ΜΑΣ ΟΔΗΓΟΥΝ ΣΕ ΠΥΡΗΝΙΚΟ ΟΛΕΘΡΟ

Τα δύο άρθρα αποτελούν οιονεί συνέχειες του προηγουμένου και δημοσιεύθηκαν με τους τίτλους «Είναι στο πρόγραμμα πόλεμος με τη Ρωσία;» και «Είστε έτοιμοι για πυρηνικό πόλεμο;».
Λόγω της απαγορευτικής έκτασής τους, αναδημοσιεύουμε τα κυριότερα σημεία τους, παραθέτοντας ακέραιες παραγράφους.
Ιδιαίτερη βαρύτητα στις αναπτυσσόμενες θέσεις δίνει η ταυτότητα του Ρόμπερτς, κλασικού εκπροσώπου της παραδοσιακής αμερικανικής συντηρητικής ηγετικής τάξης, υφυπουργού Οικονομικών του Ρέιγκαν, πρώην αρθρογράφου της «Γουόλ Στριτ Τζέρναλ» (φερεφώνου του αμερικανικού καπιταλισμού) και αρθρογράφου της «Νάσιοναλ Ριβιού».
Μ. Στ.

Η αμερικανική εξωτερική πολιτική, επιδιώκοντας να περικυκλώσει τη Ρωσία με αμερικανικές στρατιωτικές βάσεις, είναι φανερό ότι οδηγεί κατ’ ευθείαν σε πυρηνικό πόλεμο. Κάθε Αμερικανός οφείλει να συνειδητοποιήσει αυτήν την πραγματικότητα. Η παρανοϊκή ηγεμονική εξωτερική πολιτική των αμερικανικών κυβερνήσεων απειλεί ευθέως τη ζωή στον πλανήτη.

Η Ρωσία δεν ήγειρε απειλές κατά της Αμερικής. Η μετασοβιετική ρωσική κυβέρνηση επεδίωξε τη συνεργασία με τις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Η Ρωσία δεν έπαψε να επαναλαμβάνει ότι σέβεται το Διεθνές Δίκαιο και τις Συνθήκες. Αυτοί που πέταξαν Διεθνές Δίκαιο και Συνθήκες στον σκουπιδοτενεκέ είναι οι Αμερικανοί, όχι οι Ρώσοι.
Κάθε συμφωνία που έκανε ο Πρόεδρος Ρέιγκαν με τον Μιχαήλ Γκορμπατσόφ παραβιάσθηκε από τους διαδόχους του Ρέιγκαν. Του Ρέιγκαν ήταν η τελευταία κυβέρνηση της οποίας η εξωτερική πολιτική δεν καταστρωνόταν από τους νεοσυντηρητικούς συμμάχους του Ισραήλ. Ακόμα και η αντισοβιετική «Επιτροπή του Παρόντος Κινδύνου» θεωρούσε τους νεοσυντηρητικούς επικίνδυνους παράφρονες, που θα οδηγούσαν την Αμερική σε πυρηνικό πόλεμο με τη Σοβιετική Ένωση. Θυμάμαι μια συνεδρίαση όπου κάποιο μέλος επιχείρησε να βάλει τους νεοσυντηρητικούς στην επιτροπή και οι αντιπρόσωποι της παραδοσιακής αμερικανικής ηγετικής τάξης, όπως ο υπουργός οικονομικών Ντάγκλας Τίλον, έγιναν έξω φρενών.
Οι νεοσυντηρητικοί μισούσαν τον Πρόεδρο Ρέιγκαν γιατί τερμάτισε τον Ψυχρό Πόλεμο με τη διπλωματία, ενώ αυτοί ήθελαν μια στρατιωτική νίκη σε βάρος της Σοβιετικής Ένωσης. Αφού τη στερήθηκαν τότε, επιζητούν τώρα μια νίκη κατά της Ρωσίας.
Όταν κατέρρευσε η Σοβιετική Ένωση, ΗΠΑ και Ισραήλ όρμησαν για να θέσουν υπό τον έλεγχό τους τη Ρωσία και τις χώρες της Σοβιετικής Ένωσης. Για ένα διάστημα το πέτυχαν, αλλά ο Πούτιν έθεσε τέρμα σ’ αυτήν την κατάσταση.
