δΥΣΤΥΧΩΣ ΕΠΤΩΧΕΥΣΑΜΕΝ!

Οι σημερινές μορφές συσσώρευσης του κεφαλαίου (Νεοφιλελευθερισμός) δεν επιστρέφουν τον παραγόμενο πλούτο στην κοινωνία ούτε καν με τον γνωστό χρεοκοπημένο τρόπο του κλασικού καπιταλισμού. Έτσι, δεν διασφαλίζουν ένα σύστημα αναπαραγωγής του πλούτου. Αντίθετα αποσπούν τον πλούτο μονόπλευρα από τη σφαίρα παραγωγής και τον εναποθέτουν στον χρηματοπιστωτικό τομέα, ο οποίος, παρότι δεν παράγει, συντηρείται και υπερπλουτίζει σε βάρος των παραγωγικών δυνατοτήτων της χώρας. Τελικό αποτέλεσμα είναι ο αφανισμός της ελληνικής παραγωγής, η ύφεση και η κρίση.
Παράλληλα το πρόβλημα της δραχμής κατά την προ-ΟΝΕ εποχή επανέρχεται δριμύτερο.
Παρά την ονομαστική νομισματική σταθερότητα, η οικονομία των ασθενέστερων οικονομικά χωρών της Ευρωζώνης δεν προστατεύεται από το ευρώ. Εκτός από τη διατύπωση ευχολογίων καμιά από τις μικρότερες χώρες της Ευρωζώνης δεν μπορεί να παρέμβει στην ισοτιμία του ευρώ, το οποίο είναι υπερτιμημένο, με αποτέλεσμα οι χώρες αυτές να υφίστανται σοβαρές αρνητικές συνέπειες.
Στη χώρα μας όταν ο πληθωρισμός είναι μεγαλύτερος του αντίστοιχου μέσου ευρωπαϊκού -σε συνθήκες υπερτιμημένου νομίσματος- τότε αναπόφευκτα θα αναφύονται διαρκώς τα ίδια προβλήματα, όπως και στην προ-ΟΝΕ εποχή.
Δηλαδή, μείωση της διεθνούς ανταγωνιστικότητας των προϊόντων και υπηρεσιών μας (ήδη οι εξαγωγές μας μειώνονται βαθμιαία και χάνονται σοβαρά μερίδια των διεθνών αγορών) και μείωση έως και μηδενισμός των ξένων επενδύσεων .
Μπροστά στα προηγούμενα αδιέξοδα οι κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ καταφεύγουν στην αφαίμαξη των χαμηλών και μεσαίων εισοδηματικών τάξεων, δίνοντας τις ανίσχυρες κοινωνικές ομάδες βορά στον βωμό μιας ψευδεπίγραφης οικονομικής και νομισματικής σύγκλισης και των υπερκερδών. Η φτώχεια και η ανέχεια στη χώρα μας θυμίζουν πλέον μετακατοχικές περιόδους.
Η ΟΝΕ και οι εντολές της ΕΕ εκτελούνται πιστά από τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ.
Πρόσφατα, η εντολή του διευθυντηρίου των Βρυξελλών προς όλες τις χώρες μέλη για ΙΣΟΣΚΕΛΙΣΜΕΝΟΥΣ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΥΣ μέχρι το έτος 2010 έφερε πανικό στην κυβέρνηση.
Κάτω από αυτήν την πίεση οι κυβερνώντες προσέφυγαν σε νέα βάρβαρα φορολογικά μέτρα που βαρύνουν μέχρις ασφυξίας τους μικρομεσαίους, δηλαδή εκείνη την κοινωνική τάξη που αποτελεί τη ραχοκοκαλιά της πραγματικής παραγωγής της χώρας.
Ισχυρίζεται επίσης το υπουργείο Οικονομίας ότι με τα νέα φορολογικά μέτρα δεν θίγονται οι μισθωτοί και συνταξιούχοι. Άραγε τα εκατομμύρια μισθωτών που πληρώνονται με ΔΠΥ και θα κληθούν να πληρώσουν κεφαλικό φόρο (έστω και μετά τα 30) περίπου ένα μισθό δεν ζουν στη χώρα μας;
Οι μισθωτοί και οι συνταξιούχοι που θα πληρώσουν τα τέλη κυκλοφορίας αυξημένα κατά 20%, όπως και την αύξηση στον ειδικό φόρο κατανάλωσης στα τσιγάρα, τα ποτά και τα καύσιμα, δεν ζουν στην Ελλάδα;
Κατά τα άλλα η αύξηση των μισθών για το 2008 ανέρχεται ημερήσια σε 1 ευρώ, καθώς αυτό συμφώνησε η πλειοψηφία της ηγεσίας της ΓΣΕΕ
(ΠΑΣΟΚ-ΝΔ) με τον ΣΕΒ.
Η «ισχυρή οικονομία» της κυβέρνησης της ΝΔ μεταφράζεται στο σημερινό Βατερλώ: Δαπάνες εκτός ορίων, εκτίναξη του δημόσιου χρέους, τεράστια υστέρηση εσόδων, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, ξεχαρβάλωμα του κρατικού μηχανισμού, πάμφτωχη Παιδεία και Υγεία και ανύπαρκτο Κοινωνικό Κράτος.
Αυτά είναι τα αποτελέσματα του Νεοφιλελευθερισμού. Η επίκληση της διεθνούς κρίσης (λόγω πετρελαίου) δεν είναι καθόλου πειστική δικαιολογία, αφού το κράτος εισπράττει σημαντικά έσοδα από τον φόρο κατανάλωσης πετρελαιοειδών.
Ο ταξικός χαρακτήρας της πολιτικής τους είναι εμφανής εφόσον πέραν των επιπτώσεων της ΟΝΕ η κερδοσκοπία οργιάζει. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα που αφορά τα καρτέλ γάλακτος, βενζίνης, τροφίμων κ.λπ.
Τι έχει κάνει το υπουργείο Ανάπτυξης και η περιβόητη Επιτροπή Ανταγωνισμού τη στιγμή που τα ίδια ελληνικά προϊόντα πωλούνται μέχρι και 50% φθηνότερα σε Γερμανία, Γαλλία κ.ά.; Απολύτως τίποτα. Αντισταθείτε!


Σχολιάστε εδώ