Διεκδικητές και χειροκροτητές

Παρά τα αντιθέτως θρυλούμενα, ο νομάρχης παραβρέθηκε στη σύσκεψη που οργάνωσε ο Παπαγεωργόπουλος (τα προηγούμενα χρόνια τη σνόμπαρε), αλλά δεν φέρθηκε και τόσο ευγενικά προς τον… ομοαίματο δήμαρχο της πόλης, πετώντας διάφορα καρφιά σε κάθε ευκαιρία.
«Εγώ διεκδικώ λύσεις στα προβλήματα των πολιτών 365 ημέρες τον χρόνο και δεν τα θυμάμαι μόνον στις παραμονές της ΔΕΘ», έλεγε και ξανάλεγε ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, συμπληρώνοντας: «Κάποια στιγμή θα πρέπει να κάνουμε απολογισμό 20ετίας και να αποφασίσουμε ενωμένοι πώς θα αντιδράσουμε στην εκάστοτε εξουσία». «Δεν είναι δυνατόν να αποφασίζουν οι διορισμένοι και οι βολεμένοι, ενώ οι αιρετοί να πληροφορούνται τελευταίοι τις αποφάσεις», τόνισε.
Κρατώντας εμφανείς αποστάσεις από τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο, ο οποίος άλλοτε κρεμούσε μαύρες σημαίες στο δημαρχείο, ενώ τα τελευταία χρόνια χειροκροτά τους υπουργούς, ο νομάρχης είπε «ότι κάποτε θα πρέπει να αποφασίσουμε τι ακριβώς θέλουμε: να στηρίζουμε την εκάστοτε κυβερνητική αυτοδυναμία ή να βρούμε πώς θα επιλύσουμε τα προβλήματα».
Κάνοντας μάλιστα ένα ακόμη βήμα στη διεκδικητική του στρατηγική, ο Ψωμιάδης δεσμεύτηκε ότι εφόσον δεν υλοποιηθούν οι
υπουργικές δεσμεύσεις και δεν λυθούν σύντομα τα προβλήματα, τότε μετά τη Διεθνή Έκθεση «θα κλείσουμε τη νομαρχία».
Από τη δική του πλευρά ο Παπαγεωργόπουλος επανέλαβε τα γνωστά αιτήματα της πόλης (κυρίως τα αποκαλούμενα μεγάλα έργα), αρκούμενος να μιλήσει για επιτάχυνση των ρυθμών κατασκευής τους. Την ίδια στιγμή ο δήμαρχος, συνοδεύοντας τους υπουργούς που επισκέφτηκαν την πόλη για να διαμορφώσουν θετικό κλίμα για την έλευση του πρωθυπουργού (Σουφλιάς, Χατζηγάκης), δήλωνε απόλυτα ικανοποιημένος από τις εξαγγελίες τους.
Η άρνηση του πρωθυπουργού να προεδρεύσει στην πατροπαράδοτη σύσκεψη των τοπικών φορέων με την κυβέρνηση μετέτρεψε τον Βασίλη Παπαγεωργόπουλο σε… «σάκο του μποξ», καθώς αυτός άκουσε όσα ήταν να ακούσει ο Καραμανλής από τους εκπροσώπους της Θεσσαλονίκης. Και να φανταστεί κανείς ότι ο δήμαρχος της Θεσσαλονίκης επέλεξε να μην καλέσει στη σύσκεψη τους δημάρχους του πολεοδομικού συγκροτήματος, ενώ απέφυγε ακόμη και να συγκαλέσει συνεδρίαση του ΔΣ της ΤΕΔΚ, παρά το έγγραφο αίτημα που του υπέβαλαν οι «πράσινοι» δήμαρχοι.
Όπως και να ‘ναι, το ψήφισμα που πρότεινε ο Παπαγεωργόπουλος υιοθετήθηκε από τους συνήθεις «φορείς» (τους συνδέσμους εφέδρων αξιωματικών, τα εθνικοτοπικά σωματεία κ.ά.), αλλά δεν εξασφάλισε τη συναίνεση των σημαντικών -παραγωγικών- φορέων της πόλης.


Σχολιάστε εδώ