Εκτός «Ημερησίας» ο «καγκελάριος»

Αποχωρεί από την «Ημερησία» ο Κώστας Στούπας, ο οποίος υπέγραφε για πάνω από 10 χρόνια τη στήλη ο «καγκελάριος», η οποία ήταν η πλέον δημοφιλής τόσο στη έντυπη όσο και την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας.
Ο Κ. Στούπας κατείχε τα τελευταία χρόνια τη θέση του διευθυντή σύνταξης στην ηλεκτρονική έκδοση της «Ημερησίας», την imerisia.gr, και παλιότερα την αρχισυνταξία του επιχειρηματικού ρεπορτάζ. Η αποχώρηση ακολουθεί άλλες παραιτήσεις στελεχών της εφημερίδας.


Τα ψηφιακά σχέδια του υπουργού Μεταφορών Κωστή Χατζηδάκη: Σε άρθρο του στην «Καθημερινή» γράφει πως «οι πολίτες, με μία τηλεφωνική σύνδεση, θα έχουν στη διάθεσή τους υπηρεσίες που θα αλλάξουν την καθημερινότητά τους, όπως βιντεοτηλεφωνία, τηλε-εκπαίδευση, τηλε-εργασία, τηλε-ιατρική, ψυχαγωγία, ενημέρωση από πολλά και διαφορετικά κανάλια». Εν αναμονή…


Για ουσιαστικούς και όχι τυπικούς λόγους προσφεύγει στη Δικαιοσύνη ο Γιάννης Παπουτσάνης εναντίον του πρωτοβάθμιου πειθαρχικού της ΕΣΗΕΑ. Η αναφορά αυτή γίνεται από την πλευρά του γενικού διευθυντή ειδήσεων, μετά το ρεπορτάζ που δημοσιεύτηκε στη στήλη την προπερασμένη Κυριακή. Το επιχείρημα του Γ. Παπουτσάνη είναι πως από τη στιγμή που δεν καταδικάστηκε, αλλά του επιβλήθηκε μόνο σύσταση, δεν είχε δικαίωμα προσφυγής σε δευτεροβάθμιο όργανο όπως όλοι οι πολίτες. Η υπόθεση για τις απολύσεις, όπως αναφέρει στην αγωγή του ο Γ. Παπουτσάνης, «ελήφθη από την εργοδοσία της εφημερίδας, διότι παράλληλα εργάζονταν ο Ι. Χαραλαμπίδης στο γραφείο Τύπου του υπουργού Οικονομίας, ο δε Σ. Αναγνώστου στη Γενική Γραμματεία Επικοινωνίας, από τις οποίες αρνήθηκαν να παραιτηθούν, παρά την προταθείσα από την εργοδοσία της εφημερίδας αύξηση των αποδοχών τους. «Στην απόλυση των συναδέλφων δεν είχα καμία ανάμιξη, αντίθετα προσπάθησα να την αποτρέψω».


Η επιστολή του Νίκου Χατζηγιάννη, πρώην εργαζόμενου στο τηλεοπτικό κανάλι του BLUE SKY που απολύθηκε από τον σταθμό, προκάλεσε μεγάλη εντύπωση. Η επιστολή του, με τίτλο «Ω, τι ευτυχία νιώθω», διακινήθηκε στο διαδίκτυο αποκαλύπτοντας τη σκοτεινή πλευρά που υπάρχει στις εργασιακές σχέσεις των περιφερειακών καναλιών. Εργασία επί 7 ημέρες, χωρίς ωράριο και με μισθούς κάτω από τη συλλογική σύμβαση εργασίας. Η ΕΣΗΕΑ επίσης έμεινε έκπληκτη αφού αποφεύγει να συζητήσει τα μεγάλα προβλήματα που υπάρχουν στα τηλεοπτικά κανάλια.


Μέσα στην ένταση των επικρίσεων, το δεύτερο περιοδικό της Platform 8, με τον τίτλο «Eco Life magazine», κυκλοφορεί στις 25 Σεπτεμβρίου. Στο δεύτερο φύλλο της «OLE sports» δεν δημοσιεύεται πλέον το λογότυπο του παιχνιδιού του ΟΠΑΠ, «Πάμε στοίχημα», όμως συνέβη στην πρώτη έκδοση, στην 27η σελίδα. Σε απάντηση της εφημερίδας στο σχετικό δημοσίευμα του «Θέματος» περί καταχώρησης του ΟΠΑΠ, αναφέρεται πως «η ”OLE” δεν επιχορηγείται από κανέναν». Θυμίζουμε, βέβαια, πως το «Θέμα» ήταν η εφημερίδα που είχε προαναγγείλει με εκτενές ρεπορτάζ -χωρίς επικρίσεις- τις δραστηριότητες των Ζαχαρέα – Χουλιάρα.


Και στην Πάτρα, από το Πάτρα TV, βγαίνει στον αέρα το MTV του Β. Ρέστη. Ο τηλεοπτικός σταθμός του Ομίλου Πολέμη έκλεισε το καλοκαίρι και έκανε την επανεμφάνισή του ξανά, αναμεταδίδοντας τις τελευταίες ημέρες το πρόγραμμα του ελληνικού MTV.


Σχολιάστε εδώ