Αντιλαμβανόμενος ότι οι ΗΠΑ δεν είχαν την πρόθεση να τηρήσουν καμιά συμφωνία που είχαν κάνει με τον Γκορμπατσόφ, ο Πούτιν προσανατόλισε τις αμυντικές δαπάνες στην αναβάθμιση του ρωσικού πυρηνικού αποτρεπτικού. Κατά συνέπεια οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις υστερούν σε «έξυπνα όπλα» και ηλεκτρονικά.
Όταν ο ρωσικός στρατός μπήκε στη Νότια Οσετία για να διασώσει τους Ρώσους από την τύχη που τους επεφύλασσε ο Σαακασβίλι, το αμερικανικό ανδρείκελο, οι Ρώσοι γνωστοποίησαν ότι εάν οι Αμερικανοί τούς επετίθεντο με «έξυπνα όπλα» θα απαντούσαν με τακτικά πυρηνικά όπλα.
Οι Αμερικανοί ήταν οι πρώτοι που έχουν εξαγγείλει ως νέο στρατηγικό τους δόγμα την προληπτική πυρηνική επίθεση. Τώρα οι Ρώσοι ανακοινώνουν πως θα απαντήσουν με τακτικά πυρηνικά όπλα σε χρήση «έξυπνων όπλων» από τους Αμερικανούς.
Μηχανισμοί παραπληροφόρησης
Οι Ηνωμένες Πολιτείες, πυρηνικά οπλισμένες μέχρι τα δόντια και ακολουθώντας μια πολιτική παγκόσμιας ηγεμονίας, έχουν ένα πληθυσμό που κρατιέται στο σκοτάδι -κυριολεκτικά υπό πλύση εγκεφάλου- για τα σημαντικότερα και πιο επικίνδυνα γεγονότα του καιρού μας.
Η απουσία ειλικρινούς ενημέρωσης από τα αμερικανικά ΜΜΕ είναι καταθλιπτική. Και η δύναμη του ισραηλινού λόμπι (σ. μετ.: οργανώσεων πολιτικού και κοινωνικού επηρεασμού) είναι ένας σημαντικός συντελεστής αυτής της συσκότισης της πραγματικότητας στην αντίληψη των Αμερικανών.
Εξαιτίας της μονόπλευρης παρουσίασης των γεγονότων από τα αμερικανικά ΜΜΕ, ελάχιστοι Αμερικανοί έχουν ιδέα ότι επί δεκαετίες το Ισραήλ επιδίδεται σε εθνοκάθαρση των Παλαιστινίων από τα σπίτια τους και τη γη τους υπό την προστασία του αμερικανικού βέτο στον ΟΗΕ. Αντίθετα οι Παλαιστίνιοι προβάλλονται ως άφρονες τρομοκράτες που επιτίθενται εναντίον αθώων Ισραηλινών.
Διαβάζοντας ισραηλινές εφημερίδες όπως η «Χααρέτζ» ή ανακοινώσεις οργανώσεων όπως η Ισραηλινή Επιτροπή κατά των Κατεδαφίσεων Κατοικιών, διαμορφώνει κανείς μια ριζικά διαφορετικήν αντίληψη της καταστάσεως από την προπαγανδιστική εκδοχή που σερβίρουν τα αμερικανικά ΜΜΕ και οι άμβωνες των Ευαγγελιστών ιεροκηρύκων.
Οι περισσότεροι Αμερικανοί ξέρουν για την τρομοκρατική επίθεση ισλαμιστών στο λιμάνι του Άντεν το 2000 κατά του αμερικανικού πολεμικού Κόουλ, με αποτέλεσμα 17 νεκρούς και 39 τραυματίες αμερικανούς ναύτες. Αλλά ελάχιστοι άκουσαν για την επίθεση του Ισραήλ το 1967 κατά του αμερικανικού πολεμικού Λίμπερτι, κατά την οποία σκοτώθηκαν 34 Αμερικανοί ναύτες και τραυματίσθηκαν 174.
Υπό την πίεση του ισραηλινού λόμπι, ο Πρόεδρος Τζόνσον διέταξε τον ναύαρχο ΜακΚέιν, πατέρα του σημερινού υποψηφίου, να συγκαλύψει την επίθεση. Και μέχρι σήμερα δεν έγινε ποτέ μια έρευνα του θέματος από το Κογκρέσο.
