Φωτιά στα κυριακάτικα φύλλα

Το «Θέμα», που πέρασε στο συγκρότημα Μπόμπολα, χάνει έδαφος και σπεύδουν να το εκμεταλλευτούν οι Νίκος Χατζηνικολάου και Α. Γ. Κουρής, με την υποστήριξη του Γ. Κουρή, με την έκδοση της «Real» εφημερίδας ως τα τέλη Οκτωβρίου. Θυμίζουμε πως στο πρώτο ΔΣ της εταιρείας «Real Media» συμμετέχουν οι Ανδρέας Γ. Κουρής, Νίκος Χατζηνικολάου, Γιώργος Κουρής, Σοφία – Ρόζα Σιδέρη και Στέργιος Χατζηνικολάου.
Τη Δευτέρα ο Ν. Χατζηνικολάου μάλιστα έστειλε μήνυμα από το Real στον Γ. Μπόμπολα για σε βάρος του δημοσιεύματα στο «Θέμα» της περασμένης Κυριακής. Από την άλλη πλευρά ο Μάκης Τριανταφυλλόπουλος περιορίζεται, ως τον Φεβρουάριο, στη θέση του παρατηρητή, μέχρι να λήξει η συμφωνία που έκανε με τον Πήγασο για τη μεταβίβαση του μεριδίου του στο «Θέμα». Στο ΔΣ της Zougla GR συμμετέχουν οι Μάκης Τριανταφυλλόπουλος, Γιώργος Αγιοστρατίτης και η Αλεξάνδρα Καπελετζή, σύζυγος του Μάκη Σεριάτου.
Στις υπόλοιπες εφημερίδες, το «Βήμα» σε γενικές γραμμές έχει καλύψει μέρος του χαμένου εδάφους, ενώ η «Κυριακάτικη Ελευθεροτυπία» έχει απώλειες, χωρίς να έχει βρει το φάρμακο για να τις περιορίσει. Η «Καθημερινή» είναι τουλάχιστον τέταρτη στις κυκλοφορίες, ενώ το «Έθνος» βρίσκεται σε χαμηλή τροχιά.
Το πρόβλημα για τον Τύπο συνολικά είναι η συρρίκνωση της κυκλοφορίας των ημερήσιων φύλλων και ο εξοντωτικός ανταγωνισμός μεταξύ των κυριακάτικων. Η διαφημιστική δαπάνη στον Τύπο δείχνει επίσης τάσεις μείωσης, σε αντίθεση με την τηλεόραση, και όλα αυτά αναπόφευκτα δημιουργούν εκρηκτικό κλίμα. Παρότι νέα φύλλα εξαγγέλλονται, με τη συνδρομή δανείων από τράπεζες στην ουσία, οι εκδότες ετοιμάζονται για μεγάλη συρρίκνωση δραστηριοτήτων, (εξαιρούνται τα αθλητικά φύλλα) δηλαδή για εκτεταμένες απολύσεις.


Σχολιάστε εδώ