ο Δαίμονας των δημαρχείων

QQQ
Α, ρε, Ελλάδα, ποτέ δεν θα πεθάνεις. Οι παροιμίες σου είναι σοφές. Τελικά φαίνεται ότι οι έξι δημοτικοί σύμβουλοι που αποχώρησαν από την παράταξη του δημάρχου Μελισσίων Μανώλη Γραφάκου, διαμαρτυρόμενοι εξαιτίας ενός διαγωνισμού με προϋπολογισμό 5,5 εκατ. ευρώ, καταγγέλλοντας αδιαφανείς διαδικασίες, είχαν απόλυτο δίκιο. Τα χρήματα του έργου προερχόντουσαν από κονδύλια της νομαρχίας. Η ευθύνη δημοπρασίας είχε δοθεί όμως στον δήμο. Ο δήμος έκανε τον διαγωνισμό διά της προσκλήσεως ενδιαφέροντος, βρέθηκε ανάδοχος ανάμεσα σε τέσσερις και πήρε το έργο με… 1% έκπτωση. Όπως είναι φυσικό, ξεσηκώθηκαν και οι πέτρες. Κάτι δεν πήγαινε καλά. Η νομαρχία, βλέποντας το μπάχαλο, πήρε πίσω τα λεφτά και έκανε η ίδια τον διαγωνισμό. Ακούστε τώρα. Στον νέο διαγωνισμό προσήλθαν 73 εταιρείες και ο τελικός μειοδότης πήρε το έργο με 55% έκπτωση. Καταλάβατε ή να το κάνω πιο λιανά; Και τα μικρόφωνα του δημοτικού συμβουλίου πήραν χαμπάρι τι είχε γίνει πριν και τι έγινε μετά. Ο λαός των Μελισσίων κατάλαβε;
QQQ
Πήρα κομπιουτεράκι και άρχισα να αθροίζω τα κυβικά άμμου που φαίνεται ότι έχει μεταφέρει και χρησιμοποιήσει σε έργα του Δήμου Αγίου Δημητρίου ένας εργολάβος που διατηρεί τα γραφεία του στην ίδια πόλη. Το όνομα του εργολάβου δεν έχει σημασία, τουλάχιστον προς το παρόν. Οι ποσότητες προκύπτουν από τα τιμολόγια και τα δελτία αποστολής που έχω στα χέρια μου. Ρε, παιδιά, μιλάμε για ολόκληρα βουνά! Είναι αδύνατον τόση άμμος και χαλίκι να χρησιμοποιήθηκαν για διάφορα μικροέργα. Κάτι άλλο συμβαίνει. Κάτι μου ψιθύρισαν υπάλληλοι της τεχνικής υπηρεσίας του δήμου, αλλά εάν αυτό αληθεύει, τότε πρόκειται για διαχρονική τακτική, αφού συνέβαινε και με προηγούμενες διοικήσεις. Κάθε απάντηση δεκτή.
QQQ
Μαθαίνω από την Εισαγγελία Αθηνών ότι βρίσκονται στην τελική ευθεία οι πρώτες ποινικές διώξεις σε δημοτικούς συμβούλους της πρώην διοίκησης του Δήμου Αχαρνών. Οι διώξεις θα είναι σε βαθμό κακουργήματος και αφορούν αδικήματα που σχετίζονται με το περιεχόμενο του οικονομικού πορίσματος που έχει σταλεί στον Εισαγγελέα εδώ και έναν χρόνο. Ο έλεγχος αφορούσε την περίοδο που δήμαρχος ήταν ο Στριφτός. Ιδιαίτερα τα στελέχη που διετέλεσαν κατά καιρούς διοίκηση στη δημοτική επιχείρηση.
