MUSIC+ MEDIA

// Οργασμός για τη μουσική τηλεόραση! Μετά από αναμονή πολλών ετών ξεκίνησε την εβδομάδα που μας πέρασε το MTV Greece. Σε μία εβδομάδα ξεκινά το Mad Greekζ, ένα 100% ελληνικό μουσικό κανάλι από το Mad και τη Nova, ενώ πριν από το τέλος του χρόνου δύο ακόμα εξειδικευμένα μουσικά κανάλια θα ξεκινήσουν από το Mad και θα διανέμονται από τις νέες συνδρομητικές πλατφόρμες.

// Αυτό σημαίνει ότι το κοινό θα έχει ακόμα περισσότερες επιλογές και θα μπορεί στα δεκάδες μουσικά κανάλια που θα υπάρχουν να βρει αυτό το οποίο επιθυμεί.

// Συνεχίζει τις κυκλωτικές της κινήσεις η Apple στον χώρο της μουσικής. Σύμφωνα με το Music Week, η εταιρεία ετοιμάζει να κυκλοφορήσει υπό τη μορφή «εφαρμογής» για το iPhone το πρώτο interactive album, από τους Snow Patrol.

// Οι χρήστες που θα κατεβάσουν την εφαρμογή αυτή θα μπορούν να ακούσουν ολόκληρο το νέο album, να δουν τους στίχους των κομματιών, φωτογραφίες του γκρουπ, videoclip και πολύ ακόμα bonus υλικό.

// Φιλόδοξο είναι επίσης το στοιχείο ότι το album πρώτα θα κυκλοφορήσει σε αυτήν τη μορφή και αρκετά αργότερα θα βγει ως cd στα δισκοπωλεία. Αυτό πιθανόν να συναντήσει αντίδραση από τους μεγάλους retailers οι οποίοι αιμοδοτούν τα τελευταία χρόνια τις δισκογραφικές.

// Διαβάσαμε σε email ότι η αυστραλιανή εταιρεία Sanity, η οποία δραστηριοποιείται στον χώρο των δισκοπωλείων, αποφάσισε να ξεκινήσει και αυτή μια συνδρομητική υπηρεσία μουσικής, με περισσότερα από ένα εκατομμύριο τραγούδια. Εκτός από το internet, η υπηρεσία θα είναι διαθέσιμη και σε κιόσκια στα καταστήματά της.

// Το πραγματικά ενδιαφέρον είναι ότι η συγκεκριμένη εταιρεία έχει τρία διαφορετικά brand, με 220 συνολικά καταστήματα: Sanity Stores, Virgin Megastores και HMV! Λέτε να δούμε κάποιο αντίστοιχο σενάριο και στην Ελλάδα;

// Αντίστοιχη ηλεκτρονική υπηρεσία ετοιμάζει και το HMV, όπως πληροφόρησε τους επενδυτές του το HMV κατά τη διάρκεια ενημέρωσης για τα θετικά οικονομικά αποτελέσματά του, με 4,3% αυξημένες πωλήσεις σε σχέση με πέρυσι.

// Η πιο ενδιαφέρουσα ανακοίνωση ήταν αυτή της Nokia, η οποία επέλεξε την Αγγλία και την αλυσίδα Carphone Warehouse για να βγάλει την πιο φιλόδοξη νέα υπηρεσία γύρω από τη μουσική. Στις φετινές γιορτές θα ξεκινήσει την πώληση του Nokia 5310 Xpress Music, το οποίο θα προσφέρεται με δώρο 12 μήνες unlimited μουσικά downloads από την υπηρεσία της Nokia.

// Η υπηρεσία διαθέτει ρεπερτόριο από Universal, Warner και Sony BMG, και είναι σίγουρο ότι θα δρομολογήσει εξελίξεις για τις εταιρείες τεχνολογίας. Για χρόνια οι παραγωγοί ηχογραφημάτων ισχυρίζονται ότι οι εταιρείες τεχνολογίας κερδίζουν χωρίς να αποδίδουν δικαιώματα. Οι αιτιάσεις αυτές γίνονται πιο ισχυρές σε περιπτώσεις όπως η Apple, όπου με τα iPod έχει κερδίσει δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια, όταν το iTunes έχει δισκογραφικό τζίρο που δεν έχει ξεπεράσει τα δύο δισ.

// Με την κίνησή της αυτή η Nokia αναγνωρίζει έστω και εμμέσως ότι δικαίως έχουν τέτοιες απαιτήσεις – μια κίνηση την οποία δεν θα μπορέσει να τη μαζέψει πίσω, ακόμα και αν αποτύχει τελείως η προσπάθεια πώλησης του κινητού αυτού.


Σχολιάστε εδώ