Η χρεοκοπία των αμερικανικών μέσων ενημέρωσης αναδεικνύεται και πάλι στην παρουσίαση της σύγκρουσης Γεωργίας – Ρωσίας. Τα αμερικανικά ΜΜΕ παρουσίασαν τη σύρραξη σαν ρωσική εισβολή στη Γεωργία (σ. μετ.: και τα βρετανικά και άλλα ευρωπαϊκά), ενώ στην πραγματικότητα γεωργιανός στρατός, εκπαιδευμένος και εξοπλισμένος από Αμερικανούς και Ισραηλινούς, εξαπέλυσε μιαν ύπουλη αιφνιστιαστικήν επίθεση για να σκοτώσει ρώσους πολίτες και να διώξει τον πληθυσμό από τη Νότια Οσετία, μια επαρχία σε καθεστώς ημιανεξαρτησίας.
Ρώσοι κυανόκρανοι μαζί με Γεωργιανούς στάθμευαν στη Νότια Οσετία από τη δεκαετία του ’90. Με διαταγές του Σαακασβίλι, του Προέδρου-μαριονέτα των Αμερικανών, οι γεωργιανοί κυανόκρανοι έστρεψαν τα όπλα τους κατά των Ρώσων και τους δολοφόνησαν. Αυτή η ενέργεια του Σαακασβίλι, που εκλέχθηκε με χρήματα του νεοσυντηρητικού Εθνικού Ιδρύματος για τη Δημοκρατία, ενός καλπονοθευτικού εργαλείου της αμερικανικής ηγεμονίας, ήταν έγκλημα πολέμου. Στην πραγματικότητα ο Σαακασβίλι έπρεπε να κρεμαστεί από τους Ρώσους, αφού είναι περισσότερο ένοχος από τον Σαντάμ Χουσεΐν. Ωστόσο τα αμερικανικά ΜΜΕ δαιμονοποίησαν τους Ρώσους, όχι τον Σαακασβίλι.
Προς πυρηνικό πόλεμο…
Πριν από είκοσι χρόνια ο Πρόεδρος Ρέιγκαν συμφώνησε με τον σοβιετικό Πρόεδρο Μιχαήλ Γκορμπατσόφ να τερματίσουν τον επικίνδυνο Ψυχρό Πόλεμο.
Αλλά ο ένας μετά τον άλλο οι διάδοχοι του Ρέιγκαν επιδίωξαν μια νέα σύγκρουση με τη Ρωσία. Σε παραβίαση της συμφωνίας, το ΝΑΤΟ εξαπλώθηκε στα σύνορα της Ρωσίας και οι ΗΠΑ είναι αποφασισμένες να εντάξουν σ’ αυτό πρώην τμήματα της ίδιας της Ρωσίας.
Για να εξουδετερώσουν την πυρηνική αποτρεπτική δύναμη της Ρωσίας και να υπονομεύσουν την ανεξαρτησία της, οι ΗΠΑ εγκαθιστούν αντιβαλλιστικούς πυραύλους στα σύνορα της Ρωσίας.
Η απρόκλητα επιθετική αμερικανική πολιτική κατά της Ρωσίας θα οδηγήσει σε πυρηνικό πόλεμο. Είμαι πεπεισμένος ότι, εάν οι Αμερικανοί εκλέξουν τον Τζον ΜακΚέιν ή οι Ρεπουμπλικανοί ξανακλέψουν την εκλογή, θα γίνει πυρηνικός πόλεμος μέσα στη δεύτερη δεκαετία του 21ου αιώνα. Τα ψέματα των νεοσυντηρητικών και η χρήση της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής για την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της πολεμικής βιομηχανίας και στρατιωτικών επιχειρήσεων, των εταιρειών πετρελαίου και του Ισραήλ, οδηγούν σ’ αυτήν τη κατάληξη.
Και ο Ομπάμα, εάν εκλεγεί, δεν αποτελεί εγγύηση κατά του πυρηνικού πολέμου. Ο Ομπάμα έδειξε ότι είναι εξ ίσου υποχείριο του ισραηλινού λόμπι όσο και ο ΜακΚέιν. Ο σύμβουλος εξωτερικής πολιτικής του Ομπάμα, Σπίγκνιου Μπρζενζίσκι, δεν είναι νεοσυντηρητικός, αλλά γεννήθηκε στη Βαρσοβία και διακατέχεται από το μίσος των Πολωνών κατά της Ρωσίας. (σ. μετ.: σύμβουλοι του Ομπάμα είναι επίσης οι επιτελείς του σφαγείου της Σερβίας, Μαντλίν Ολμπράιτ και Ρίτσαρντ Χόλμπρουκ, σταυροφόροι της αυτοκρατορίας.)
