ΟΙ ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΝ ΤΗΝ Ε.Π.Α. ΑΤΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑ

Σε ανύποπτο χρόνο είχαμε εντοπίσει ότι οι τιμές του «φθηνότερου» φυσικού αερίου στη χώρα μας μόνο φθηνότερες δεν είναι σε σύγκριση με αυτές του πετρελαίου. Μάλιστα είχαμε εντοπίσει και τις δυσκολίες που έχουν τα νοικοκυριά να συνδεθούν με το φυσικό αέριο, ακόμη κι αν πιστέψουν ότι αυτό τους συμφέρει οικονομικώς.
Τώρα, οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες που λειτουργούν με φυσικό αέριο τις επιχειρήσεις τους ανακάλυψαν ακριβώς το ίδιο.
Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Αθηνών επισημαίνει σε σχετικό έγγραφό του: «Οι αναπροσαρμογές στις τιμές φυσικού αερίου που εφαρμόζει η ΕΠΑ ξεπέρασαν για τις Μικρομεσαίες επιχειρήσεις (ΜΜΕ) τους ρυθμούς αύξησης της τιμής του πετρελαίου, στη λογική της σύγκλισης των τιμών των επαγγελματικών τιμολογίων με τις τιμές των μεγάλων εμπορικών τιμολογίων, σύμφωνα με καταγγελίες των μελών του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας, το οποίο και ζητάει την παρέμβαση του αρμοδίου υπουργείου.
Το ΒΕΑ σημειώνει ότι η μονοπωλιακή θέση της Εταιρείας Παροχής Αερίου Αττικής οδηγεί σε κερδοσκοπικές τακτικές που απέχουν από τις αρχικές διαβεβαιώσεις της περιόδου εισαγωγής του φυσικού αερίου στην κατανάλωση πολλών ΜΜΕ και στις συστάσεις της ΡΑΕ.
Έτσι, ενώ μεγάλος αριθμός ΜΜΕ για λόγους αδειοδότησης, κοστολογίου και προστασίας περιβάλλοντος προτίμησαν ως καύσιμο το φυσικό αέριο, οι κοστολογικές εκτιμήσεις τους ανατρέπονται στη συνέχεια, λόγω της ακολουθούμενης τιμολογιακής πολιτικής της ΕΠΑ Αττικής.
Το ΒΕΑ ζητάει την παρέμβαση της πολιτείας σ’ ένα τέτοιο ζήτημα που συνδέεται με την προστασία του περιβάλλοντος και την ανάπτυξη των μικρότερων επιχειρήσεων.


Σχολιάστε εδώ