Κάτω στον Πειραιά

Παράλληλα καταγγέλλει και το γεγονός ότι η Κτηματολόγιο ΑΕ δεν δέχθηκε την παραχώρηση ορόφου του Πύργου του Πειραιά για να εξυπηρετήσει τον κόσμο, όπως είχε αποκαλύψει η στήλη την περασμένη Κυριακή.
// Αύριο θα δώσει συνέντευξη Τύπου ο δήμαρχος Πειραιά, προκειμένου να αναφερθεί στις ελλείψεις που παρουσιάζουν τα σχολεία του δήμου. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, ο Π. Φασούλας θα αναφερθεί κυρίως στα τεράστια κενά που παρατηρούνται στις θέσεις των εκπαιδευτικών και θα επισημάνει πως, σύμφωνα με στοιχεία της ΔΟΕ, οι ελλείψεις δασκάλων στα δημοτικά σχολεία και των 5 Διαμερισμάτων φτάνουν τις 370!
Δηλαδή, φέτος, με την έναρξη της σχολικής χρονιάς θα λείπουν 370 δάσκαλοι από τις θέσεις τους!
Ελπίζουμε βέβαια οι θέσεις αυτές να καλυφθούν στη συνέχεια και να μείνουν τα προβλήματα μόνο για την αρχή. Αν το ποσοστό ελλείψεων και στους καθηγητές είναι παρόμοιο, τότε μάλλον δεν θα πρέπει να γίνει αγιασμός την Πέμπτη, αλλά… τελετή λήξης!
Με το δεδομένο των ελλείψεων αυτών σε εκπαιδευτικούς, ό,τι και να πει στη συνέχεια ο δήμαρχος για τις ελλείψεις στις υποδομές και τις ατέλειες στα κτίρια θα περάσει σε δεύτερη μοίρα. Χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει πως κι αυτές οι επισημάνσεις δεν έχουν σημασία…
// Aνεξάρτητα πάντως από τις ελλείψεις, ο δήμαρχος είναι αποφασισμένος να στηρίξει με κάθε τρόπο την πρώτη επαφή των μαθητών του Πειραιά με τα σχολεία τους τη νέα χρονιά. Έτσι, πέραν του ότι θα παραστεί ο ίδιος στον αγιασμό σε αρκετά σχολεία, σε όλα τα υπόλοιπα θα είναι δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι, αντιδήμαρχοι, πρόεδροι επιχειρήσεων κ.λπ. Σε όλους τους μαθητές θα μοιραστεί ένα CD με την ιστορία του Δημοτικού Θεάτρου για να έρθουν σε επαφή τα Πειραιωτόπουλα με το σημαντικότερο πολιτιστικό κομμάτι της πόλης.
Στόχος του δήμου είναι κατά τη διάρκεια της χρονιάς να μοιράσει κι άλλα CD στους μαθητές, με θέματα που θα παραπέμπουν στην ιστορία του Πειραιά.
// Με αίτημα «Όχι όλες οι άδειες παραγωγής ενέργειας από ανανεώσιμες πηγές στην ιδιωτική πρωτοβουλία – Να επιτραπεί στην τοπική αυτοδιοίκηση να επιτελέσει τον αναπτυξιακό της ρόλο», ο Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων περιοχής Αθήνας – Πειραιά σχεδιάζει άμεσα δράσεις για την προώθηση της δημιουργίας διασυνδεδεμένου φωτοβολταϊκού πάρκου με ισχύ 1 MWp, σε περιοχή του όρους Αιγάλεω. Το πάρκο θα δημιουργηθεί σε έκταση 30 στρεμμάτων σε τμήμα του αποκαταστημένου επικίνδυνου ΧΑΔΑ Σχιστού.
Ο πρόεδρος του ΠΕΣΥΔΑΠ Γρηγόρης Γουρδομιχάλης, εμπνευστής του σχεδίου, ελπίζει ότι μετά την ολοκλήρωση των πολύπλοκων και χρονοβόρων διαδικασιών, αλλά και των επαφών που πραγματοποιήθηκαν, σε συνδυασμό με την πρόσφατη αλλαγή του καθεστώτος αδειοδότησης από το υπουργείο Ανάπτυξης, θα υπάρξει θετική κατάληξη.
Είναι σημαντικό να τονισθεί ότι την πρόταση του Γ. Γουρδομιχάλη την υποστηρίζει η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτικών συμβουλίων των 16 δήμων μελών του ΠΕΣΥΔΑΠ με αποφάσεις τους, όπου, εκτός των άλλων, δεσμεύονται να συμβάλουν στη χρηματοδότηση του σχεδίου.
// Μια σημαντική πρωτοβουλία στον τομέα του αθλητισμού και της ενημέρωσης της νεολαίας αναλαμβάνει ο Δήμος Κορυδαλλού και ο αθλητικός οργανισμός του δήμου σε συνεργασία με το 2ο Γραφείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά. Η πρωτοβουλία, που γίνεται ιδιαίτερα επίκαιρη μετά τα κρούσματα ντόπινγκ στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Πεκίνου, θέτει επί τάπητος τις απόψεις που έχουν επικρατήσει για τον ρόλο του αθλητισμού και των επιδόσεων των αθλητών.
Πρόκειται για το Πρόγραμμα Ενημέρωσης για την Αθλητική Εντιμότητα και το «Ευ Αγωνίζεσθαι», με στόχο την ευαισθητοποίηση των μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στην ανάδειξη συμπεριφορών που αναπτύσσουν και αναδεικνύουν το «τίμιο παιχνίδι» εντός των αγωνιστικών χώρων.
Το πρόγραμμα αναμένεται να ξεκινήσει τον Οκτώβριο και να ολοκληρωθεί στις αρχές Δεκεμβρίου με τη διοργάνωση σχετικής ημερίδας, στην οποία θα συμμετάσχουν η πολιτική ηγεσία και αθλητικοί παράγοντες και θα παρουσιαστούν τα συμπεράσματα από την εφαρμογή του.

