Διάδρομοι και Ψίθυροι

4 Ίσως και να έχουμε καταντήσει κουραστικοί, αλλά η πραγματικότητα και η καθημερινότητα της αγοράς επιτάσσει να… θυμόμαστε όσα αυτή εδώ η στήλη έχει γράψει εδώ και πάνω από 14 μήνες! Τότε πρωτοείπαμε πως η Ακτοπλοΐα έχει να μας δώσει πολύ ψωμί. Τα τελευταία επεισόδια στο σίριαλ είναι οι προσπάθειες δύο εισηγμένων (ΣΑΟΣ και ΝΕΛ), για εντελώς διαφορετικούς λόγους. Η πρώτη κάνει προσπάθειες για την άρση της επιτήρησης, η δεύτερη έχει μπροστά της την αναστολή διαπραγμάτευσης!
4 Κι επειδή πολλά έχουν να δουν ακόμα τα μάτια μας στον κλάδο, ήρθε μεσοβδόμαδα η αύξηση της θέσης του κυρίου Εμανουέλε Γκριμάλντι στο μετοχικό κεφάλαιο των Μινωικών Γραμμών. Οι φήμες και τα σενάρια για μια δημόσια πρόταση του ιταλού εφοπλιστή οργιάζουν, αλλά ποτέ μην είστε σίγουροι…
4 Συνεχίζεται και το μπαράζ εκθέσεων ξένων οίκων για τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο. Τελευταία -χρονικά- στον χορό η Citigroup, η οποία προχώρησε σε σημαντικές αλλαγές στις συστάσεις της για ελληνικές τράπεζες. Συνοπτικά εξακολουθεί να θεωρεί ως σημαντικές επιλογές την Εθνική Τράπεζα και την Τράπεζα Κύπρου, ενώ μειώνει τις τιμές στόχους της για τις τράπεζες Πειραιώς και Eurobank.
4 Βωβός: Νέα τιμή στα 22 ευρώ από την JP Morgan. Τα γήπεδα φέρνουν λεφτά;
4 Αρνητικοί πρωταγωνιστές της εβδομάδας που ολοκληρώθηκε την Παρασκευή δύο τίτλοι με έντονη κινητικότητα όλο το καλοκαίρι. Έτσι βρίσκονται στα «κάτω» τους οι μετοχές της ΕΛΤΕΧ και της Αγροτικής Τράπεζας. Χωρίς -όπως λένε πολλοί- να συντρέχει και κάποιος ιδιαίτερα σημαντικός λόγος…
4 Ακόμα μια εισηγμένη ανακοίνωσε τη σύναψη δύο ομολογιακών δανείων ύψους 7 και 5
εκατομμυρίων ευρώ αντίστοιχα. Ο λόγος για την Ικτίνος, η οποία σκοπεύει έτσι να αναχρηματοδοτήσει τις βραχυπρόθεσμες υποχρεώσεις της με μακροπρόθεσμο δανεισμό. Έτσι όμως και ρευστό βγαίνει από την αγορά και, το κυριότερο, μεγαλώνει η λίστα των εταιρειών που αυξάνουν την έκθεσή τους στις τράπεζες. Κι όπως έδειξε και το πρόσφατο παράδειγμα της ΒΕΤΑΝΕΤ, δεν είναι καιρός για μεγάλα ανοίγματα. Ιδίως όταν ήδη οι υποχρεώσεις είναι σημαντικές!


Σχολιάστε εδώ