Κυριακή με τον… πρωινό καφέ

– ΤΗΝ οργή του… μισού Υπουργικού Συμβουλίου έχει προκαλέσει ο Ν. Κακλαμάνης με τις διαδοχικές πολιτικές παρεμβάσεις του, αλλά και τις αιχμές σε βάρος κυβερνητικών στελεχών. Το πιο σημαντικό είναι ότι με την τακτική του έχει ενοχλήσει και το Μέγαρο Μαξίμου. Δεν πέρασαν απαρατήρητοι ορισμένοι υπαινιγμοί που διατύπωσε για τον τρόπο λειτουργίας του Κ. Καραμανλή. Στην κυβερνητική παράταξη υποστηρίζουν ότι ο κ. Κακλαμάνης ακολουθεί «αιρετική τακτική» θέλοντας να διαμορφώσει… υπερκομματικό προφίλ, καθότι ενδεχομένως μύχιος πόθος του είναι από τη δημαρχία να… μετακομίσει στην Προεδρία της Δημοκρατίας.

– Είναι αλήθεια ότι συγγενής (θεία) της Φεβρωνίας Πατριανάκου, που βρέθηκε στο επίκεντρο της υπόθεσης της νοθείας στη Βουλή, είναι ηγουμένη σε μονή αντίστοιχης ίσως αξίας και παράδοσης της Μονής Βατοπεδίου;

– ΕΙΠΑΝ: Για το ΠΑΣΟΚ και την 3η Σεπτέμβρη ο Κώστας Γείτονας στον ραδιοφωνικό σταθμό Επικοινωνία: «Το στοίχημα για το ΠΑΣΟΚ είναι να πείσει ότι η εναλλακτική του πρόταση αποτελεί διέξοδο από την κρίση. Ότι μπορεί να ξαναδώσει ελπίδα και σιγουριά, καλύτερη ζωή στους πολίτες».

– Τους χάλασε την πιάτσα ο Γιώργος Βλάχος. Και η εκδίκηση ήταν άμεση. Τον έστησαν στον τοίχο ότι προσπάθησε να… φιμώσει τους δημοσιογράφους και τα ΜΜΕ, γιατί, λένε, είπε στους εμπόρους πως τον θόρυβο για την ακρίβεια στα σχολικά την δημιουργούν τα κανάλια. Και αν το είπε καλά έκανε, γιατί αυτή είναι η αλήθεια… Όμως ο Βλάχος, πραγματικός… βλάχος και… αρβανίτης -στο Υπόλοιπο Αττικής εκλέγεται- δεν χαμπαριάζει από τίποτα… Και δεν άφησε να πέσει τίποτα κάτω… Και αντιθέτως, πέρα από την εικόνα που από καιρό πάνε να του φτιάξουν, ο υφυπουργός Ανάπτυξης κάθε άλλο παρά άσχετος είναι. Και το έχει αποδείξει. Ας ρωτήσουν τους μεγαλομπακάληδες και τους χονδρέμπορους και τους πρατηριούχους…

– Την περασμένη Κυριακή γράφαμε για τα σχέδια και τον σχετικό διαγωνισμό ψηφιοποίησης του αρχείου του Ιδρύματος Κ. Μητσοτάκης. Αντίστοιχα σχέδια υπάρχουν και για το αρχείο του Κ. Καραμανλή, πάντοτε στο πλαίσιο του προγράμματος της Κοινωνίας της Πληροφορίας. Ο διαγωνισμός που προκήρυξε ο πρόεδρος του Ιδρύματος Πέτρος Μολυβιάτης αφορά στην «προμήθεια υπηρεσιών ψηφιοποίησης υλικού και ανάπτυξης εκπαιδευτικής εφαρμογής», στο πλαίσιο του έργου «Ανάδειξη των αρχείων του Ιδρύματος Κωνσταντίνος Γ. Καραμανλής – Συλλογή ιστορικών κειμηλίων Αναστάσιου Κανελλόπουλου». Οι προσφορές πρέπει να κατατεθούν ως τις 22 Σεπτεμβρίου στην έδρα του ιδρύματος, ενώ ο προϋπολογισμός του έργου είναι ύψους 63.500 ευρώ, συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.


Σχολιάστε εδώ