// Την αρχή του τέλους της παρουσίας δεξαμενών πετρελαιοειδών στο Πέραμα σηματοδοτεί η προχθεσινή απόφαση του νομαρχιακού συμβουλίου Πειραιά που, μετά από εισήγηση του νομάρχη Πειραιά Γιάννη Μίχα, απέρριψε ομόφωνα το αίτημα της εταιρείας πετρελαιοειδών Cyclon Ελλάς ΑΕ για ανανέωση των περιβαλλοντικών όρων των εγκαταστάσεών της στο Πέραμα.
Αυτό σημαίνει πως, όταν λήξουν οι άδειες και των υπόλοιπων εταιρειών, το νομαρχιακό συμβούλιο δεν θα τις ανανεώσει και θα υποχρεωθούν να απομακρύνουν τις δεξαμενές τους.
Ο νομάρχης Πειραιά ανέφερε στην ομιλία του ότι η απομάκρυνση των δεξαμενών πετρελαιοειδών δεν αποτελεί αίτημα μόνο της πόλης του Περάματος και των κατοίκων του, αλλά του ευρύτερου Πειραιά, σημειώνοντας ότι η Νομαρχία Πειραιά είναι διατεθειμένη να συνεισφέρει οικονομικά με 3 εκατ. ευρώ, ούτως ώστε να απαλλοτριωθούν αρχικά οι χώροι που καταλαμβάνουν ανενεργές εγκαταστάσεις εταιρειών πετρελαιοειδών, όπως είναι αυτές της BP και ένα μέρος των εγκαταστάσεων της El Petrol.
// Αγωγή εναντίον του προέδρου του εκπολιτιστικού συλλόγου Νέου Φαλήρου Μιχάλη Γκιων και της γενικής γραμματέως Μ. Κωνσταντοπούλου-Ηλιάκη, κατέθεσε ο Όμιλος Χαραγκιώνη γιατί θεώρησε ότι η απάντηση του συλλόγου σε ανακοίνωσή του ήταν εξυβριστική. Ο Όμιλος Χαραγκιώνη ζητάει από κάθε μηνυόμενο 150.000 ευρώ.
Η εκδίκαση της υπόθεσης θα γίνει στις 17 Οκτώβρη στο Πολυμελές Πρωτοδικείο Πειραιά, ενώ ο πληρεξούσιος δικηγόρος των μηνυόμενων Μανώλης Μπεντενιώτης σε δήλωσή του τόνισε ότι στη Δικαιοσύνη θα αποδειχθεί ποιοι αγωνίζονται για το συμφέρον του Πειραιά και ποιοι για το ατομικό τους.


Σχολιάστε εδώ