ΣΚΑΣΤΗ ΠΑΡΑΝΟΜΙΑ της γυναίκας του Βουλγαράκη

H κυρία Βουλγαράκη ΠΑΡΑΝΟΜΑ μετέχει ως εταίρος μαζί με τον άνδρα της στην εταιρεία «Αστική Ανάπτυξη – Εκμετάλλευση Ακινήτων ΕΠΕ», που συνέστησε τον Μάρτη του 2005, όπως προκύπτει από το Καταστατικό της εν λόγω εταιρείας που δημοσιεύθηκε στο υπ’ αριθμ. 1443/7 Μαρτίου 2005 φύλλο της Εφημερίδας της Κυβερνήσεως.
Εκεί αναφέρονται συγκεκριμένα τα εξής:
ΕΤΑΙΡΟΙ: 1) Ο Γεώργιος Βουλγαράκης του Αποστόλου και της Χαρίκλειας, οικονομολόγος, που γεννήθηκε στο Ηράκλειο Κρήτης, το έτος 1959 και κατοικεί στην Αθήνα οδός Δοξαπατρή αριθμός 14, κάτοχος του δελτίου αστυνομικής ταυτότητας με αριθμό Ρ 042 269 που εκδόθηκε το 1993 από Ε΄ Π.Α. Αθηνών, με Α.Φ.Μ. 019871272 και 2) η Αικατερίνη Πελέκη του Διονυσίου και της Χάιδως, σύζυγος Γεωργίου Βουλγαράκη, συμβολαιογράφος, που γεννήθηκε στην Αθήνα την 24.12.1965 και κατοικεί στην Αθήνα, οδός Δοξαπατρή αριθμός 14, κάτοχος του Δελτίου Αστυνομικής Ταυτότητας με αριθμό Ρ 042 279 που εκδόθηκε το 1993 από το Ε΄ Π.Α. Αθηνών, με Α.Φ.Μ. 043954692.
Και ως προς το κεφάλαιο αναφέρονται τα εξής:
ΚΕΦΑΛΑΙΟ: Το Μετοχικό Κεφάλαιο της εταιρείας όπως αναφέρεται στο άρθρο 5 του παρόντος, ποσού δέκα οκτώ χιλιάδων (18.000,00) ευρώ, διαιρούμενο σε εξακόσια (600) εταιρικά μερίδια, ποσού τριάντα (30,00) ευρώ, το καθένα, καλύφθηκε από εισφορές των Εταίρων, που κατεβλήθησαν εξ ολοκλήρου στην Εταιρεία σε μετρητά, ως ακολούθως:
α) Ο εταίρος Γεώργιος Βουλγαράκης εισφέρει στην εταιρεία το ποσό των εννέα χιλιάδων ευρώ (9.000,00 ευρώ) σε μετρητά και κατέχει τριακόσια (300) εταιρικά μερίδια.
β) Η εταίρος Πελέκη Αικατερίνη εισφέρει στην εταιρεία το ποσό των εννέα χιλιάδων ευρώ (9.000,00 ευρώ) σε μετρητά και κατέχει τριακόσια (300) εταιρικά μερίδια.
Παρέμεινε εταίρος
μέχρι και φέτος
Η συμβολαιογράφος σύζυγος του Βουλγαράκη, κυρία Αικατερίνη Πελέκη, παρέμεινε ΠΑΡΑΝΟΜΩΣ μέλος της εταιρείας «Αστική Ανάπτυξη – Εκμετάλλευση Ακινήτων ΕΠΕ» μέχρι και τις 22 Απριλίου του 2008, σύμφωνα με το υπ’ αριθμ. 2404 ΦΕΚ, όπου δημοσιεύεται τροποποίηση του Καταστατικού, σύμφωνα με την οποία η εταιρεία μετονομάζεται σε «MOBICOR COMMERCIAL LTD», με έδρα δύο βήματα παραπάνω από εκεί όπου στεγαζόταν η αρχική, ήτοι από το 73 της Λεωφόρου Ποσειδώνος στο 94!
Επομένως η κυρία συμβολαιογράφος δεν μπορεί να ισχυρισθεί ότι υπάρχει η οποιαδήποτε παραγραφή, που άλλωστε δεν προβλέπεται από καμία παράγραφο κανενός νόμου.
Ο Εισαγγελέας δεν πήρε χαμπάρι;
Ο αρμόδιος Εισαγγελέας έχει πλέον τεράστιες ευθύνες, αφού σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να επικαλεσθεί ότι δεν… γνώριζε… Άρα η παρανομία ξεκινάει μεν από το 2005, συνεχίζεται όμως και το 2008.
Θα πρέπει αύριο κιόλας να παρέμβει και να ασκήσει δίωξη στην κυρία Πελέκη – Βουλγαράκη για τη σκαστή παρανομία που έχει διαπράξει.
Οι σχετικοί νόμοι και οι αποφάσεις του Συμβουλίου Επικρατείας και οι γνωμοδοτήσεις του Νομικού Συμβουλίου του Κράτους είναι σαφέστατα.
Ο Κώδικας Συμβολαιογράφων στο άρθρο 1 ως προς τα καθήκοντα των συμβολαιογράφων λέει ρητά (όπως φαίνεται και από τη φωτοτυπία) ότι «είναι άμισθος δημόσιος λειτουργός» και ορίζει επακριβώς τι κάνει:
Ασυμβίβαστα
Στο άρθρο 37 ορίζεται ΠΟΙΑ είναι τα ασυμβίβαστα για τον συμβολαιογράφο. Λέει συγκεκριμένα:
Απαγορεύεται σαφώς «κάθε άλλη επαγγελματική δραστηριότητα ή υπηρεσία» (!) ακόμη και στο Δημόσιο και στις δημόσιες επιχειρήσεις και τους Οργανισμούς με οποιαδήποτε νομική μορφή κι αν λειτουργούν!
Δεν μπορεί να συμμετέχει συμβολαιογράφος ούτε σε ομόρρυθμη εταιρεία ούτε σε ΕΠΕ ως διαχειριστής γιατί αυτόματα έχει την ιδιότητα του εμπόρου.
Είναι τόσο αυστηρή η αποκλειστική ιδιότητα του συμβολαιογράφου που απαγορεύεται ακόμη και να αναλάβει καθήκοντα ειδικού συνεργάτη σε νομαρχιακή αυτοδιοίκηση.
Το μόνο που επιτρέπεται είναι η σύσταση από συμβολαιογράφους «Αστικών Επαγγελματικών Εταιρειών Συμβολαιογράφων», με σκοπό την παροχή συμβολαιογραφικών υπηρεσιών σε τρίτους.
Είναι τέτοιοι οι περιορισμοί, που απαγορεύεται η συμμετοχή σε συμβολαιογραφική εταιρεία νομικού προσώπου ή και φυσικού προσώπου που δεν είναι συμβολαιογράφος! Και όμως η κυρία Πελέκη, γράφοντας στα παλιά της (αν έχει τέτοια…) τα παπούτσια όλες αυτές τις απαγορεύσεις, προχώρησε -ΕΝΩ ΗΞΕΡΕ- στη σύσταση κοινής επιχειρηματικής εταιρείας με τον άνδρα της. Και πότε το έκανε αυτό; ΕΝΑΝ ΧΡΟΝΟ (στις 1 Μαρτίου 2005!) ΑΠΟ ΤΟΤΕ που ο σύζυγός της ο Γ. Βουλγαράκης έγινε υπουργός και είχε εκλεγεί η κυβέρνηση Καραμανλή. Άλλη μια απόδειξη της προκλητικής αλαζονείας ότι για «μας» δεν ισχύουν νόμοι και απαγορεύσεις.
Ο Εισαγγελέας είναι μόνο
για τον λαουτζίκο;
Όμως μπορεί η συμβολαιογράφος κυρία Πελέκη να παραβιάζει τους νόμους, αλλά δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να επικαλεσθεί άγνοια ή αμέλεια, γιατί έχει δίπλα της τον μεγαλοδικηγόρο πατέρα της και τους δικηγόρους αδελφούς της, που μη μας πουν ότι και αυτοί δεν… γνωρίζουν, γιατί θα είναι η μεγάλη κοροϊδία.
Το άρθρο 42 του Κώδικα Συμβολαιογράφων είναι σαφέστατο.
Κάθε πράξη συμβολαιογράφου που είναι ασυμβίβαστη στο λειτούργημά του συνιστά πειθαρχικό αδίκημα, όπως φαίνεται και στη φωτοτυπία που παραθέτουμε:

Και ο αρμόδιος Εισαγγελέας «έχει υποχρέωση να ασκήσει πειθαρχική αγωγή», όπως γράφεται στο άρθρο 67 που σε φωτοτυπία παραθέτουμε:

Έπρεπε να είχε επέμβει ο Εισαγγελέας
Πέραν των τυχόν ποινικών ευθυνών υπάρχει θέμα πειθαρχικής δίωξης από τον Ειδικό Εισαγγελέα, που είναι αρμόδιος για την άσκηση πειθαρχικής δίωξης κατά των συμβολαιογράφων που παραβιάζουν νόμο.
Από τη στιγμή που έχει κοινή εταιρεία με τον άντρα της, είναι εταίρος, και ο νόμος απαγορεύει κάθε εμπορική πράξη, η κυρία Πελέκη ως συμβολαιογράφος έχει τελέσει πειθαρχικό αδίκημα.
Ο αρμόδιος Εισαγγελέας αν και έπρεπε να έχει παρέμβει, δεν το έχει κάνει, άγνωστο γιατί. Εν πάση περιπτώσει πρέπει να παρέμβει ΤΩΡΑ από τη στιγμή που το αδίκημα δεν έχει παραγραφεί.
Κατόπιν των σημερινών αποκαλύψεων ο Εισαγγελέας ΟΦΕΙΛΕΙ να ασκήσει αμέσως πειθαρχική δίωξη κατά της κυρίας Αικατερίνης Δ. Πελέκη. Και βέβαια έχει τεράστια ευθύνη γιατί τόσα χρόνια αδράνησε…


Σχολιάστε εδώ