QQQ
Με φέιγ βολάν έχει γεμίσει η Νέα Σμύρνη, τα οποία περιέχουν δημοσιεύματα για τις δικαστικές περιπέτειες του δημάρχου Γιώργου Κουτελάκη. Αποκόμματα εφημερίδων, διατάξεις εισαγγελέων για περιοριστικούς όρους, κατηγορητήρια και ό,τι άλλο μπορείτε να φανταστείτε. Μιλάμε ότι όποιος το κάνει διαθέτει πλήρη φάκελο δικογραφίας. Τα περισσότερα που κατηγορούν τον δήμαρχο αφορούν την περίοδο που συμμετείχε στα πεπραγμένα της ομάδας του Πανιωνίου, πριν και μετά της εποχής Μπέου. Διακινήθηκαν πολλά λεφτά την περίοδο εκείνη. Όλα θα ξεδιαλύνουν στα δικαστήρια. Εδώ θα είμαστε εμείς.
QQQ
Στενοί συνεργάτες του δημάρχου Πεύκης μου λένε ότι ο αγαπητός τοπάρχης είναι στενοχωρημένος με τη στήλη. Έψαξα στο αρχείο μου και βρήκα δεκάδες θετικά σχόλια, επειδή τ’ άξιζε, για τον Γιάννη Θεοδωρακόπουλο. Όταν επιμένει να ιδιωτικοποιήσει την καθαριότητα του δήμου ή δίνει με απευθείας ανάθεση την ανανέωση δημοτικών αναψυκτηρίων, θα πρέπει να σιωπούμε; Αδέλφια, καθαρές κουβέντες. Οι αναγνώστες μάς έχουν τιμήσει για την ανεξαρτησία μας. Το έχουμε πληρώσει πανάκριβα αυτό. Δεν θα το πουλήσουμε με τίποτα…
QQQ
Είναι προφανές ότι ο αγαπητός Θεόφραστος Οικονομίδης, δήμαρχος Φιλοθέης, επιθυμεί όλες οι προκηρύξεις του δήμου να λαμβάνουν τη μεγαλύτερη δημοσιότητα και γι’ αυτό επιλέγει να τις δημοσιεύει κατ’ αποκλειστικότητα σε εβδομαδιαία εφημερίδα με κυκλοφορία τριακοσίων φύλλων. Αλίμονο. Μιλάμε για παγκόσμια προβολή. Η προκήρυξη ή η ανακοίνωση έχει δέκα αράδες γράμματα και η επιστολή για τη δημοσίευση απαιτεί να καταχωρηθεί σε διάσταση που χωρά ολοσέλιδη διαφήμιση τράπεζας. Το κάθε γράμμα η εφημερίδα το κάνει σαν το κεφάλι μου προκειμένου το τιμολόγιο να είναι αρκετά τσουχτερό. Το φαινόμενο έχει σχολιαστεί από στελέχη του δήμου, αλλά ο δήμαρχος επιμένει… ελληνικά.
QQQ
Την ώρα που έκλεινα τη σελίδα μού είπαν ότι οι δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Αγίου Δημητρίου ενημερώθηκαν για έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, προκειμένου να ενημερωθεί το σώμα για την υπόθεση του τραγικού θανάτου ενός εργάτη που συνέβη την προηγούμενη Κυριακή, μέσα στο δημαρχείο. Λεπτομέρειες για το τι θα ειπωθεί θα έχουμε την επόμενη εβδομάδα. Το βέβαιο είναι ότι υπάρχουν ευθύνες και μάλιστα σοβαρότατες για τα μέτρα ασφάλειας που τηρούσε ο εργολάβος που είχε αναλάβει τις εργασίες, οι οποίες στάθηκαν μοιραίες για τον αλλοδαπό συνάνθρωπό μας. Υπάρχει μάλιστα και μια μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου, που κατατέθηκε στην Εισαγγελία Αθηνών και η οποία ζητά τη διερεύνηση της ποινικής πλευράς. Την αναφορά την έκανε κάτοικος της πόλης. Ίδωμεν την εξέλιξη.
QQQ
Τρεις λαλούν και δύο χορεύουν στον Δήμο του Αγίου Στεφάνου. Ο τοπάρχης έχει σηκώσει τα χέρια ψηλά. Δεν ελέγχει ούτε τη γραμματέα του. Όλοι κάνουν κουμάντο επί παντός επιστητού. Ακούγονται πολλά και διάφορα για την πραγματική αιτία του γεγονότος αυτού. Ό,τι και αν είναι αλήθεια αφορά αυτούς. Οι κάτοικοι όμως δεν φταίνε σε τίποτα να μην έχουν διοίκηση στον δήμο τους. Αυτό έχει σημασία.
