Περιορίζουν τις πτήσεις για οικονομία καυσίμων!

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του «Π», δόθηκαν εντολές στην Πολεμική Αεροπορία (μάλιστα λέγεται ότι εστάλη και σχετικό σήμα στο ΑΤΑ) για περιορισμό των καυσίμων! Κάτι που σημαίνει πως τα καύσιμα που διατίθενται για τις πτήσεις των αεροσκαφών θα τα μετράνε με… το σταγονόμετρο! Δηλαδή οι πιλότοι των πολεμικών αεροπλάνων που… κυνηγάνε τους Τούρκους οι οποίοι παραβιάζουν τον εναέριο χώρο μας, όταν διαπιστώνουν ότι τα καύσιμά τους κατέβηκαν κάτω από το επιτρεπόμενο όριο, θα εγκαταλείπουν την αερομαχία και θα προσγειώνονται, για να μη βρεθούν… εκτός προγραμματισμού τα οικονομικά του κράτους, όπως τα έχει υπολογίσει ο κ. Αλογοσκούφης!
Εκτός από αυτό όμως, ο υπουργός Οικονομίας σχεδιάζει και τη φορολόγηση των καυσαερίων των Ενόπλων Δυνάμεων, που μέχρι σήμερα ήταν αφορολόγητα, για να μειώσει το ποσόν που προβλέπει ο ετήσιος προϋπολογισμός να διατίθεται στο στράτευμα!
Και όλα αυτά τη στιγμή που οι μισθοί των νέων πιλότων, εκείνων δηλαδή που αποφοιτούν από τη Σχολή Ικάρων και τις άλλες Σχολές είναι κυριολεκτικά… της πείνας! Οι Ίκαροι έπαιρναν μέχρι πρότινος 680 ευρώ τον μήνα όταν αποφοιτούσαν και ονομάζονταν ανθυποσμηναγοί και τώρα… ο μισθός τους αυξήθηκε στα 800 ευρώ!
Αυτοί οι πιλότοι δηλαδή που ρισκάρουν κάθε στιγμή τη ζωή τους για να διασφαλίσουν την ακεραιότητα του εναέριου χώρου της πατρίδας μας και ζουν σε δύσκολες συνθήκες, που κάνουν συνεχόμενες βάρδιες στα κόπκιτ, που οι περισσότεροι δεν γνωρίζουν τι θα πει χαλάρωση και οικογενειακή ζωή, είναι υποχρεωμένοι να τα κάνουν όλα αυτά για 800 ευρώ τον μήνα!
Γι’ αυτό και πολλοί απ’ αυτούς, είτε υπαξιωματικοί είναι είτε νέοι αξιωματικοί, αναγκάζονται και κάνουν άλλες δουλειές μετά την υπηρεσία τους για να συμπληρώσουν το εισόδημά τους και να ζήσουν… ανθρώπινα!
Το πιο ανησυχητικό όμως είναι ότι 240 επισμηναγοί και αντισμήναρχοι από τους πλέον ικανούς και έμπειρους πιλότους, που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά στο προσωπικό του σχηματισμού της ΠΑ, έχουν ζητήσει να αποχωρήσουν, αφού συμπλήρωσαν το όριο συνταξιοδότησης (βγαίνουν στη σύνταξη στα 18 χρόνια γιατί η υπηρεσία τους στα αεροπλάνα προσμετράται διπλή), καθώς δεν βρίσκουν πλέον κανένα κίνητρο για να παραμείνουν στο στράτευμα!
Μήπως τελικά ο κ. Αλογοσκούφης θα πρέπει να σκεφτεί αν κάποια από τα μέτρα που παίρνει στην πρεμούρα του να μαζέψει λεφτά, εγκυμονούν σοβαρούς κινδύνους για τη χώρα; Επειδή λοιπόν ποτέ δεν είναι αργά, ας ξανασκεφθεί το θέμα κι ας πράξει ανάλογα, πριν το μετανιώσουμε όμως, γιατί τότε θα είναι πολύ αργά.
Με ορισμένα θέματα όπως αυτό της εθνικής αξιοπρέπειας και της ασφάλειας των συνόρων δεν πρέπει και δεν δικαιούται να… παίζει κανένας!


Σχολιάστε εδώ