Οι προεδρικές επιλογές για κυβερνητικές θέσεις υπόκεινται σε έγκριση της Γερουσίας. Όσοι από τους επιτελείς του Ομπάμα κριθούν μη ανταποκρινόμενοι στα σχέδια για αμερικανική και ισραηλινή ηγεμονία θα προσκρούσουν στην αντίθεση των μεγάλων επιχειρήσεων και του ισραηλινού λόμπι. Δεν υπάρχει εγγύηση ότι μια κυβέρνηση Ομπάμα δεν θα ποδηγετηθεί στα «μεγάλα θέματα» από τα ίδια «ειδικά συμφέροντα» που κυριάρχησαν στην κυβέρνηση Μπους.
Οι Αμερικανοί δεν κυβερνώνται πια από μια κυβέρνηση για τον λαό και από τον λαό. Έχουν κυβέρνηση για και από ειδικά συμφέροντα και με παρανοϊκή ιδεολογία. Τα πραγματικά προβλήματα «πνίγονται» από τα ΜΜΕ. Η αμερικανική μεσαία τάξη καταστρέφεται με την εξαγωγή θέσεων εργασίας και την εισαγωγή χαμηλόμισθων ξένων με βίζα εργασίας, ενώ τα εισοδήματα των υπερπλουσίων κορυφώνονται.
Η θέση του δολαρίου ως συναλλαγματικού αποθέματος διαβρώνεται. Οι ΗΠΑ είναι μαζικά χρεωμένες στο εσωτερικό και το εξωτερικό. Η ασφάλιση της υγείας είναι απροσπέλαστη για τη μεγίστη πλειοψηφία του πληθυσμού.
Οι τραυματίες βετεράνοι παίρνουν πενταροδεκάρες, ενώ τα κέρδη της Χαλιμπάρτον ανεβαίνουν κατακόρυφα. Οι Αμερικανοί χάνουν τα σπίτια τους, ενώ η κυβέρνηση χρηματοδοτεί τις χρεοκοπημένες τράπεζες. Αλλά σχεδιάζονται πόλεμοι με το Ιράν, τη Ρωσία και την Κίνα προκειμένου να εξασφαλισθεί η αμερικανική ηγεμονία…
Η σύμπλευση ξένων ηγετών
Πίσω στα χρόνια του Νίξον, ο πρόεδρος της επιτροπής αξιολόγησης της διδακτορικής πραγματείας μου στο πανεπιστήμιο, καθηγητής Γουόρεν Νάτερ, είχε γίνει βοηθός υπουργός Αμύνης για Υποθέσεις Διεθνούς Ασφάλειας. Μια μέρα στο γραφείο του στο Πεντάγωνο τον ρώτησα πώς πετύχαινε η αμερικανική κυβέρνηση να πείθει τις ξένες κυβερνήσεις να ενεργούν κατά τις επιθυμίες της. «Λεφτά», μου απάντησε.
«Εννοείτε αμερικανική βοήθεια;», τον ρώτησα.
«Όχι,» απάντησε. « Απλώς αγοράζουμε τους ηγέτες με λεφτά.»
Δεν ήταν μια πολιτική που αυτός εφάρμοσε. Την είχε κληρονομήσει και μολονότι τον ενοχλούσε η πρακτική αυτή, δεν μπορούσε να κάνει τίποτα.
Ο Νάτερ δεν εννοούσε ότι αγοράζονταν μόνο κάτι τριτοκοσμικοί εξουσιαστές. Εννοούσε τους ηγέτες της Αγγλίας, της Γαλλίας, της Γερμανίας, της Ιταλίας. Όλοι οι σύμμαχοι παντού αγοράζονταν και πληρώνονταν. Ήταν σύμμαχοι γιατί πληρώνονταν.
(Σημ. μετ.: Ο Πολ Κρεγκ Ρόμπερτς κατονομάζει εδώ ευρωπαίο ηγέτη, ο οποίος αγνόησε τις αναφορές των μυστικών υπηρεσιών της χώρας του ότι ήταν πλαστά τα στοιχεία που επεκαλείτο ο Μπους για την επίθεση κατά του Ιράκ και μετά τη λήξη της θητείας του αμείφθηκε με «συμβόλαιο» πολλών εκατομμυρίων.
Το άρθρο δημοσιεύθηκε πριν γνωσθούν οι διάφορες τοποθετήσεις ευρωπαίων ηγετών στην πρόσφατη έκτακτη σύνοδο του ΝΑΤΟ για την κρίση στον Καύκασο.)


Σχολιάστε εδώ