Είναι άκυρες οι εκλογές της Σούπερ Λίγκας;

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένες πηγές από παράγοντες ομάδων που μετέχουν στο διοικητικό συμβούλιο, υπάρχει σοβαρό θέμα ακυρότητας των εκλογών της Σούπερ Λίγκας λόγω της ακυρότητας της εκπροσώπησης κάποιων ομάδων, όπως ο Ολυμπιακός και ο Παναθηναϊκός.
Αυτοί οι παράγοντες κάνουν λόγο για ακυρότητα των εκλογών, αφού τόσο ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού στο διοικητικό συμβούλιο της λίγκας, Σάββας Θεοδωρίδης, όσο και ο αντίστοιχος του Παναθηναϊκού, Αντώνης Αντωνιάδης, αμφότεροι αντιπρόεδροι στις δύο ΠΑΕ, δεν είχαν λάβει και τυπικά τις θέσεις αυτές στα διοικητικά συμβούλια των δύο ομάδων και, συγκεκριμένα, ο διορισμός τους στη θέση των αντιπροέδρων δεν είχε καταστεί επίσημος προκειμένου να είναι σε θέση να κατέλθουν ως υποψήφιοι για μέλη του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ, ως εκπρόσωποι της Σούπερ Λίγκας.
Ετσι, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πηγές, τίθεται σοβαρό θέμα ακυρότητας των εκλογών της Σούπερ Λίγκας, αφού δεν υπήρχαν νομιμοποιημένοι εκπρόσωποι ομάδων. Ακόμη τίθεται θέμα με τη σύνθεση του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΟ, διότι οι Σάββας Θεοδωρίδης (φώτο αριστερά) και Αντώνης Αντωνιάδης είναι εκπρόσωποι της Σούπερ Λίγκας στην ΕΠΟ και γενικά τίθεται θέμα με τη διεξαγωγή του πρωταθλήματος σε ακραία και εντελώς θεωρητική περίπτωση βέβαια, υπό την έννοια ότι η λίγκα που το διοργανώνει δεν έχει νόμιμη σύνθεση διοικητικού συμβουλίου.
Για να κριθούν όλα αυτά βέβαια ως μη σύννομα, αλλά και η ακυρότητα των εκλογών που έγιναν στις αρχές του περασμένου Ιουλίου, θα πρέπει να υπάρξει δικαστική προσφυγή από κάποιον (ομάδα ή φυσικό πρόσωπο) που έχει έννομο συμφέρον να το κάνει και να υπάρξει περί αυτού δικαστική απόφαση. Πέραν όλων αυτών, όμως, είναι άκομψο και μη αναμενόμενο για τη Σούπερ Λίγκα, που όταν δημιουργήθηκε πριν από τρία χρόνια και πήρε τη θέση της ΕΠΑΕ ευαγγελιζόταν την ισονομία και τη διαφάνεια, να ακολουθεί τέτοιες μεθόδους. Πρέπει να σημειωθεί πως για να είναι κάποιος μέλος του ΔΣ της Σούπερ Λίγκας θα πρέπει να είναι μέτοχος άνω του 10% μιας ΠΑΕ ή πρόεδρος ή αντιπρόεδρος αυτής.


Σχολιάστε εδώ