Πατρινά και… άλλα

Ήδη ο Περιφερειάρχης έχει πρόταση για δέκα περιοχές. Αλλά για να καταλήξουν σε μία από αυτές θα πρέπει τη χωροθέτηση να κάνουν ο κ. Φούρας και ο κ. Κατσικόπουλος, όπως άλλωστε έχουν δεσμευτεί.
Αλλά πολλοί είναι αυτοί που πιστεύουν ότι δύσκολα θα υπάρξει συμφωνία. Αυτό όμως θα είναι μοναδική ευκαιρία για να δοκιμαστούν οι πραγματικές προθέσεις των τοπικών παραγόντων έναντι του αχαϊκού λαού.

Σύμβουλος του Δημήτρη Αβραμόπουλου είναι πλέον ο κ. Θρασύβουλος Μαυρομάτης… Έτσι, έμεινε κενή η θέση του αντιπροέδρου στο ΔΣ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου
Πατρών. Και τώρα αρχίζει το… σφάξιμο για το ποιος θα την καταλάβει! Και όπως γίνεται σε αυτές τις περιπτώσεις, δεν πρόκειται να επιλεγεί ο καταλληλότερος, αλλά ο αρεστός!

Μια πρόταση από μια εταιρεία της Λάρισας για το γήπεδο της Παναχαϊκής έχει διχάσει τον κόσμο της ιστορικής ομάδας. Σήμερα θα πραγματοποιηθεί γενική συνέλευση των μελών με σκοπό να γίνει ενημέρωση για την πρόταση.
Οι λαρισαίοι επιχειρηματίες προτείνουν να χτίσουν στη θέση του παλαιού γηπέδου ένα σύγχρονο με προδιαγραφές ΟΥΕΦΑ, δεκαεπτά χιλιάδων θέσεων.
Επίσης σε απόσταση περίπου 25 χιλιομέτρων από την πόλη θα κατασκευάσουν ένα αξιόλογο προπονητικό κέντρο και σαν αντάλλαγμα θα κρατήσουν το μισό οικόπεδο όπου βρίσκεται σήμερα το γήπεδο προκειμένου να κατασκευάσουν εμπορικό κέντρο.
Αυτό που δεν καταλαβαίνουμε είναι γιατί υπάρχουν αντιδράσεις σε μια τέτοια συμφέρουσα πρόταση… Περίεργο…

Την εικόνα που αντικρίζουν όλοι οι Πατρινοί είδε ο κ. Γιώργος Βουλγαράκης κατά την επίσημη επίσκεψή του στην Πάτρα την περασμένη Δευτέρα.
Ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας έγινε αυτόπτης μάρτυρας περιστατικού κατά το οποίο λαθρομετανάστες πέρασαν την περίφραξη του λιμανιού της Πάτρας και προσπάθησαν να εισέλθουν παράνομα σε φορτηγό που περίμενε να επιβιβαστεί σε πλοίο της γραμμής για την Ιταλία.
Το περιστατικό συνέβη την ώρα που είχε ολοκληρωθεί η συνέντευξη Τύπου και ο υπουργός πήγαινε με υπηρεσιακούς παράγοντες να δει τους χώρους των 150 τετραγωνικών μέτρων που χρησιμοποιεί προσωρινά το Λιμενικό στον 2ο Λιμενικό Σταθμό. Στη διαδρομή του δύο Αφγανοί, χωρίς κανείς να τους σταματήσει, πέρασαν τα κιγκλιδώματα και μπήκαν στο λιμάνι, μπροστά στα έκπληκτα μάτια του κ. Βουλγαρακη.
Εντύπωση προκάλεσαν πάντως τα αυξημένα μέτρα της Αστυνομίας στον καταυλισμό, προφανώς λόγω της έλευσης του υπουργού. Στην παραλιακή ζώνη οι λαθρομετανάστες που κυκλοφορούσαν ήταν ελάχιστοι, σε αντίθεση με την εικόνα προηγούμενων ημερών.
Ο κ. Βουλγαρακης προανήγγειλε αύξηση των μέτρων αστυνόμευσης εντός του λιμένα και ενίσχυση της δύναμης του Κεντρικού Λιμεναρχείου, ωστόσο κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει μόνο στο τέλος του χρόνου, όταν θα βγουν από τη Σχολή του Λιμενικού 850 νέοι λιμενοφύλακες.
Όπως είπε χαρακτηριστικά, «με το κέντρο υποδοχής και την αυξημένη αστυνόμευση, θέλω να πιστεύω ότι θα βοηθήσουμε να μετριαστεί το πρόβλημα, αν δεν καταφέρουμε συνολική επίλυσή του».
Ικανοποιημένος έμεινε από τις νέες εγκαταστάσεις που παραχώρησε ο ΟΛΠΑ στο Κεντρικό Λιμεναρχείο και σε λίγες ημέρες θα είναι έτοιμες προς χρήση. Ωστόσο, δεν είπε κουβέντα για το τι θα γίνει με το παλαιό κτίριο του Λιμεναρχείου που έχει υποστεί σοβαρές ζημίες από τον σεισμό της 8ης Ιουνίου και παραμένει επικίνδυνο.


Σχολιάστε εδώ