ΔΙΑΤΙ να το ΚΡΥΨΩΜΕΝ άλλωστε

oΔΙΧΑΣΜΕΝΟΙ εμφανίζονται στην κυβέρνηση ως προς τις επόμενες κινήσεις του Κ. Καραμανλή. Υπάρχουν εκείνοι (μεταξύ αυτών ο Σουφλιάς) που ζητούν σαρωτικό ανασχηματισμό και πρόωρες εθνικές εκλογές πριν από τις ευρωεκλογές. Εκτιμούν ότι τα χρονικά περιθώρια στενεύουν, απαιτούνται «δραματικές αποφάσεις» για να αλλάξει το κλίμα και πως πρέπει να προηγηθούν οι εθνικές εκλογές, διότι αν καταγραφεί ένα πολύ χαμηλό ποσοστό στις ευρωεκλογές θα είναι εξαιρετικά δύσκολο στις εθνικές που θα ακολουθήσουν η Νέα Δημοκρατία να «πιάσει» το 38,5% τουλάχιστον που απαιτείται για αυτοδυναμία, με βάση τον νόμο Παυλόπουλου. Άλλοι υπουργοί (σ’ αυτούς περιλαμβάνονται Μεϊμαράκης, Ρουσόπουλος) εισηγούνται να γίνει ανασχηματισμός, αλλά οι εθνικές εκλογές να ακολουθήσουν των ευρωεκλογών. Όπως υποστηρίζουν οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα στις ευρωεκλογές να εκτονώσουν τον θυμό τους και στη συνέχεια να πάνε με άλλη διάθεση στις εθνικές, όπου γνωρίζουν ότι πρέπει να εκλέξουν κυβέρνηση για τη χώρα.
o«Ο Καραμανλής ξέρει ότι ήμουν πλούσιος»! Αυτή είναι, όπως μαθαίνω, η… αγαπημένη ατάκα του Γ. Βουλγαράκη κάθε φορά που κάποιος του ανοίγει θέμα συζήτησης για τον όγκο των περιουσιακών στοιχείων του. Δεν γνωρίζω τι ακριβώς ξέρει ο πρωθυπουργός, όμως στελέχη της Νέας Δημοκρατίας θυμούνται ότι ο υπουργός Ναυτιλίας δεν είχε καμμιά σοβαρή οικογενειακή περιουσία. Ότι πριν μπει στην πολιτική, εκεί στα τέλη της δεκαετίας του ’80, κυκλοφορούσε με μεταχειρισμένο αυτοκίνητο. Τι άλλο θυμούνται; Ότι, επί της ουσίας, ο κ. Βουλγαράκης δεν δούλεψε ποτέ στη ζωή του, αφού μπήκε πολύ νωρίς στην πολιτική. Όπότε αποκλείεται, λένε, τα σπίτια, τα εξοχικά και τα σκάφη να αγοράσθηκαν με… τον ιδρώτα του προσώπου του! Τι να σας πω, δεν ξέρω, εγώ εκείνη την εποχή διάβαζα.
oΕΚ διαμέτρου αντίθετη είναι η εικόνα που μεταφέρουν κομματικά στελέχη, αλλά και δημοσιογράφοι, που συνομιλούν με τον κ. Βουλγαράκη. Όπως λένε, παρά τις δημόσιες δηλώσεις του, ο υπουργός Ναυτιλίας είναι σε κακή ψυχολογική κατάσταση, ότι έχει γίνει στόχος του ΠΑΣΟΚ, αλλά και εσωκομματικών αντιπάλων του και ότι τα πράγματα γι’ αυτόν δυσκολεύουν όσον αφορά τις προσεχείς εκλογές. Με αρκετή δόση υπερβολής ορισμένοι (και μέσα από τη Νέα Δημοκρατία) εκτιμούν ότι έχει υποστεί τεράστια ζημιά και δεν πρόκειται να επανεκλεγεί βουλευτής. Έτσι, δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο ακόμη και να αποσυρθεί από την πολιτική!
oΤΟΝ… συνήθη ύποπτο Π. Τατούλη φωτογράφιζαν τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ ως το «βαθύ λαρύγγι», ότι ήταν αυτός δηλαδή που «κάρφωσε» τη «επιχείρηση νοθείας» στη Συνταγματική Αναθεώρηση. Από τη Ρηγίλλης πάντως δεν «τσίμπησαν» το δόλωμα. Απέκλεισαν το ενδεχόμενο να έχει συμβεί κάτι τέτοιο, ενώ κορυφαίοι κομματικοί παράγοντες έλεγαν ότι η Χαρ. Τρικούπη προσπαθεί να δημιουργήσει εσωκομματικό πρόβλημα στη Νέα Δημοκρατία. Λογική αντίδραση. Πρώτον διότι, αν αποδέχονταν την εκδοχή αυτή θα προέκυπτε όντως εσωκομματικό πρόβλημα αφ’ ενός και αφ’ ετέρου θα ήταν υποχρεωμένοι να πάρουν μέτρα. Και με 152 βουλευτές…
oΔΕΝ… πέταξαν από τη χαρά τους, όπως πληροφορούμαι, στο Μέγαρο Μαξίμου με τη δήλωση της Ντόρας ότι αν βουλευτής καταψηφίσει νομοσχέδιο θα πρέπει ο πρωθυπουργός να προσφύγει αμέσως σε εκλογές. Στενοί συνεργάτες του κ. Καραμανλή σημείωναν ότι «δεν μπορείς να προαναγγέλλεις τις επόμενες κινήσεις σου», γιατί σ’ αυτήν την περίπτωση «δεσμεύεσαι και αν δεν το τηρήσεις βγαίνεις εκτεθειμένος». Κομματικοί παράγοντες διέγνωσαν σκοπιμότητες» πίσω από τη δήλωση της κ. Μπακογιάννη. «Βάζει ψηλά τον πήχη ούτως ώστε να εξαναγκάσει τον πρωθυπουργό σε συγκεκριμένες κινήσεις», ανέφεραν, προσθέτοντας ότι οι πρόωρες εκλογές και μια ενδεχόμενη ήττα θα… διευκόλυναν την υπουργό Εξωτερικών. Για τις προσωπικές φιλοδοξίες της, εννοούσαν.
3ΕΙΚΑΖΩ ότι ο Φ. Πετσάλνικος, εμπνευστής της καταγγελίας του ΠΑΣΟΚ για τη νοθεία στη Βουλή, δεν πρέπει να ήταν και τόσο… βέβαιος για την ισχύ των καταγγελιών του. Άλλως δεν εξηγείται ο όρος που έθετε, σύμφωνα με τις πληροφορίες, στα κανάλια να εμφανίζεται απολύτως μόνος του. Χωρίς να έχει απέναντί του βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας να αντικρούει τα επιχειρήματά του. Έτσι, την περασμένη Τρίτη είχαμε το εξής ενδιαφέρον σκηνικό στην πρωϊνή εκπομπή της τηλεόρασης της ΝΕΤ: Εμφανίσθηκε πρώτα ο κ. Πετσάλνικος, είπε το… ποίημά του, κι αφού αποχώρησε θέση στο στούντιο πήρε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Κ. Αγοραστός και είπε το δικό του ποίημα. Ωραία πράγματα…


Σχολιάστε εδώ