατζηνικολάου, ο οποίος στη ραδιοφωνική εκπομπή του ήταν σχεδόν κατηγορηματικός. Ότι εντός της ημέρας ο υπουργός Ναυτιλίας θα υπέβαλλε την παραίτησή του. Με δεδομένες τις στενές σχέσεις του δημοσιογράφου με τον Θ. Ρουσόπουλο οι συνειρμοί ήταν αυτόματοι. Ότι πίσω από τη φημολογία βρισκόταν το Μέγαρο Μαξίμου και ότι επιχειρούσε κατ’ αυτόν τον τρόπο να πιέσει (κάτω από το βάρος της έντονης δημοσιότητας…) τον κ. Βουλγαράκη να αποχωρήσει από το υπουργείο Ναυτιλίας.


Σχολιάστε εδώ