QQQ
Άρχισαν οι γκρίνιες στη διοίκηση του Δήμου Αιγάλεω για τις νέες αντιδημαρχίες από το νέο έτος. Οι γυναίκες της παράταξης έχουν σηκώσει σημαία επανάστασης. Φανερά δεν λένε κουβέντα, αλλά δεξιά και αριστερά η μουρμούρα πάει σύννεφο. Μέχρι και η ΠΑΕ Αιγάλεω θέλει να έχει τον δικό της αντιδήμαρχο. Ο δήμαρχος Δημήτρης Καλογερόπουλος προσπαθεί να κρατήσει ισορροπίες. Θα τα καταφέρει; Η αντιπολίτευση πάντως χορεύει…
QQQ
Ότι πιέζονται από στελέχη της διοίκησης να κάνουν επιλεκτικές πληρωμές σε προμηθευτές του Δήμου Άνω Λιοσίων καταγγέλλουν οι εργαζόμενοι του δήμου. Η αλήθεια είναι ότι σ’ αυτές τις «πιέσεις» εξαιρούν τον τοπάρχη Παππού, αλλά λένε ότι τις γνωρίζει και σιωπά. Προμηθευτής, που έχει κόψει τιμολόγιο πριν από δύο χρόνια, παραμένει απλήρωτος, ενώ άλλος που το έφερε χθες πληρώνεται αυθημερόν. Οι εργαζόμενοι λένε ότι εάν συνεχιστεί αυτό θα αναγκαστούν να πουν ονόματα σε συνέντευξη Τύπου. Συντρόφια, ακούστε. Επειδή μου τηλεφωνήσατε έγραψα την είδηση. Για να είμαι όμως ξεκάθαρος σας λέω ότι αυτό που κάνετε είναι εκβιασμός πρώτου μεγέθους. Απλές και ξεκάθαρες κουβέντες. Αν ξέρεις, λες ονόματα χωρίς να φοβάσαι κανέναν. Αν ξέρεις και δεν λες ονόματα, τότε εκβιάζεις αυτόν που ξέρει ότι ξέρεις. Σ’ αυτόν τον ρημαδιασμένο τόπο έχει γίνει καθημερινή συνταγή αυτή η πρακτική. Μην τρώτε και εσείς από αυτό το φαγητό. Πείτε ονόματα και στοιχεία και εμείς θα κάνουμε πρωτοσέλιδο.
QQQ
Στα «ψιλά» των εφημερίδων πέρασε η καταγγελία του δημάρχου Βύρωνα ότι μέσα στο δάσος του Υμηττού λειτουργεί παράνομο εργοστάσιο ασβεστιού. «Πανίσχυρος ο επιχειρηματίας, δεν τον αγγίζει κανένας», λέει ο δήμαρχος. Εφημερίδες, κανάλια και ραδιόφωνα έκαναν μούγγα την καταγγελία. Ποιος είναι αυτός ο επιχειρηματίας, βρε δήμαρχε, που τρέμουν στο άκουσμα του ονόματός του; Στείλε μας στοιχεία σε παρακαλώ. Το κάθε λαμόγιο έχει μετατρέψει ό,τι γουστάρει σε προσωπικό παραμάγαζο για να κονομάει. Ξεσήκωσε τον κόσμο, δήμαρχε, και κλείσε το ρημαδοεργοστάσιο.
Ο Εξορκιστής

ΥΓ.: Η ερωμένη κάνει κουμάντο επί παντός επιστητού. Είναι βλέπετε και δημοτική σύμβουλος. Μέχρι τώρα πάντως έχει καταφέρει να φύγουν από την παράταξη του εραστή της μια ντουζίνα σύμβουλοι. Αυτή κι αυτός θα μείνουν στο τέλος. Άντε και κανένας εργολάβος.


Σχολιάστε εδώ