Πόσα πήρε η κόρη σας από τα αντίγραφα; Και οι γιοι σας που παρίσταντο ως δικηγόροι;

Δεν μας τα λέει καλά ο λαλίστατος κύριος πεθερός του Γ. Βουλγαράκη, ο πατέρας της συμβολαιογράφου κυρίας Αικατερίνης Βουλγαράκη και των υιών – δικηγόρων κυρίων Πελέκη, ότι η κόρη του δεν πήρε δραχμή από τα συμβόλαια που έκανε για τη σκανδαλώδη συναλλαγή-ανταλλαγή Δημοσίου και Μονής Βατοπεδίου, η οποία πήρε τα φιλέτα των δύο Ολυμπιακών Ακινήτων, που τα πλήρωσε πανάκριβα ο ελληνικός λαός.
Δηλαδή θέλετε, κύριε Πελέκη, να μας πείτε ότι η κόρη σας έκανε… ψυχικό; Ότι δούλεψε τζάμπα; Και γιατί δέχθηκε; Δεν θα μπορούσε να αρνηθεί; Συμφωνούμε ότι για τα κρατικά συμβόλαια η αμοιβή πηγαίνει στον Συμβολαιογραφικό Σύλλογο για την κάλυψη των λειτουργικών εξόδων του, ό,τι απομένει όμως μοιράζεται στους συμβολαιογράφους.
Όμως δεν είπατε λέξη, κύριε Πελέκη, για το πόσα εισπράττει ένας συμβολαιογράφος που κάνει κρατικό συμβόλαιο από τα ΑΝΤΙΓΡΑΦΑ που εκδίδει. Και όπως γνωρίζουμε είναι πολλά, πάρα πολλά, τα λεφτά.
Γνωρίζουμε περίπτωση γνωστής συμβολαιογράφου που έκανε το συμβόλαιο της συγχώνευσης των τραπεζών Εθνικής – Στεγαστικής και Κτηματικής. Αν δεν το ξέρετε, κύριε πεθερέ υπουργού, η συμβολαιογράφος πήρε τότε μόλις… 20.000.000 δρχ.! Και επειδή ήταν προκλητικό το ποσό, τροποποιήθηκε ο Κώδικας (Ν. 2830/2000) και έκτοτε προβλέπεται ότι η αμοιβή του συμβολαιογράφου για τα αντίγραφα δεν μπορεί να υπερβαίνει την ετήσια σύνταξη που δίνει το Ταμείο Νομικών.
Ερώτημα λοιπόν: Η κυρία Αικατερίνη Πελέκη – Βουλγαράκη πόσα χρήματα πήρε από τα πολλά αντίγραφα που έβγαλε για τα πολλά συμβόλαια που σχετίζονταν με τη συναλλαγή της Μονής -Real Estate- με το Δημόσιο; Περιμένουμε να μας πείτε, δίνοντας και τα σχετικά έγγραφα-αποδεικτικά στοιχεία.
Όμως υπάρχει και κάτι ακόμη. Αν δεν κάνουμε λάθος, οι δύο γιοι σας -ο ένας ή και οι δύο- ήταν στη σύνταξη των συμβολαίων ως «παριστάμενοι δικηγόροι». Μπορείτε, αγαπητέ κύριε Πελέκη, να πληροφορήσετε την κοινή γνώμη ποια ήταν η αμοιβή τους απ’ όλα τα συμβόλαια (οι πληροφορίες μιλούν για ΕΒΔΟΜΗΝΤΑ συμβόλαια που έγιναν) αν δεν είχαν σχέση εργασίας με τη συμβολαιογράφο; (Αν είχαν, ποια είναι και με ποια αμοιβή;).
Ρωτάμε γιατί γνωρίζουμε ότι η αμοιβή για τον παριστάμενο δικηγόρο είναι 1% μέχρι του ποσού των 44.000 ευρώ και από κει και πάνω 0,5%.
Αυτά προς το παρόν…
Και φυσικά θα θέλαμε την άποψή σας, κύριε Πελέκη, πώς συμβαίνει όλοι οι μεγάλοι πελάτες να πέφτουν πάνω στην οικογένειά σας;
Πέραν τούτου, είναι δεοντολογικό η κόρη σας, ως σύζυγος κορυφαίου υπουργού, αλλά και ο γιος σας, ως υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στην Αιτωλοακαρνανία, να παίρνουν δουλειές όπου εμπλέκεται το Δημόσιο;
Αυτό είναι το «σεμνά και ταπεινά» που ήταν δημόσια δέσμευση του πρωθυπουργού και αρχηγού της παράταξής σας, Κ. Καραμανλή; Με το δίκιο του ο απλός πολίτης δεν θα βάλει στο μυαλό του πολλά; Δεν θα πει να η διαπλοκή στην πράξη; Αυτά ήταν που ευαγγελίζονταν ο Καραμανλής;


Σχολιάστε εδώ